همچنین طیفها و سلیقههای مختلف انقلاب و حاضر در صحنه سیاسی جمهوری اسلامی، او را چهرهای محبوب میدانند.
محبوبیت در این وسعت، در عالم سیاست براحتی میسر نیست بویژه اینکه دریابیم افرادی که زیاد به محبوبیت میاندیشند، معمولا از خود چهرهای نه چندان شجاع و غیرکارآمد در منطق سیاسی نشان میدهند.
اما مرحوم طالقانی با وجود چنین محبوبیتی، هم شجاع و انقلابی بود و هم مردی کارآمد و مفید در سیاست.
طالقانی فقیه و اسلامشناسی عالم به زمان بود. او پیش از پیروزی انقلاب در لباس روحانیت چهرهای از یک مبارز انقلابی نشان داد که حتی مدعیان سوپرانقلابی چپ نیز به درخشش چهره او در این مسیر اعتراف کردند و این برادر و همراه و سرباز ارشد امام خمینی(ره) به یکی از نمادهای آبروی اسلام انقلابی و عزتمند در آن زمان مبدل شد.
پس از پیروزی انقلاب نیز طالقانی در کنار سایر چهرههای سرشناس انقلاب به ترسیم و طراحی آرمانها و مسیر حرکت انقلاب و نظام جمهوری اسلامی در بین جوانان پرداخت.
شاید ویژگی ممیزه طالقانی در این مسیر درک شور و هیجان چهرههای جوانتر انقلاب و سعی و پرهیز از بحثهای جدلی بینتیجه بر سر مسائل دسته دوم و در عین حال تلاش در جهت انتقال آرمانها و اولویتهای انقلاب با زبانی مناسب با مخاطبان بود.
همین مساله طالقانی را به یکی از یاران کارآمد امام خمینی مبدل کرد و امام نیز با درک توانایی او، یکی از مهمترین وظایف پس از انقلاب؛ یعنی امامت جمعه تهران را به وی سپرد.
و امروز شاید خلا این بعد از شخصیت طالقانی بیش از سایر ابعاد شخصیتی وی مشهود باشد، یعنی چهرهای که درعین وفاداری به انقلاب و رهبری و نظام، مجال و توانایی درک مسائل نسلهای جدیدتر را داشته و تلاش کند با زبان متناسب با همین مخاطبان، آرمانها و برنامههای آینده انقلاب، کشور و نظام را به آنها منتقل کند.
حسین برید - جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب