معصومه ابتکار در گفت وگو با تسنیم، اظهار داشت: سالهاست که در برخی نقاط کشور فاضلاب شهری و روستایی وارد رودخانه ها می شود.
وی افزود: ورود گسترده فاضلاب به رودخانه ها یک فاجعه زیست محیطی است، برخی رودخانه ها تبدیل به کانال فاضلاب شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: باید تأسیسات جمع آوری فاضلاب و تصفیه خانه های مربوطه در شهرها و روستاها متناسب با جمعیت احداث شود اما احداث تأسیسات فاضلاب در کشور کُند است.
معاون رئیس جمهور در پاسخ به اینکه "آیا وزارت نیرو در یکسال اول فعالیت دولت یازدهم توانسته در زمینه جلوگیری از ورود آلاینده ها به منابع تجدیدپذیر آب کاری انجام دهد" گفت: وزارت نیرو اقداماتی در زمینه احداث تأسیسات فاضلاب انجام داده اما در مقایسه با نیاز کشور، هنوز کار بسیاری در این زمینه باید انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: با تعامل مناسبی که بین سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت نیرو وجود دارد، بحث جلوگیری از ورود فاضلاب شهری و روستایی به رودخانه های کشور را مجدانه پیگیری می کنیم.
ابتکار با بیان اینکه بحث ورود آلاینده ها به فاضلاب خام انسانی ختم نمی شود، گفت: بحث جمع آوری مناسب فاضلاب بیمارستانی و پساب صنعتی و کشاورزی نیز با سازمانهای مربوطه در حال پیگیری است.
سالهاست که ورود فاضلاب خام انسانی (شهری و روستایی)، پساب کشاورزی و کارخانجات صنعتی و حتی فاضلاب بیمارستانی به محیط زیست و مخصوصا رودخانه ها را در اقصی نقاط کشور شاهد هستیم که نه تنها فاجعه ای زیست محیطی به دنبال دارد بلکه سلامت ساکنان حاشیه رودخانه ها و کسانی که از این منابع آب در شرب و تغذیه روزانه خود استفاده می کنند را به شدت به خطر می اندازد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد