احمدرضا طحانی در گفتوگو با ایرنا افزود: برگزاری جشنواره گل و گلاب در این شهر گامی در جهت معرفی گلابگیری به عنوان میراث کهن ملی و معنوی قمصر و مرغوبیت گلاب منطقه است.
وی به تلاش دستاندرکاران برگزاری این جشنواره برای علمیتر کردن آن اشاره و تصریح کرد: برای بهبود کیفیت بحث گلاب و گلابگیری کارگروه علمی، پژوهشی در بخش ستاد جشنواره تشکیل خواهد شد.
طحانی وجود مرکز پژوهشکده اسانسهای طبیعی در قمصر را قابلیتی ارزشمند برای علمی کردن محصول گل و فرآوردههای آن در این منطقه عنوان کرد.
شهرستان قمصر دارای 300 هکتار سطح زیرکشت گلمحمدی است که از هر هکتار حدود 4 تن گل محمدی برداشت و حدود 6000 تن گلاب در مجموع تولید میشود.
مراسم گلابگیری قمصر کاشان خرداد 89 در فهرست «مالکیت معنوی» کشور به ثبت رسیده است.
براساس مطالعات انجام شده، در شهر قمصر حدود 460 دستگاه گلابگیری فعال وجود دارد که بیش از 172 خانوار دارای کارگاه گلابگیری فعال هستند و این کارگاهها به صورت جزئی از واحد مسکونی و در بطن زندگی خانوار اداره میشود.
گلاب استاندارد، گلابی است که در صد میلیلیتر آن 35 میلیگرم اسانس وجود داشته باشد و از دیدگاه دیگر طبق الگوی موسسه استاندارد بهترین گل نیز گلی است که از هر یک تن آن 250 گرم اسانس حاصل شود.
اکنون از هر تن گل قمصر250 گرم اسانس تولید میشود و در بهترین وضع نیز میتوان از 850 کیلوگرم گل قمصر 250 گرم اسانس به دست آورد.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
شاهین بیانی در گفتوگو با «جامجم»:
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد