محمدرضا جهانآرا افزود: این افراد به روشنکردن آتش زیر تنه این درخت اقدام و آن را به همان صورت رها کرده بودند تا این درخت کهنسال شبانه بسوزد و صبح روز بعد فقط خاکستری از آن به جا بماند.
وی با بیان این که این منظره و ذغال شدن این درخت که روزی سایهاش را از هیچ عابری دریغ نکرده بود، دل هر انسانی را به درد میآورد، تصریح کرد: یک گونه بلوط شاید میلیاردها تومان ارزش داشته باشد و هزینههای بسیار هنگفتی لازم است تا بتوان یک بلوط را به سن 500 سال رساند.
جهانآرا با بیان این که جنگلهای استان کهگیلویه و بویراحمد 20 درصد از جنگلهای حوزه زاگرس، معادل یک میلیون هکتار از شش میلیون هکتار جنگل زاگرس را به خود اختصاص میدهد، تصریح کرد: از مجموع یک میلیون و 900 هزار هکتار مساحت کهگیلویه و بویراحمد، حدود یک میلیون هکتار آن را جنگلها و 700 هزار هکتار را نیز مراتع تشکیل میدهد.
این کارشناس مسئول با اشاره به این که بیش از 80 درصد جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد را بلوط و 20 درصد مابقی را نیز سایر گونهها از قبیل بنه، کیکم، گلابی وحشی، ارس، بادام کوهی و ارژن شامل میشود، گفت: با این حال به دلیل کمبود نیرو در حفاظت و نگهداری از عرصههای طبیعی با مشکلات عدیدهای روبهرو هستیم.
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد همچنین از جادهسازی برخی دستگاههای اجرایی در مناطق جنگلی انتقاد کرد و افزود: این دستگاهها برای اجرای برخی طرحها به جادهسازی در برخی مناطق جنگلی اقدام کردهاند، اما پس از اجرای طرح این جادهها را نبستهاند که این مسأله موجب عبور و مرور از این جادهها و تخریب جنگل و طبیعت شده است که طی ماههای اخیر به انسداد بسیاری از این جادهها اقدام کردهایم.
سعید نظری، کارشناس منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد نیز با اشاره به این که بخش زیادی از آتشسوزی جنگلها در این استان، ناشی از سهلانگاری و بیاحتیاطی گردشگران است، گفت: طی سالهای اخیر نزدیک به پنج هزار و 500 هکتار از جنگلهای این استان طعمه حریق شده است.
وی با بیان این که البته در دو سال اخیر شاهد کاهش سطح آتشسوزیها در جنگلهای استان بودهایم، افزود: با این حال بیشترین آتشسوزیها در روزهای تعطیل به وقوع میپیوندد که این نشاندهنده نقش گردشگران در بروز آتشسوزیهاست.
به گفته وی، این استان کوهستانی است و 53 درصد مساحت آن را شیبهای بالای 27 درصد تشکیل میدهد که به همین دلیل امکان تردد وسایل نقلیه سبک و سنگین در آنها وجود ندارد و اطفای حریق بهسختی انجام میشود. بنابراین برای جلوگیری از تخریب طبیعت باید راهکارهایی اندیشیده شود و در غیر این صورت شاهد استمرار روند نابودی طبیعت استان خواهیم بود. (مهر)
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد