«مرضیه افخم» روز سه شنبه در نشست هفتگی با خبرنگاران این مطلب را در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره برگزاری نشست منتقدان توافق ژنو با عنوان «دلواپسیم» مطرح کرد.
وی تاکید کرد: ما برای نقد و نظر احترام ویژه ای قائل هستیم و در عین حال به دریافت نظرات کارشناسی اهمیت بیشتری قائلیم و از دریافت هر گونه پیشنهاداتی که کمک کننده باشد استقبال می کنیم.
افخم افزود: جمهوری اسلامی ایران کشور بزرگی است و ظرفیت وجود و فعالیت دیدگاه های مختلف در کشور وجود دارد و کشور هم شنوای هر نوع نقدی هست.
وی با تاکید بر این که این نقدها باید سازنده و در مسیر تحقق و تقویت اجماع ملی در کشور باشد، افزود: ما به کسانی هم که دلواپس هستند توصیه می کنیم که به عزم و امید مردم برای آینده اعتماد بیشتری داشته باشند.
خبرنگاری با اشاره به برگزاری نشست کارشناسان ایران و 1+5 از افخم پرسید: بحث رآکتور آب سنگین اراک این روزها یکی از مهمترین محل مناقشه دو طرف است؛ دکتر صالحی توضیحات مفصلی درباره بازطراحی این رآکتور ارایه کرده است و به نظر می رسد رسانه های غربی واکنش مثبتی داشته اند؛ ارزیابی شما از مواضع طرف های مذاکره با ایران در خصوص این طرح چیست؟ آیا اخبار غیررسمی دریافت کرده اید که این طرح پیشاپیش مورد پذیرش آنها قرار گرفته است؟
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ تاکید کرد: گمانه زنی در خصوص محورهای مذاکرات و تفاهمات و توافقات احتمالی در هر دوره از مذاکرات صورت گفته است و در آستانه مذاکرات آتی هم این بحث ها مطرح است.
وی افزود: با توجه به این که هنوز مذاکره درباره این موضوع و چند موضوع دیگر هنوز ادامه دارد، ما به طور رسمی به عنون این که توافقی صورت گرفته یا شکل آن چیست تا قبل از نهایی شدن آن چیزی را اعلام نخواهیم کرد.
افخم درباره اظهارات رییس سازمان انرژی اتمی در این زمینه نیز گفت: جمهوری اسلامی ایران با پیشنهادات و طرح هایی با هدف احقاق حقوق مردم در مذاکرات حاضر شده است و پس از انجام توافقات و پایان مذاکرات می توان نسبت به حصول نتیجه نهایی اعلام نظر قطعی داشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: راه حل ها و راهکارهایی را تیم مذاکره کننده برای حل و فصل موضوعات داشته است تا حقوق جمهوری اسلامی ایران به هیچ عنوان ضایع نشود و تمام حقوق هسته ای ما در مسیر مذاکرات جامع محقق شود.
افخم موضوع رآکتور آب سنگین اراک را یکی از محورهای اصلی در مذاکرات برشمرد و گفت: اجازه دهید تا قبل از نهایی شدن توافقات، نسبت به تایید یا عدم تایید یا شکل آن اظهار نظری نداشته باشم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره محدودیت های ایجاد شده برای دانشجویان ایرانی در نروژ، به پیگیری های صورت گرفته از طریق سفارت این کشور در تهران اشاره کرد و افزود: مقامات نروژی اعلام کردند که هیچ گونه تغییری در مقررات و قوانین مربوط به انتخاب رشته و حضور ایرانیان در رشته های خاص صورت نگرفته است.
افخم اظهار داشت: مقامات نروژ تایید کردند که حضور ایرانیان و دانشجویان ایرانی در نروژ کمکی به تقویت عرصه علم و دانش در این کشور است و دانشجویان ایرانی جایگاه خوبی در این زمینه دارند.
وی گفت: سفیر جمهوری اسلامی ایران در نروژ از طرف وزارت امور خارجه مامور شده است تا موضوع را از وزارت امور خارجه این کشور پیگیری کند و اطلاع رسانی تکمیلی در این خصوص انجام خواهد شد.
خبرنگار دیگری درباره سفر رییس بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی و جزئیات این سفر پرسید و از افخم خواست تا جزئیاتی از نشست کارشناسان ایران و گروه 1+5 که از امروز در نیویورک برگزار می شود ارایه دهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان این که در هر دو موضوع مطلب جدیدتری از آنچه در خبرها منتشر شده است، ندارد، گفت: سازمان انرژی اتمی به عنوان میزبان بازرسان پس از پایان سفر در این زمینه اطلاع رسانی می کند.
افخم با بیان این که مذاکرات کارشناسی میان ایران و 1+5 از دیشب به وقت تهران آغاز شده است، افزود: قرار است در این گفت و گوها پیرامون موضوعات آنها توافقات و تدوین پیش نویس متن جامع کار و گفت و گو شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: مذاکرات کارشناسی بند یا نتیجه نهایی اعلامی برای افکار عمومی ندارد و بیشتر کارشناسان مباحث را بررسی و نظرات و جمع بندی را به تیم مذاکره کننده ارایه می کنند.
وی با یادآوری این که هیات ایرانی هفته آینده در وین حضور می یابد، اظهار داشت: این دور از مذاکرات کارشناسی نیز مانند دور قبل به بحث و بررسی جزئیاتی که مورد نظر طرفین است، می گذرد.
وی خاطر نشان کرد که تا پایان این دوره از مذاکرات کارشناسی منتظر خواهیم بود تیم ما اخبار بیشتری اعلام کند.
خبرنگار بار دیگر پرسید: آیا احتمال دارد مذاکرات کارشناسی و سیاسی آتی در نیویورک برگزار شود؟
افخم پاسخ داد: چنین موضوعی باید بین طرفین مذاکره کننده بحث و جمع بندی شود که تاکنون در خصوص این که مذکرات ایران و 1+5 در نیویورک باشد بحثی نبوده است.
وی تاکید کرد: قطعا اگر در دور آتی یا دورهای بعدی دو طرف به چنین جمع بندی برسند در خصوص مکان مذاکرات یا زمان بندی جدید اعلام نظر خواهند کرد که طبق اطلاعیه ای بعد از دور اول داشتیم، زمان بندی مذاکرات 6 ماهه و جامع نهایی شده است؛ در خصوص مکان هم توافق بیش از آن صورت نگرفته است.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب