به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری رییس جمهور در همایش ملی روز بزرگداشت شهدا، با اشاره به نقش فداکاریها و دلاوریهای شهیدان و ایثارگران در حرکت تاریخی و پیروزیهای بزرگ ملت ایران، گفت: جهاد، مقاومت و ایستادگی بخشی از هویت یک ملت است.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی امروز دوشنبه در این آیین روز شهید را روز ایثار، فداکاری، مقاومت و ایستادگی در برابر تجاوز توصیف کرد و گفت: روز شهید روز عزت و سربلندی، نه تنها برای یک خانواده که برای یک ملت و تاریخ است.
رئیس جمهوری افزود:از خداوند بزرگ میخواهیم که قدردان راه و خون شهیدان و ایثارگران و ادامهدهنده مسیر و آرمانهای آنها برای دستیابی به اهداف آنان باشیم.
دکتر روحانی با بیان اینکه بخشی از تاریخ هر ملتی را جنگها، دلاوریها و ایستادگیهای آن ملت تشکیل میدهد، تصریح کرد: بخشی از هویت یک ملت مربوط به جهاد، مقاومت و ایستادگی آن ملت است.
وی اظهار کرد: ملتها حتی در مقاطعی از تاریخ اگر اسطوره بزرگی برای دفاع، ایستادگی و جنگ نداشتند، اسطورهای را آفریده و خلق کردند و داستانهای رستم و اسفندیار و امثال آنها خلق اسطورههایی برای روحیه دلاوری، ایستادگی، مقاومت، رزم و جنگ و جهاد بوده است.
روحانی خاطرنشان کرد: برخی از ملتها نیازی به اسطورههای تخلیی ندارند چرا که آنقدر اسطورههای واقعی دارند که هر یک از آنها میتواند برای تاریخ امروز و فردای ما سرمشق و درسآموز باشد.
رئیس جمهوری گفت: در تاریخ ایران در قرنهای گذشته و حتی در ۱۵۰ سال اخیر در مقاطع حساس و سرنوشتساز، شهیدان نقش بزرگی را در حرکت تاریخی و در پیروزیهای بزرگ ملت ایران داشتهاند که نمونه آن در انقلاب مشروطه، مقاومت تنگستان و قیام جنگل است.
روحانی با اشاره به اینکه در هر مقطع تاریخساز و مهمی در کشورخون و نقش شهیدان و ایثارگران بسیار پررنگ است، تصریح کرد: نهضت و انقلاب اسلامی هم زمانی اوج گرفت که با خون شهیدان رنگین شد.
وی صبح در ادامه سخنان خود در همایش ملی روز بزرگداشت شهدا، شهید، شهادت، ایثار و ایستادگی را نقطه اوج روحیه یک ملت دانست و گفت: ملت ایران در شرایط روزهای ابتدای دفاع مقدس بسیار مظلوم بود و رزمندگان کشور مظلومانه با دشمن جنگیدند.
روحانی با اشاره به اینکه حرکت نهضت اسلامی ملت ایران از مهر ۱۳۴۱ آغاز شد و با فراز و نشیبی که داشت پیروزیهایی در اواخر آبان و آذر به دست آمد، و پس از آن شرایط جدیدی از دی ماه همان سال شروع شد و در فروردین سال ۴۲ که کشتار مدرسه فیضیه اتفاق افتاد، اولین باری بود که انقلاب اوج میگرفت، تصریح کرد: نهضت اسلامی در مقاطعی به اوج رسید که دلاوران به صحنه آمدند و خون پاک خود را تقدیم کردند.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه پس از انقلاب اسلامی شهیدان والامقامی چون شهیدان مطهری، مفتح، بهشتی، رجایی و باهنر، جان خود را در مسیر آرمانهای انقلاب تقدیم کردند، گفت: هشت سال دفاع مقدس در این بین حال و هوای دیگری دارد؛ ملتی که تازه انقلاب کرده و با صدها مشکل طبیعی مواجه بوده و هرگز قصد تجاوز به هیچ کشوری ندارد، ناگهان مظلومانه مورد تجاوز گسترده قرار میگیرد که این با ترور و کشتار در یک خیابان تفاوت دارد.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: صدامیان تجاوز و جنگ علیه ملت ایران را در ماه ذیالقعده یعنی ماه حرام شروع کرده و با تمام امکانات از هوا و زمین و دریا به کشور ما حمله کردند.
وی دفاع مقدس را جنگی با مظلومیت تمام یک ملت برشمرد و گفت: ما در آن دوران و شرایط پس از انقلاب نیروی مسلح آمادهای نداشتیم و ارتش در وضع خاصی قرار داشت و در ابتدای مسیر ساماندهی بود؛ همه سلاحهایی که در اختیار داشتیم تقریباً غربی بود.
روحانی با اشاره به کم تجربگی و عدم آمادگی نیروهای نظامی کشور برای جنگی تمام عیار و نیز عدم در اختیار داشتن امکانات و تجهیزات نظامی برای مقابله با دشمن، گفت: ملت ایران در شرایط ابتدای جنگ بسیار مظلوم بود و رزمندگان کشور مظلومانه با دشمن جنگیدند.
رئیس جمهوری اظهار کرد: شهید، شهادت، ایثار و ایستادگی، همواره نقطه اوج روحیه یک ملت است مخصوصاً برای ملتی که تا این حد مظلوم باشد. در آن دوران ما به جز امام راحل، جوانهای ایثارگر و فداکار و لطف خدا هیچ چیز دیگری نداشتیم.
مروز در کشور نیاز به روحیه ایثار و ایستادگی داریم
رییس جمهور در ادامه سخنان خود در همایش ملی روز بزرگداشت شهدا، با بیان اینکه امروز در کشور نیاز به ایثار به معنی از منافع خود برای ارزشها و آرمانهای مردم گذشتن، داریم گفت: ما باید بتوانیم در مسیر شهیدان، جانبازان و ایثارگران انجام وظیفه کرده و در برابر قدرت های دنیا وحدت و انسجام خود را حفظ کنیم.
حسن روحانی با بیان اینکه همه باید در برابر عظمت و ایثار خانواده معزز شهدا سر تواضع فرود بیاوریم، گفت: شرایط مظلومانه ملت ایران در دفاع مقدس، عظمت کار شهیدان، جانبازان و ایثارگران و خانواده های آنان را در آن دوران روشن میکند که مظلومانه، تنها و با دست خالی نه در برابر عراق که در برابر دنیا جنگیدند و ایستادگی کردند و خداوند این ملت مظلوم مؤمن ایثارگر را پیروز کرد.
رییس جمهوری تصریح کرد: وحدت، ایمان و اطاعت ملت در برابر رهبری، اتصال امت با ولایت فقیه، ایستادگی و روح بلند امام راحل و اعتقاد مردم به نصرت الهی را از مولفه های توفیق ملت ایران در دفاع مقدس عنوان و تصریح کرد: ما باید بتوانیم در مسیر شهیدان، جانبازان و ایثارگران انجام وظیفه کرده و در برابر قدرت های دنیا وحدت و انسجام خود را حفظ کنیم.
وی با بیان اینکه هیچ اشکالی ندارد که احزاب سیاسی در کشور وجود داشته و و دو جناح با هم رقابت کنند، افزود: اما زمانی که بحث کشور، ملت، منافع ملی و ارزشهای انقلابی اسلامی و ملی مطرح است حزب و جناح معنی ندارد و ما باید یک ملت واحد هستیم.
رییس جمهوری ادامه داد: اختلاف هم اگر اختلافی باشد که به تضارب آراء کمک کرده و موجب حرکت فکری باشد خوب است اما اختلافی که به نزاع بیانجامد موجب از بین رفتن توان و نیرو ها خواهد بود.
دکتر روحانی اظهار کرد: شهید، خانواده شهید و جانبازان و ایثارگران به هیچ حزبی تعلق نداشته و متعلق به ملت ایران هستند و همه این ملت به شهیدانشان افتخار کرده و وقتی به گلزار شهدا میروند عطر آنان را استشمام میکنند.
رییس جمهوری با اشاره به روحیه بلند و عظمت جانبازان و ایثارگران و خانواده های آنان گفت: همه مردم ایران در برابر خانواده شهدا و ایثارگران، تواضع و احترام میکنند و ما امروز در کشور نیاز به ایثار به معنی از منافع خود برای ارزشها و آرمانهای مردم گذشتن داریم؛ همانطور که رزمندگان ما در دوران دفاع مقدس و شب های عملیات با همه مظلومیت، ایثار و از کشور دفاع کردند.
وی با اشاره به دلاوریها، ایستادگیهای رزمندگان در عملیات های گوناگون دفاع مقدس از جمله شکست حصر آبادان و آزادسازی خرمشهر، تصریح کرد: امروز هم در کشور اگر میخواهیم بر مشکلات فائق آمده و از پیچ و خم ها عبور کنیم و روح بلند امام و شهدا شادتر و دل رهبری را خوشحال کرده و از همه بالاتر رضای خدا را بدست آوریم، نیاز به آن روحیه داریم. رضای حق بالاترین آرمان و بالاترین هدف برای هر مومن و مسلمان است.
رییس جمهوری در ادامه سخنان خود در همایش ملی روز بزرگداشت شهدا با بیان اینکه اگر میخواهیم رضای حق را داشته باشیم امروز نیاز به ایثار و فداکاری داریم تأکید کرد: باید از خود و منافع خود برای آرمانهای بزرگمان بگذریم. باید در برابر بداخلاقیها ایثار و گذشت داشته باشیم.
روحانی بیان اینکه ما بدخواه و توطئهگر در دنیا هنوز هم زیاد داریم گفت: ما اگر امروز قدرت ایثار و ایستادگی و مقاومت خود را نشان دهیم نمیگذاریم توطئهگر توطئهاش را بر ما اعمال کند. اگر بدخواهان ببینند ما منسجم و یکپارچهایم بدانید سلاح در جنگ پیروز نمیشود.
رییس جمهوری افزود: این اراده است که بر اراده دیگری غلبه میکند، جنگ تقابل سلاحها نیست تقابل ارادههاست. امروز دشمن، بدخواهان و بیگانگان باید اراده و ایثار و فداکاری ما را ببینند.
وی با اشاره به نگاهی که دشمنان در ابتدای انقلاب به کشورمان داشتند گفت: اگر روزی دشمن فکر میکرد ایران کشوری است که ضعیف شده است و اگر این خیال خام را داشت و فکر میکرد میتواند انقلاب و نظام ما را از بین ببرد، امروز برای همه روشن شده است، قویترین، بزرگترین و مقتدرترین کشور در این منطقه جمهوری اسلامی ایران است.
رییس جمهور خطاب به خانواده شهدای حاضر در جلسه با تأکید بر اقتدار ایران در منطقه افزود: امروز بیگانگان میدانند در این منطقه بدون حضور و اراده ایران، صلح و ثبات استقرار پیدا نخواهد کرد و این افتخار برای شهیدان شماست. اگر از آنجا به اینجا رسیدهایم بخاطر شما ایثارگران، فرزندان شماست. این که از آن سرزمینی که روزی دشمن فکر میکرد در حضیض هستیم و امروز در قله قرار گرفتهایم، بخاطر شهدای شماست و به خاطر همه آنهایی که برای کشور و برای اعتلای کشور فداکاری کردند.
روحانی در پایان سخنان خود به مشکلات و شرایط سخت امروز دولت پرداخت و گفت: دولت وظیفه خود میداند که نسبت به خانوادههای ایثارگران هر آنچه توان دارد انجام وظیفه کند. میدانید شرایط دولت شرایط سهلی نیست، مشکلات فراوانی در کنار ما است اما در عین حال ما در این ۶ ماه در حد توانمان قدمهایی برداشتیم و انشاءالله به حول و قوه الهی قدمهای بیشتری نیز برخواهیم داشت. هر کاری که کردیم ادای وظیفه است و انشاءالله خدا به ما توفیق میدهد تا باز هم ادای وظیفه کنیم.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: