به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه اینترنتی وزارت خارجه آمریکا، ماری هارف در کنفرانس مطبوعاتی خود در پاسخ به سوالی درباره سفر هیات کشیش های کاتولیک به ایران گفت:گروه کوچکی از کشیش های کاتولیک آمریکا در ماه مارس به ایران سفر کردند. این سفر و مقدمه چینی آن به طور کامل مستقل از دولت بوده است .
وی افزود : ما خبر داریم که چهره های مختلف مذهبی آمریکا ابتکارات جداگانه ای برای تقویت گفتگو بین مذاهب با اندیشمندان دینی ایران دارند.
خبرنگاری گفت: ظاهراً این عده به وزارت خارجه و کاخ سفید گزارش سفر خود را داده اند.آنها در گزارش خود چه گفتند؟ آیا این سفر بر مذاکرات گروه پنج بعلاوه یک تاثیر داشته است؟ماری هارف پاسخ داد: من اطلاعی از آنچه که ممکن است اتفاق افتاده باشد ، ندارم.قطعاً این سفر درباره مسائل بین مذاهب بوده است و بحث های گروه پنج بعلاوه یک به مسئله هسته ای مربوط می شود بنابراین به هم ارتباط ندارند.
خبرنگار افزود : اما آنها خودشان ( کشیشها) گفته اند که هدف اصلی شان از این سفر تاثیرگذاری بر مذاکرات هستهای بوده است. ماری هارف پاسخ داد؛ مجدداً تاکید می کنم که این دو مقوله از هم جدا هستند . ما بر مسئله هسته ای تمرکز کرده ایم و توضیح بیشتری ندارم. خبرنگار گفت این بحث ها ادامه دارد و من شنیده ام اواخر ماه مه یک گروه دیگر بعلاوه یک نفر از کاخ سفید به ایران رفته است.ماری هارف در پاسخ گفت؛ فکر نمی کنم کسی از کاخ سفید به ایران رفته باشد.
یک هیات ۳۰ نفره مذهبی آمریکایی به ریاست ژول هانتر، دستیار ارشد کلیسای نورتلند با هماهنگی مرکز گفت و گوی ادیان و تمدن های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی 4 خرداد به ایران سفر کرد.این هیات با روحانیون بلند پایه ایران از جمله آیت الله جوادی آملی هم دیدار داشت.این هیأت آمریکایی همچنین بغیر از تهران به اصفهان و قم هم سفر کرد.
علت دعوت از هیأت آمریکایی، شرکت در نشست "جهان عاری از خشونت و افراطی گری از منظر ادیان ابراهیمی" عنوان شده است.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد