این کفی کفش که «SaveOneLife» نام دارد، در واقع یک شناساگر پوشیدنی مین است که در کفش قرار می گیرد و وجود و موقعیت مین زمینی را در نزدیکی فرد، به او هشدار می دهد.
وجود مین های زمینی یک مشکل عمده در کشور کلمبیا است و بر اساس اعلام گروه مبارزه برای ممنوعیت مین های زمینی، این کشور پس از افغانستان دومین کشور در دنیاست که بیشترین تعداد مین در زمین های آن کاشته شده است.
مین های زمینی از سال 1990تا کنون موجب آسیب دیدگی بیش از 10 هزار نفر و کشته شدن دو هزار نفر شده است.
گروه های شورشی ضد دولتی اقدام به کاشت مین های ضد نفر و ضد خودرو در جاده ها و پیاده رو های اطراف پایگاه های دولتی، مناطق روستایی، اطراف مدارس، خانه ها و پارک های ملی و دیگر اجتماعات عمومی می کنند. این مشکل زمانی وخیم تر شد که قاچاقچیان مواد مخدر نیز از مین برای محافظت از مزارع کاشت کوکائین از مزاحمان استفاده می کنند.
نیروهای نظامی، کشاورزان و مردم عادی در خطر معلولیت و یا مرگ ناشی از انفجار مین در زیر پای خود هستند. پاکسازی این مناطق نیازمند بودجه و تجهیزات پیشرفته و خاصی است که در حتی با فراهم شدن تمامی شرایط، چندین دهه طول می کشد.
به گفته طراحان، کفی «SaveOneLife» راه حلی برای مشکل مین های زمینی نیست بلکه چاره موقتی برای کاهش خطر ناشی از مین های ضد نفر است.
این کفی کفش با اصول فلز یاب کار می کند. «SaveOneLife» از ماده رسانا ساخته شده و یک سیم پیچ مسطح روی آن چاپ شده است.
این سیم پیچ میدان الکترومغناطیسی تولید می کند. وقتی کاربر در فاصله دو متری مین حاوی قطعات فلزی راه می رود، این فلز، میدان الکترومغناطیسی را مختل کرده و توسط ریزپردازنده هایی که یک فرستنده رادیویی هستند و بر روی کفی چاپ شده اند، تشخیص داده می شود.
این فرستنده سیگنالی را به نوعی گیرنده ارسال می کند که شبیه ساعت مچی است و در صورت دریافت این سیگنال، صدای هشدار منتشر می کند و موقعیت مین را بر روی نمایشگر کوچک خود نشان می دهد.(مهر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت