پیش از این مقامات هندی اعلام آمادگی کرده بودند که در صورت تمایل ایران برای دریافت داراییهای مربوط به سه قسط آخر توافق ژنو از طریق هند، این کشور در هر شرایطی که دولت ایران بخواهد این پول را در اختیار آن قرار دهد.
بر این اساس اواخر هفته گذشته یکی از دیپلمات های ایرانی خبر داد که ایران با دریافت سه قسط آخر ۴.۲ میلیارد دلار مربوط به توافق هستهای با گروه 1+5 از طریق هند موافقت کرد و با پایان بررسیها، نامهها و قراردادهای مربوط به هماهنگی بین بانکها و مسوولان ایران و هندی نهایی و تبادل شد.
در پی توافق هستهای ایران و ۱+۵، قرار شد ۴.۲ میلیارد دلار از داراییهای بلوکه شده حاصل از فروش نفت ایران آزاد و در هشت قسط به صورت ۵۵۰ میلیون دلار در اول فوریه، ۴۵۰ میلیون دلار در تاریخ اول مارس، ۵۵۰ میلیون دلار در ۷ مارس، ۵۵۰ میلیون دلار ۱۰ آوریل، ۴۵۰ میلیون دلار در روز ۱۵ آوریل، ۵۵۰ میلیون دلار در تاریخ ۱۴ می، ۵۵۰ میلیون دلار در ۱۷ ژوئن و ۵۵۰ میلیون دلار در تاریخ ۲۰ ژوییه به حساب ایران واریز شود.
قسط اول داراییهای ایران که مبلغ ۵۵۰ میلیون دلار و نزد بانک مرکزی ژاپن بود، سوم فوریه از طریق نشنال بانک سوییس به فرانک سوییس تبدیل و به حساب بانک مرکزی ایران واریز شد. قسط دوم نیز به مبلغ ۴۵۰ میلیون دلار به ین ژاپن در تاریخ ۳ مارس ۲۰۱۴ برابر با دوازدهم اسفندماه ۱۳۹۲ آزاد و در اختیار بانک مرکزی ایران قرار گرفت.
اوایل سال جاری نیز بانک مرکزی اعلام کرد که از سه قسط داراییهای ایران یک قسط به بانک سوییسی و دو قسط به بانک مسقط منتقل شده است.
قسط چهارم و پنجم به ترتیب به میزان ۵۵۰ و ۴۵۰ میلیون دلار، در ۱۸ اردیبهشت امسال به حساب بانک مرکزی واریز شد. بر این اساس تا کنون دو میلیارد و ۵۵۰ میلیون دلار از ۴.۲ میلیارد دلار دارایی بلوکه شده ایران که بنا شد در پی توافق هستهای ۲۴ نوامبر میان ایران و گروه ۱+۵ آزاد شود، به حساب بانک مرکزی واریز شده است.
بر این اساس قسط ششم دارایی ها نیز به رقم 550 میلیون دلار از طریق هند به حساب بانک مرکزی واریز شد که با این اوصاف دو قسط دیگر از هشت قسط توافق شده باقی مانده است. (ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر