دستمزد زنها: 23 درصد کمتر از مردها

نتایج ارزیابی حقوق و دستمزد متخصصان و مدیران در 23 گروه شغلی نشان می‌دهد زنان 23 درصد کمتر از مردان در شرایط برابر دستمزد دریافت می‌کنند. در این بررسی تأثیر نوع شرکت، تحصیلات و نوع دانشگاه بر دریافتی شاغلان ارزیابی شده است.
کد خبر: ۶۹۳۸۲۷
دستمزد زنها: 23 درصد کمتر از مردها

جام جم سرا: این گزارش نتیجه ارزیابی دستمزد ماهانه 29 هزار نفر از جامعه متخصصان کشور در بهمن سال 92 بوده و هدف آن آگاهی کارفرمایان، مدیران و کارشناسان از میزان حقوق و دستمزدهای رایج در گروه‌های شغلی مختلف است.

در سال‌های اخیر مدیران و همچنین متخصصان منابع انسانی، همواره عدم وجود مرجعی برای ارزیابی حقوق و مقایسه آن با دستمزدهای رایج کشور را از مشکلات ساختاری بازار کار ایران برشمرده‌اند. عدم شفافیت سطح دستمزدها برای کارفرمایان مشکلاتی همچون از دست دادن نیروهای توانمند و در نتیجه آن تحمیل هزینه‌های قابل توجه به سازمان، پرداخت خارج از عرف و یا در مواردی نارضایتی کارکنان را به همراه می آورد.

طبق آمار به دست آمده متوسط دریافتی زنان در سمت‌های مشابه نسبت به مردان 23 درصد کمتر است.در این بررسی هفت هزار و 237 نفر مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند، همچنین تفاوت دستمزدها در رشته‌های مدیر خرید، مهندس عمران، مدیر منابع انسانی، سرپرست امور دفتری، مهندس شیمی، صنایع غذایی، مدیر مالی، منشی و مسئول دفتر، مدیر فروش، رئیس حسابداری، کارشناس برنامه ریزی، مهندس برق، کارشناس برق، برنامه نویس، سرپرست فروش، کارشناس فروش، حسابدار، مسئول خرید و پژوهشگر بررسی شده است. در این میان، بیشترین تفاوت دستمزد در رشته مدیر خرید و کمترین تفاوت در رشته پژوهشگری است.

نتایج بررسی دیگر نشان می دهد که دریافتی فارغ التحصیلان دانشگاه‌های دولتی به طور متوسط 17 درصد بالاتر از فارغ التحصیلان دانشگاه‌های آزاد است. همچنین، بیشترین تفاوت در رشته‌های کارشناسی نرم افزار حدود 40 درصد و کمترین در رشته کارشناس حسابداری برابر با 10درصد است. همچنین، دریافتی ماهانه در شرکت‌های خارجی فعال در ایران به طور متوسط 33 درصد بالاتر از عرف بازار است و در بعضی سمت‌ها، متوسط این اختلاف به 50 درصد نیز می‌رسد.

در بررسی دیگر از هشت هزار و پنج نفر، نتایج نشان می‌دهد دریافتی افراد با تحصیلات مدرک کارشناسی ارشد به طور متوسط 17 درصد بالاتر از افراد با تحصیلات کارشناسی است.تفاوت دستمزد کارشناسان ارشد به کارشناسان در رشته های کارشناس تحقیق و توسعه 33، تحلیلگر30، کارشناس کنترل کیفیت27، برنامه نویس وب25،مدیر مالی22، مهندس برق20، مهندس مکانیک 15، سرپرست فروش14، حسابدار10، مسئول دفتر10، کارشناس دفتر فنی 9، مدیر منابع انسانی 8، کارشناس فروش و مدیر کنترل پروژه صفر درصد است.علاوه بر این، در جامعه آماری پنج هزار و 986 نفری، متوسط افزایش درآمد در سال 92 در شرکت های دولتی 20 درصد و در شرکت های خصوصی 23 درصد بوده است. (آرمان)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
الناز
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۸
۰
۰
حق عائله مندی به مردهای متاهل كارمند تعلق میگیره اما به زنهای متاهل كارمند تعلق نمیگیره با توجه به اینكه زمان كاری زن و مرد در دستگاههای دولتی یكسان است و زن متاهل فشار كار خانه و تربیت فرزند نیز برعهده اوست اما از مزایای عائله مندی محروم است
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها