جام جم سرا: «مسعود میرغفاری» فیزیوتراپیست درباره روشهای موثر استفاده از آب برای درمان برخی بیماریها و نحوه صحیح انجام آن توضیح داده است:
افزایش جریان خون
حالت بدن در آب با خشکی متفاوت است؛ زیرا به طور کلی زمانی که انسان در آب قرار میگیرد تغییراتی در بافتها و اندامهای بدن ایجاد میشود و همین موضوع موجب بروز تغییرهایی در درجه حرارت بدن خواهد شد. البته این حالت هنگام شنا کردن بیشتر دیده میشود و همین موضوع با افزایش حرارت بافتهای مختلف بدن میزان سوخت و ساز با متابولیسم عمومی همراه است که در نتیجه همه این رویدادها افزایش درجه حرارت بدن و تند شدن جریان خون نیز را به همراه دارد.
تقویت عضلات
کسانی که در آب قرار میگیرند احساس بیوزنی میکنند که همین بیوزنی موجب کاهش وزن اندام و در نتیجه انجام بهتر و راحتتر انواع تمرینها میشود. به کسانی که از دچار کمردرد هستند توصیه میکنیم که گاهی با مشورت پزشک در استخر فقط راه بروند؛ بنابراین به طور کلی کاهش درد و گرفتگی عضلانی، تقویت عضلات، جلوگیری از پوکی استخوان، ارتقاء بهداشت پوست و مو و جلوگیری از ایجاد زخم فشاری و... از جمله مزایای آب درمان است.
همه بیماریها با آب درمان نمیشوند
همه دردهای مفصلی با ورزش در آب درمان نمیشود زیرا تجویز آب درمانی دارای شرایطی است که پزشک با توجه به آن درمان را برای بیمار تجویز میکند. به طور مثال در بیماری روماتوئید آرتریت رطوبت آب موجب فعال شدن روماتیسم میشود و این زمان است که درد با فعالیت در آب افزایش مییابد. بنابراین بدون تجویز پزشک نباید به آب درمانی روی بیاوریم.
مبتلایان به دیسک کمر احتیاط کنند
در دیسکهای شدید بیشتر از ۵۰% یا تنگی شدید کانال نخاعی انجام هرگونه فعالیت آب درمانی با احتیاط باید صورت گیرد، زیرا این نوع ورزشها موجب افزایش درد و بیحسی اندامها میشود. بنابراین این گونه فعالیت خودسرانه نه تنها دردی را دوا نمیکند بلکه دردهای جدیدی به بیمار تحمیل خواهد کرد به طوری که فرد مجبور است برای درمان آن به روشهای دیگر متوسل شود.
کوچک کردن شکم با پیادهروی در آب
باید توجه داشته باشید که انجام هر نوع تمرین با بیماری همخوانی داشته باشد. به طوری که راه رفتن در آب با حرکت پا به سمت جلو و عقب به تقویت عضلههای کمر، لگن و شکم خواهد شد که در موارد کمردردهای مزمن و کوچک کردن شکم کاربرد دارد.
قبل از آب، تمرین کنید
خوب است بدانید که بهترین راه برای تسکین دردها انجام تمرینهای ورزشی متناسب با مشکل بیمار است به طوری که ابتدا تمرینهای سبک آغاز میشود و به مرور با توجه به توان بیمار افزایش یابد.
بنابراین توصیه میشود افراد بیمار پیش از ورود به استخر در جکوزی یا سونا به مدت ۵ دقیقه به نرمشهای بیضرر و بدون پرش اقدام کنند. البته باید توجه داشته باشید که انجام این حرکتها منوط به وجود نداشتن عارضههای محدود کننده مانند: مشکلات قلبی و حساسیتهای پوستی و... است. بنابراین باید بیماران با توجه به وضعیت جسمانی خود و در میان گذاشتن آن با پزشک معالج چنین درمانهایی را انجام دهند.
توصیههای نهایی
در آبهای خنکتر مدت زمان کوتاهتری باید حضور داشت، بنابراین توصیه میشود آب ولرم، نه سرد و نه گرم، در درمان بعضی بیماریها موثر است، به شرط آنکه توسط پزشکی مجرب در زمینه آب درمانی تجویز شده باشد؛ بنابراین برای درمان هرگونه درد در دست و پا نباید آب درمانی انجام شود. |تسنیم|
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد