جام جم سرا: این امکان وجود دارد که شوهر به جمع آوری پول علاقمند باشد و خانم او برعکس به خرج کردن. ایجاد توافق بین این گونه افراد نسبتا مشکل و به گذشت و بردباری احتیاج دارد.
توافق درباره اینکه درآمد خانواده چگونه مصرف شود موجب آرامش و رابطه محبت آمیز بین زن و شوهر است. اگر به مخارج کاملاً ضروری توجه داشته باشند این توافق میتواند به آسانی صورت گیرد.
گاهی اختلاف نظر در این مورد باعث گفتگو و ایجاد مجادله میشود. خرج کردن بستگی به عادت افراد دارد و ترک عادت به آسانی نیست.
روش استفاده از پول، قسمتی از شخصیت افراد است. وضع خانوادگی و رفتار پدر و مادر در این مورد تاثیر دارد. بعضی افراد از آنها تقلید میکنند و بعضی دیگر عکس العمل متفاوتی از خود نشان میدهند. مجادله بین زن و شوهری که درباره خرج کردنِ پول اختلاف نظر دارند جز ناراحتی نتیجهای ندارد. بهترین راه این است که یکی از طرفین در این مورد گذشت و سازش داشته باشد.
از نظر چگونه خرج کردن افراد به چهار گروه تقسیم میشوند:
۱. ولخرجها
۲. آنهایی که به جمع کردن پول و ثروت علاقه دارند
۳. کسانی که از نظر مالی پیوسته دچار نگرانی و تشویش هستند
۴. افراد خسیس و کسانی که به آسانی خرج نمیکنند
عادت هر یک از این گروهها دارای جنبههای مثبت و منفی است. ارتباط زن و شوهر در صورتی میتواند دوستانه باشد که تا حد امکان نواقص یکدیگر را برطرف کنند.
پنهان کاری درباره پولی که هر کدام در اختیار دارند موجب سوء تفاهم است. درآمد خانواده از نظر کلی باید متعلق به هر دو باشد. هر کدام تا حدی که به وضع مالی خانواده لطمهای نزند باید در خرج کردن و تهیه مایحتاج خود آزادی داشته باشند.
در مواقعی که مشکل مالی یا بیکاری پیش میآید و درآمد نقصان پیدا میکند رفتار زن و شوهر آزمایش مهمی محسوب میشود و میزان همکاری و صمیمیت آنها را نشان میدهد. آنها به جای انتقاد یا سرزنش میتوانند با همکاری مشکلات را برطرف کنند.
در هر حال چه در خانوادهای کم درآمد و چه ثروتمند امکان اینکه بین زن و شوهر بر سر مسایل مالی اختلاف ایجاد شود وجود دارد. گاهی ممکن است این اختلاف به یکدلی و صمیمیت آنها لطمه وارد کند.
اگر همسر شما در برخی موارد خریدی بر خلاف نظر شما کرد سخت گیر نباشید و استقلال او را تا حد لازم و مقتضی رعایت کنید
برای جلوگیری از اختلاف و مجادله در اینباره توصیههای زیر میتواند مفید واقع شوند:
۱. وقتی اختلافی پیش میآید به طور صریح و دوستانه درباره آن با همسر خود صحبت کنید. زیرا توضیحات طرفین میتواند اشتباه یا سوء تفاهم را برطرف کند. در حالی که مسکوت گذاشتن آن ممکن است اثرات نامطلوب داشته باشد.
۲. در تنظیم برنامهای متناسب در مورد مخارج همکاری داشته و با احساس مسئولیت آن را رعایت کنید.
۳. اگر حساب بانکی مشترک یا حسابهای جداگانه دارید درباره اینکه مخارج چگونه پرداخت شود قرار لازم را بگذارید تا منظم و روشن باشد.
۴. بهتر است هر کدام فرصت و آمادگی و تجربه بیشتری برای مخارج خانه دارد آن را به عهده بگیرد.
۵. همواره حساب مخارج و درآمد را در نظر داشته و خریدهای خود را بر حسب آن تنظیم کنید.
۶. اگر همسر شما در برخی موارد خریدی بر خلاف نظر شما کرد سختگیر نباشید و استقلال او را تا حد لازم و مقتضی رعایت کنید.
۷. در مورد خریدهای عمده و تهیه لوازم گران قیمت مشورت و توافق کنید.
۸. در حضور دیگران درباره پول و مخارج بحث نکرده و از انتقاد از یکدیگر خودداری کنید.
۹. وقتی بچه شما چیزی را میخواهد که قیمت آن نسبتاً زیاد است در مورد آن توافق کنید. اگر همسر شما با آن مخالف بود از تحریک کردن فرزندتان بر علیه او خودداری کنید.
۱۰. در موارد اختلاف نظر، بحث و گفتگو برای پیدا کردن راه حل را همچنان ادامه دهید تا به توافق برسید.|هایپرکلابز
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد