خانه حسام لشگر یکی از بناهای ارزشمند دوره قاجار شهر تهران است که با قدمت بیش از 100 سال در محدوده بازار تهران و خیابان خیام واقع شده است.
این اثر که مالکیت شخصیت تاریخی آن در پرونده ثبتی مشخص نشده است، روزگاری یک ملک بوده که امروز به دو ملک شرقی و غربی تقسیم شده است.
بنا بر انچه که در پرونده ثبتی این اثر که در شهریور سال 1384 توسط شرکت نگار و نقش تهیه شده است، بخش شرقی در مالکیت خصوصی است که از جمله شاخصه های معماری آن تالار شاه نشین و پنج دری است.
بخش شرقی در ادوار گذشته به عنوان نمایشگاه و انبار فرش های ارزشمند و عتیقه استفاده می شد اما امروز تبدیل به انبار پارچه شده است.
بخش غربی نیز در مالکیت خصوصی است که به حال خود رها شده و تخریب رخ بام و شرفی های ضلع شمالی گواه بر این موضوع است.از این قسمت به عنوان خانه مسکونی و سفره خانه سنتی استفاده می شد که بعدها متروکه ماند. در پرونده ثبتی این اثر آمده است که مالک بخش غربی همواره در صدد تخریب این بنا بوده و به دلیل همکاری نکردن با عوامل تهیه پرونده ثبتی، بخشی از بنای قسمت غربی رلوه (تهیه نقشه) نشده و به دلیل تفکر سودجویانه و تخریب و پاساژ، خطر در بیخ گوش این بنا قرار دارد.
این تفکر سودجویانه باعث شد تا مالک همواره درصدد تخریب این بنا بر آید و حتی این بنا را تجاری جلوه دهد و از این طریق بنا را تخریب کند که با آگاهی مردم و نامه نگاری با رییس وقت شورای شهر تهران، از این اقدام جلوگیری شد.
هفته پیش امید غنمی مدیرکل حقوقی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت که به دلیل شکایت مالک خانه حسام لشگر به دیوان عدالت اداری، در حال خروج از فهرست آثار ملی کشور و حکم دادگاه اولیه نیز به نفع مالک صادر شده است. در این خبر اعلام شد که اکنون این پرونده در دادگاه تجدید نظر (بدوی) است و میراث فرهنگی در حال دفاع از این پرونده است.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد