پایان سالی که سال بابک نبود

هفت روز از زمستان گذشته بود که یک دستور رئیس‌جمهور، کار را بر میلیاردر جنجالی سخت کرد؛ دستوری که خطاب به اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور صادر شد و طی آن روحانی تاکید کرد که «اقدامات لازم برای شناسایی و مجازات کسانی که با تبانی و سوء استفاده از امتیازات خاص، زمینه ویژه‌خواری و درآمدهای غیرموجه را فراهم کرده‌اند، در اولویت کار قرار گیرد.»
کد خبر: ۶۵۶۴۹۶
پایان سالی که سال بابک نبود

این دستور قریب به ده روز پس از آن صادر شد که رضا ضراب، تاجری ایرانی‌الاصل در ترکیه بازداشت شد و آنجا بود که نام بابک زنجانی که از قبل رسانه‌ای شده بود، باز هم به میان کشیده شد. هر چند ضراب پس از حدود دو ماه از زندان آزاد شد، اما بابک زنجانی که فقط دو روز پس از دستور روحانی راهی اوین شده بود، هنوز در زندان است و هر روز اطلاعات جدید از شکایت‌ها، بدهی‌ها و ظن سوءاستفاده‌های مالی او مطرح می‌شود.

اما نام زنجانی برخلاف نام بعضی دیگر از متهمان فساد مالی پس از بازداشت نبود که خبرساز شد، زیرا او پیش از این، چهره‌ شناخته‌شده‌ای برای سیاسیون، فعالان اقتصادی و حتی دوستداران ورزش بود. وی که سال جدید باید چهل سالگی خود را جشن بگیرد، به گفته خودش دارای بیش از ۷۰ شرکت است و 17 هزار پرسنل زیرنظر او کار می‌کنند. از شرکت‌های مشهور و خبرساز وی که نامشان در برخی پرونده‌ها از جمله تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی نیز مطرح شده بود، می‌توان به هلدینگ توسعه سورینت قشم، بانکی به نام اولین بانک سرمایه‌گذاری اسلامی در مالزی، سهامدار شرکت هواپیمایی انور ترکیه، مؤسسه مالی اعتباری در امارات و بانک ارزش تاجیکستان اشاره کرد. او همچنین شرکت‌هایی در دبی، ترکیه و تاجیکستان دارد و در یکی از قطعنامه‌های تحریم اتحادیه اروپا که از او اسم برده شده ۱۵ شرکت منتسب به او نام برده شده اند. دامنه شهرت زنجانی به شبکه‌های اجتماعی نیز می‌رسد و تصاویر متفاوتی از او در حالی که سلاح به دست دارد یا در حال نواختن ویلون یا حرکات موزون است ​ منتشر شده و البته هیچ‌یک از این حواشی به پای بدهی 2.5 میلیون دلاری‌اش به وزارت نفت نمی‌رسد؛ بدهی دردسرسازی که نتوانست با وعده و وعید، فرجامش را همچون پرونده زمین‌های ایران‌زمین​ بخوبی مدیریت کند.

محسنی‌اژه‌ای در بهمن ۱۳۹۲ از توقیف تمامی اموال زنجانی در داخل و خارج از ایران خبر داده و با این حال برخی می‌گویند ​ این اموال نمی‌تواند تامین‌کننده حجم بالای بدهی‌هایش باشد؛ بدهی‌هایی که ​ در حال حاضر تحت‌الشعاع این پرسش قرار گرفته است که این پول‌ها، چگونه به دست بابک زنجانی و امثال او رسیده است؟

به ‌این ترتیب اکنون در پرونده‌های مفاسد اقتصادی نام برخی چهره‌های ثابت، وجود دارد که شامل افرادی چون مه‌آفرید امیرخسروی، محمودرضا خاوری، بابک زنجانی و شهرام جزایری می‌شود و باید دید پرونده هر یک تا اجرای احکام صادر شده یا در انتظار صدور، چه فراز و نشیب‌هایی را طی می‌کند./ جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها