شنیدن اصوات دیگر مختص گوش نیست بلکه پوست نیز قابلیت شنیدن صداهای اطراف را دارد.
محققان و مخترعان آمریکایی موفق به ساخت دستگاهی شده اند که فرد ناشنوا با پوشیدن آن می تواند درکی از محیط اطراف خود داشته باشد.
این لباس مکانیکی از سنسورهای بسیاری تشکیل شده که با دریافت پیام های صوتی از محیط اطراف و ارسال آنها به اسمارت فون و تبلت اشخاص ناشنوا باعث درک آنها از محیط اطرافشان می شود.
برخی از حواس پنچ گانه می توانند بر دیگری تاثیر مثبت یا منفی داشته باشند اما پیشرفت های چشم گیر حوزه علم و فناوری نشان می دهد که دیگر گوش فقط مسئول شنیدن اصوات نیست بلکه سایر قسمت های بدن نیز می توانند این وظیفه را انجام دهند.
محققان معتقدند که سنسورهای مختلف می توانند بر یکدیگر تاثیر داشته باشند. اما درک گفتار و رفتارهای مختلف می تواند تحت تاثیر حس لامسه و لرزش قرار بگیرد.
این دستگاه جدید می تواند برای ناشنوایان مفید باشد زیرا برای مثال، زمانی که فرد ناشنوایی را صدا می زنید، وی صدای شما را نمی شنود اما سنسورهای این دستگاه صدای شما را به اسمارت فون ارسال می کنند.
اسمارت فون همانند گوشی عمل می کند که صداها را می شنود و با لرزش گجت پوشیدنی روی پوست به تمامی آنها پاسخ می دهد. صداها به اصوات الکترونیکی تبدیل می شوند تا شخص ناشنوا قادر به درک آنها باشد.
اما سازندگان گجت پوشیدنی معتقدند این اختراع جدید می تواند برای افرادی که مادرزادی ناشنوا متولد می شوند نیز مفید باشد زیرا جراحی های پیشرفته نیز گاهی اوقات نمی توانند قدرت شنوایی را به اشخاصی که مادرزاد ناشنوا متولد می شوند، بازگرداند.
محققان معتقدند که این دستگاه ساده می تواند قابلیت های بیشتری را نیز به خود اختصاص دهد.(مهر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: