چهار منبع مطلع از معاملات نفتی ایران و هند اعلام کردند: پرداخت بدهی دهلی نو به تهران در چارچوب توافقنامه موقت هسته ای ژنو میان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عضو گروه ١+٥ ظرف سه ماه آینده میلادی (مه، ژوئن و ژوئیه) صورت می گیرد.
بر پایه توافق هسته ای ژنو که ٢٤ نوامبر میان ایران و گروه ١+٥ حاصل شد تهران می تواند در هشت قسط چهار میلیارد و ٢٠٠ میلیون دلار از درآمدهای نفتی بلوکه شده خود را در بانک های خارجی دریافت کند.
بر اساس این گزارش، هند در دو قسط ١٤ ماه مه (٢٤ اردیبهشت ماه ٩٣ ) و ١٧ ژوئن (٢٧ خرداد ماه ٩٣) هر یک ٥٥٠ میلیون دلار و در قسط سوم یعنی ٢٠ ماه ژوئیه (٢٩ تیر ماه ٩٣) ٥٥٠ میلیون دیگر به تهران می پردازد.
منابع اگاه اعلام کردند: دولت هند از صاحبان پالایشگاه ها خواسته است تا قسط نخست از طلب نفتی ایران را اواسط ماه مه به ایران بپردازند.
یکی از این منابع اعلام کرد: شرکت های پالایشگر خصوصی نیز بدهی های نفتی خود را به تهران می پردازند.
تاکنون در چارچوب توافق هسته ای ژنو، ژاپن در چهار قسط و کره جنوبی طی یک قسط در مجموع دو میلیارد و ٥٥٠ میلیون دلار از بدهی های نفتی خود را به جمهوری اسلامی ایران پرداخته اند.
پالایشگاه شرکت اسار هند، مجتمع پالایشی و پتروشیمی بنگلور، پالایشگاه هندوستان پترولیوم و اچ پی سی ال- میتال انرژی در مجموع سه میلیارد و ٦٠٠ میلیون دلار به ایران بدهکار هستند.
پیش از توافق هسته ای ژنو، مشتریان اصلی نفت خام ایران برای ادامه واردات نفت از تهران و دریافت معافیت های ٦ ماهه از تحریم های مالی آمریکا، می بایست خرید نفت خود را از این کشور عضو اوپک کاهش می دادند.(ایرنا)
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد