جام جم سرا: سردار موسی کمالی در این نشست خبری از افزایش طول مدت خدمت سربازی از 21 ماه به 24 ماه خبر داد و گفت: به موجب ماده 4 قانون خدمت وظیفه عمومی، طول مدت سربازی 24 ماه است که این مدت در صورت وجود مشمول مازاد یا کمبود میتواند از سوی ستاد کل نیروهای مسلح کم یا زیاد شود.
وی با بیان اینکه این قانون از ابتدای مهرماه سال 94 لازم الاجراست، خاطرنشان کرد: بنابراین توصیه من این است که سربازان در این مدت نسبت به تعیین تکلیف وضعیت خدمتی خود اقدام کنند.
کمالی همچنین از تسهیلات جدید برای مشمولان غایب خبر داد و گفت: برابر تدابیر صورت گرفته مشمولان غایبی که تا پایان شهریور ماه سال 94 خود را برای اعزام به خدمت سربازی معرفی کنند میتوانند از تسهیلات جدید بهره مند شوند.
سخنگوی امور مشمولان ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به توصیههای مقام معظم رهبری در خصوص افزایش جمعیت، اظهار کرد:در این راستا تصمیم گرفتیم از اول مهرماه طول مدت خدمت سربازان متاهل سه ماه کاهش بیابد و به ازای هر فرزند نیز سه ماه از مدت سربازیشان کم شود. به عنوان مثال اگر فردی تا پیش از پایان امسال خود را برای سربازی معرفی کرده و یک فرزند داشته باشد علاوه بر اینکه 21 ماه خدمت خواهد کرد شش ماه کسر خدمت خواهد گرفت اما اگر از یکم فروردین ماه به سربازی برود در این صورت طول مدت سربازیاش 24 ماه بوده اما همچنان شش ماه کسری خدمت به خاطر همسر و یک فرزندش خواهد داشت.
کمالی در ادامه به تشریح آخرین وضعیت کارتهای معافیت فوتبالیستها پرداخت و گفت: سالانه حدود صدها هزار کارت معافیت پایان خدمت و معافیت تحصیلی از سوی سازمان وظیفه عمومی صادر میشود که صدور این کارتها برابر اطلاعاتی که از سوی سازمانهای مربوطه نظیر دانشگاهها، کمیته امداد، بنیاد شهید و غیره صادر میشود و به هیچ عنوان به سازمان وظیفه عمومی ربطی ندارد.
کمالی با تاکید بر اینکه مدارک سازمان وظیفه عمومی بر اساس مستندات و استعلامهای صورت گرفته از سازمانهای دیگر است، اظهار کرد: گاهی گفته میشود که فردی زیر دیپلم بوده ولی مدرک دانشگاهی است خب این ناشی از استعلام غلطی است که از دانشگاه به وظیفه عمومی داده شده است.
وی با بیان اینکه افراد سودجو و فرصت طلب اقدام به صدورر کارتهای معافیت کرده بودند، خاطر نشان کرد: اوایل سال جاری موضوع کارت معافیت فوتبالیستها مطرح شد که در این بین گزارش 120 نفر به دست ما رسید.
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه این افراد را میتوان در پنج گروه دسته بندی کرد، گفت: دسته اول کسانی هستند که وضعیتشان بررسی شده و کارت معافیتشان نیز باطل شد. این افراد 26 نفر هستند و جز باشگاههای نیروهای مسلح، در جای دیگری نمیتوانند فعالیت کنند
مالی با بیان اینکه البته برای فعالیت این افراد در تیمهای ورزشی نیروهای مسلح شرایطی در نظر گرفته شده است، گفت: ما یک ارفاق برای این افراد در نظر گرفتیم، مشروط به اینکه فدراسیون فوتبال تقاضا کند تا این افراد در تیمهای نیروهای نظامی فعالیت کنند این افراد میتوانند به این تیمها بپیوندند اما حتما باید حقوق یک سرباز را بگیرند و حتما در باشگاههای نیروهای مسلح بازی کنند.
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح با تاکید بر اینکه باشگاههای ورزشی حق انعقاد قرارداد با این افراد را ندارند، تصریح کرد: اگر باشگاه ها تخلف کنند با آنان نیز برخورد خواهد شد و اگر چنانچه این بازیکنان در طول بازی سهل انگاری کرده باشند همچون دیگر سربازان باید در محلهای نظامی خدمت کنند و این ارفاق شامل حالشان نخواهد شد.
وی با اشاره به دسته دوم خاطر نشان کرد: گروه دوم افرادی هستند که مقررات را به بازی گرفته و تا زمان مشخص شدن تکلیفشان حق فعالیت ندارند. این افراد تعدادشان 12 نفر است که یکی دو هفته پیش اسامیشان در رسانهها اعلام شده بود.
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح از در دست بررسی قرار دادشتن وضعیت 35 نفر دیگر از این فوتبالیستها خبر داد و افزود: این افراد مدارکشان در دست بررسی است و مثلا ممکن است پنج سال پیش با پزشکی ساخت و پاخت کرده و مدرکی را گرفته باشند و البته ممکن است کارتشان مشکلی نداشته باشد که طبق تعاملی که با فدراسیون فوتبال داشتیم قرار شده تا پایان نیم فصل پرونده این افراد بسته شود.
کمالی با تاکید بر اینکه ستاد کل با هیچ تیم و سازمانی ساخت و پاخت ندارد خاطر نشان کرد: ما قول دادهایم که تا پایان نیم فصل تمامی این افراد را شناسایی کنیم.
وی در ادامه با اشاره به پرونده نامعلوم 19 نفر اظهار کرد: این افراد نیز یا مشخصات ناقصی داشتند و یا جزو فوتبالیستهای مشهور نبودند که با این وجود مدارک آنان نیز در دست بررسی است و آنان را شناسایی خواهیم کرد.
کمالی از تایید مدارک 28 نفر دیگر از فوتبالیستها خبر داد و گفت: در بررسیهای انجام شده 28 نفر دیگر نیز تایید شدند و کارتهایشان نیز مشکلی نداشت.
جانشین منابع انساین ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه تخلف در این حوزه از دو حیث قابل بررسی است افزود: بخشی که مربوط به سربازی است کارتشان باطل میشود وباید به سربازی بروند، اما حیث دیگر از منظر وقوع جرم است که در این خصوص پرونده به مراجع قضایی رفته و در آنجا تصمیم گرفته میشود و اگر جرمی در نیروهای مسلح رخ داده باشد، بدون هیچ اقباضی با آنان برخورد خواهد شد.
وی افزود: برخی از ورزشکاران همان ابتدا آمدهاند با ما همکاری کرده و اسامی متخلفان را به ما اعلام کردند اما برخی دیگر ادعا کردند که به ما ظلم شده است، در حالی که به حرفهای این افراد کاملا توجه شده بود.
وی افزد: برخی دیگر نیز مدرک داشتند اما به سراغ تخلف رفته بودند و پس از آنکه تخلفشان محرز شد.(ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد