به گزارش جام جم آنلاین، در کنفرانس یالتا، فرانکلین روزولت، رئیس جمهور آمریکا، وینستون چرچیل، نخست وزیر بریتانیا و جوزف استالین رهبر شوروی که در واقع میزبان کنفرانس بود، شرکت داشتند.
در مدت یک هفته برگزاری این کنفرانس سران متفقین در مورد سرنوشت آینده آلمان و ژاپن که در شکست آنها دیگر تردیدی وجود نداشت ، تصمیم گرفتند.
در واقع ، کنفرانس یالتا به نوعی تقسیم جهان و غنائم جنگی میان فاتحان جنگ جهانی دوم محسوب می شد.
سران متفقین در یالتا تصمیم گرفتند آلمان را غیرنظامی کرده و خاک آن را به 3 منطقه اشغالی تقسیم کنند که چرچیل موفق شد روزولت و استالین را قانع سازد که منطقه ای از خاک آلمان نیز به فرانسه اختصاص یابد.
در مورد کشورهای اروپایی که از یوغ اشغال آلمان نازی آزاد شده بودند ، سران متفقین در یالتا به توافق رسیدند این کشورها را در انتخاب سرنوشت خود آزاد بگذارند ، البته به استثنای سرزمین هایی که شوروی قصد داشت به خاک خود منضم کند.
اما استالین برخلاف تعهد خود رژیم کمونیستی را به تمام کشورهای اروپای شرقی و مرکزی که توسط ارتش سرخ آزاد شده بودند ، به استثنای اتریش ، تحمیل کرد.
در عین حال ، پس از این که آمریکا از بمب اتمی در جنگ با ژاپن استفاده کرد و چند روز قبل از تسلیم شدن این کشور ، ارتش شوروی به سرعت مناطقی را در خاور دور اشغال کرد.
در جریان این کنفرانس فاتحان جنگ جهانی دوم ، جهان و غنائم جنگی را بین خود تقسیم کردند. بهرام افتخاری.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد