جام جم سرا:با توجه به اینکه حدود ۷سال از ازدواج شما میگذرد انتظار میرود همسرتان شغل ثابتی را برای خود انتخاب کرده باشد و به آن ادامه دهد. داشتن تخصص و یا مهارتی خاص برای مشغول شدن به کار مهم است. در صورتی که همسرتان در زمینه خاصی علاقهمند و یا ماهر است، بهتر است به همان کار مشغول شود. چرا که همان طور که عنوان کردید تغییر مداوم شغل مشکلات خاصی را در پی دارد. همچنین اگر همسرتان از نظر سنی هنوز در شرایط یادگیری قرار دارد میتواند با استفاده از آموزشهای مراکز معتبر فنی و حرفهای و یا... مهارت لازم را کسب کند و مشغول به کار شود. مراجعه به مراکز کاریابی و استفاده از خدمات این مراکز نیز بیتاثیر نخواهد بود.
این نکته را هم به یاد داشته باشید که هر شخص در زندگی مسئول انتخابهای خود است، چنانچه شما آنچه را که در توان داشتهاید برای هدایت همسرتان و بهبود شرایط زندگی مشترکتان انجام دادهاید، تقصیری متوجه شما نخواهد بود.
در ابتدا به تفاوت تعاریف شغل، کار و حرفه اشاره میکنم و در ادامه به معیارهای انتخاب شغل میپردازم که امیدوارم این معیارها به همسرتان در انتخاب شغلی بهتر کمک کند:
کار: فعالیتی دائمی که به تولید کالا و یا خدمات منتهی میشود و فرد دستمزد دریافت میکند. دائمی بودن، تولید و دریافت دستمزد از ویژگیهای اساسی کار است.
حرفه: مجموعه کارهایی که فرد در طول زندگی خود به آن مشغول است.
شغل: به موقعیتهای شبیه به هم در یک موسسه، اداره یا کارگاه اطلاق میشود.
معیارهای انتخاب شغل: هنگامی که فرد تصمیم به انتخاب شغل میگیرد لازم است این نکات را درنظر بگیرد:
۱ - توانایی ذهنی: مشغول شدن به هر شغلی به میزان معینی از رشد و توانایی ذهنی نیاز دارد. توانایی ذهنی برای انتخاب، آمادگی و اشتغال موفقیت آمیز از اهمیت ویژهای برخوردار است.
۲ - استعداد: مشاغل مختلف به استعدادهای خاص و معینی نیاز دارند. به طور کلی موفقیت در هر شغلی به چندین استعداد نیازمند است. استعداد نحوه و میزان یادگیری فرد را در زمینههای گوناگون مشخص میکند.
۳ - رغبت: و یا به عبارتی همان ترجیحها و موارد دوست داشتنی که فرد در مدت زمانی معین به آن میاندیشد، به انجام آن میپردازد و از آن لذت میبرد.
۴ - شخصیت: به مجموعهای از استعدادها، طرز فکرها، خصوصیات جسمانی، نیازها، خلق و خو و.... فرد گفته میشود. آگاهی از خود و توجه به ویژگیهای شخصیتی در انتخاب بهتر شغل موثر است.
۵ - توجه به واقعیت: این معیار با معیارهای قبلی ارتباط مستقیم دارد؛ به این معنا که در صورتی که فرد در شناخت خود، استعدادها و.... به واقعیت توجه نکند در انتخاب شغل با مشکل مواجه خواهدشد.
۶ - عوامل محیطی: توجه به فرهنگ خانوادگی، طبقه اجتماعی و حتی محل زندگی فرد از لحاظ امکانات نیز در انتخاب شغل موثر است.
درنظر داشته باشید بنانهادن زندگی بر اساس درآمد و توجه به سطح توقعات فردی میتواند زندگی راحتتر و بیدغدغه تری را برای شما فراهم کند. همچنین علاقه به پیشرفت و میل به بهتر کردن شرایط زندگی و تلاش برای دستیابی به آن نیز کمک رسان خواهدبود. (سیمین قربانی -کارشناس ارشد مشاوره خانواده/خراسان)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب