مصائب غزه پس از 30 روز جنایت صهیونیست​ها

با عقب‌نشینی نیروهای رژیم صهیونیستی از نوار غزه و ادامه آتش‌بس، میزان خسارات ناشی از تجاوز اسرائیل مشخص شد.
کد خبر: ۷۰۲۸۷۳
مصائب غزه پس از 30 روز جنایت صهیونیست​ها

آن‌طور که منابع خبری گزارش می‌دهند، ساکنان غزه در سایه آتش‌بس هفتاد و دو ساعته که از روز سه‌شنبه آغاز شده، به مناطق مسکونی خود بازگشته‌اند، اما با کوهی از ویرانه‌ها روبه‌رو شده‌اند. در کنار این موارد باید مشکلات بهداشتی و نبود آب آشامیدنی سالم را نیز اشاره کرد.

به گزارش ایسنا، تیسیر عمر، معاون وزیر اقتصاد فلسطین در مورد میزان خسارات تجاوز صهیونیست‌ها اعلام کرده که خسارت‌های مستقیم حمله رژیم صهیونیستی حدود چهار تا شش میلیارد دلار است. ساکنان نوار غزه نیز می‌گویند حمله هوایی و زمینی رژیم صهیونیستی نتایج یک زلزله ویرانگر را در پی داشته است؛ چراکه تعدادی از ساختمان‌ها، مساجد، مدارس و کارخانه‌ها تخریب شده‌اند و تانک‌های اسرائیلی به خیابان‌ها بویژه در رفح آسیب رسانده‌اند.

در همین حال، پایگاه خبری اردنی الغد در گزارشی به مشکلات ساکنان غزه اشاره کرد. این پایگاه خبری در گزارش خود آورده است: مشکلات مردم در نوار غزه به بی‌آبی محدود نمی‌شود؛ بلکه بخش بهداشت این منطقه نیز بسیار آسیب‌دیده و بیش از 80 درصد مراکز بهداشتی نوار غزه بسته یا ویران شده است. در این میان بیماری‌های زیادی ساکنان این منطقه را تهدید می‌کند و پزشکان نیز اعلام کرده‌اند شمار زیادی از مردم بویژه کودکان به بیماری‌های پوستی یا ورم معده و روده مبتلا شده‌اند.

مسئولان اداره آب نوار غزه هم درخصوص کمبود آب آشامیدنی و کاهش آن به میزان یک‌سوم پیش از این حمله هشدار داده‌اند. از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی یک کمربند امنیتی در شمال و شرق نوار غزه به عمق سه کیلومتر ایجاد کرده که این کمربند برابر با 36 درصد کل مساحت نوار غزه است. این موضوع خود نیز یک فاجعه دیگر برای نوار غزه به بار آورده است؛ زیرا نیمی از چاه‌های آب نوار غزه در این منطقه قرار دارد و رژیم صهیونیستی با اعلام این منطقه به عنوان منطقه امنیتی، محدودیت‌های زیادی درخصوص استفاده از این منابع آبی ایجاد می‌کند. بر همین اساس، عروه محنی، سخنگوی سازمان امدادی آکسفام گفت: «بحران آب و وضع بهداشت در نوار غزه بسیار جدی است. به علت تخریب گسترده غزه در جنگ اخیر، زیرساخت‌های آبی و بهداشتی غزه از بین رفته است و در نتیجه آب آشامیدنی سالم به مردم غزه نمی‌رسد.»

شبکه الجزیره نیز در گزارشی به حال و روز ساکنانی پرداخت که در زمان آتش‌بس به خانه‌های خود مراجعه می‌کنند. در گزارش این شبکه آمده است: مردم غزه در شرایط استقرار و استمرار آتش‌بس به خانه‌هایشان بازمی‌گردند تا ببینند چه بلایی سر خانه‌هایشان آمده است. آنچه آنها مشاهده می‌کنند، کوهی از آوار است که به جای خانه‌هایشان، به وجود آمده است.

در مقابل برآوردی نیز از میزان خسارات وارده به رژیم صهیونیستی منتشر شده است. به گزارش فارس، یکی از پایگاه‌های خبری اسرائیلی از خسارت و هزینه‌ای بالغ بر 9 میلیارد شکل (واحد پول رژیم‌ صهیونیستی) یعنی حدود سه میلیارد دلار، در جنگ اخیر غزه خبر داد. براساس گزارش این پایگاه خبری، هزینه نظامی جنگ بالغ بر شش میلیارد شکل (دو میلیارد دلار) بوده است. بخش گردشگری 2.2 میلیارد شکل (بیش از ۶۰۰ میلیون دلار) ضرر داده است و خسارت کارخانه‌ها به 445 میلیون شکل (حدود 1.5 میلیون دلار) می‌رسد. همچنین هزینه بازسازی 350 منزل آسیب‌دیده 50 میلیون شکل و بخش مربوط به تجارت و اعمال تجاری در منطقه جنوب سرزمین‌های اشغالی نیز به 500 میلیون شکل رسیده است.

ادامه تلاش‌ها برای تمدید آتش‌بس

در این میان مذاکرات غیرمستقیم برای تمدید آتش‌بس در قاهره ادامه دارد. بر همین اساس، خلیل الحیه و خالد البطش، دو نفر از رهبران جنبش حماس و جهاد اسلامی فلسطین، عصر روز سه‌شنبه به هیات فلسطینی در قاهره پیوستند تا مذاکرات غیرمستقیم برای توافق آتش‌بس فراگیر را با نظارت مصر آغاز کنند. همچنین هیات اسرائیلی که شامل رئیس دستگاه اطلاعات و مشاور ویژه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و رئیس اداره امنیت سیاسی در وزارت جنگ این رژیم می‌شود، وارد قاهره شدند.

در تازه‌ترین اخبار مربوط به این مذاکرات، حماس مخالفت خود با شرط رژیم صهیونیستی مبنی بر خلع سلاح مقاومت در نوار غزه برای برقراری آتش‌بس دائمی در این منطقه را اعلام کرد. به گزارش ایرنا، عزت رشق یکی از رهبران برجسته جنبش حماس به خبرگزاری فرانسه در قاهره گفت: ما حتی حاضر به شنیدن این‌گونه طرح‌های صهیونیستی نیستیم و هرکس گمان کند در جنگ پیروز شده و می‌تواند چنین درخواستی را مطرح کند، اشتباه کرده و مردم فلسطین و مقاومت فلسطینی، پیروز جنگ هستند.

رشق افزود: موافقت رژیم صهیونیستی با آتش‌بس و عقب‌نشینی ارتش این رژیم از غزه به دلیل به بن‌بست رسیدن صهیونیست‌ها، در پی تحمل مصائب، پایداری، فداکاری و حفظ شکیبایی از سوی مردم فلسطین است. پیشتر اوویر جندلمن، سخنگوی بنیامین نتانیاهو گفته بود بازسازی غزه منوط به خلع سلاح گروه‌های فلسطینی است.

در همین حال گفته می‌شود مصر پیشنهاد کرده است که آتش‌بس از 72 ساعت به 120 ساعت افزایش یابد. در این میان جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد احتمالا واشنگتن نیز در مذاکرات قاهره مشارکت کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها