جام جم سرا: شرکت استرالیایی هیکوری اخیرا موفق به انجام این ایده آن هم روی یک ساختمان ۹ طبقه با نام One۹ شده است.
این ساختمان که در عرض ۵ روز به اتمام رسید، از ۳۶ مدول پیش ساخته تشکیل شده که علاوه بر راحتی و سرعت در ساخت، ویژگیهای پایدار (سازگار با محیط زیست و طبیعت دوست) هم دارد. از جمله آنها میتوان به سیستم بازیافت آب مصرفی و پنلهای خورشیدی برای گرم کردن آب اشاره کرد.
به نقل از دیجیاتو در ساخت این آپارتمان از سیستمی موسوم به UB استفاده شده که یک روش صرفه جویانه از نظر زمانی در فرآیندهای پیش ساخته است و توسط «نوندا کاتسالیدیس» معمار استرالیایی توسعه پیدا کرده. با این روش میتوان آپارتمانهایی با ویژگیهای پیچیده معماری مثل تراسهای معلق را به راحتی و در سرعت بالا ساخت.
در حال حاضر وان ناین بلندترین ساختمانی است که با این روش ساخته شده، اما طراحان گروه هیکوری میگویند این سیستم قابلیت ساخت خانههای ۷۰ طبقه را هم دارد. برج وان ناین ۳۴ واحد یک و دو خوابه را در خودش جای داده، –که هر کدام از این واحدها دارای کفپوشهایی از چوب طبیعی، فرشهای با کیفیت و بالکنهای بزرگ هستند–.
این برج ۹ طبقه علاوه بر اینکه رتبه انرژی ۶ ستاره را از آن خود کرده، به امکانات رفاهی مخصوص وسایل حمل و نقل پایدار هم مجهز است. مثل ۳۴ پارکینگ امن برای دوچرخه و دسترسی به برنامهٔ اشتراک گذاری ماشین.
تصاویری از مراحل نصب و شکل نهایی این خانهٔ ۵ روزه را ببینید:
(نیویدار)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد