آخرین پیشرفتها در شناسایی سرطان پروستات، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی و بیوپسی فراصوت ادغام-محور هستند که برای هر دوی بیمار و پزشک مزیتهای فراوانی دارند.
«برنامه درمان شخصی سرطان پروستات» در دانشگاه آلاباما در برمینگهام دارای فناوری ادغام تصویربرداری امآرآی-فراصوت است.
در حال حاضر، سروش رئیسبهرامی و همکارش جفری نیکس که هر دو استادیار این دانشگاه هستند، دو تن از معدود اورولوژیستهای آمریکا هستند که میتوانند از فناوری امآرآی-فراصوت استفاده کنند. این دو با همکاری یکدیگر پنج سال تجربه استفاده از این فناوری را داشتهاند.
رئیسبهرامی و نیکس معتقدند این فناوری جدید، بیوپسی هدفمندی را ارائه میدهد.
بیوپسی هدفمند، به نمونهگیری بافتی مستقیم از نواحی مشکوک مشاهدهشده در «ام.آر.آی» گفته میشود و در تضاد با شیوه سنتی نمونهگیری نظاممند تصادفی است که اساسا کوکورانه و در نواحی مختلف پروستات اجرا میشود.
نیکس گفت: ما از امآرآی پروستات را با شیوه فراصوت زمان واقعی بیوپسیهای پروستات تصویرمحور، ادغام میکنیم. این امر میتواند سرطان پروستات را با دقت بالایی شناسایی کند و به طور دقیق جراحات نگرانکنندهای که توسط امآرآی تعریف میشوند، را هدف قرار دهد.
وی افزود: چنین موضوعی شناسایی کلی سرطان را در مقایسه با بیوپسی استاندارد ارتقا میدهد. بررسی این شیوه جدید نشان داده که میزان شناسایی کلی سرطان و همچنین شانس شناسایی سرطان با خطر بالا را افزایش میدهد.
رئیس بهرامی هم گفت: انتظار میرود این روش به ویژه برای مردانی کارآمد باشد که سابقه بیوپسیهای منفی دارند و هنوز به دلیل سطح آنتیژن سرطان افزایشیافته و تعریفنشده، مشکوک به سرطان هستند. این شیوه همچنین بیماران برای پروستات بزرگ مفید خواهد بود.
این دانشمند ایرانی و همکارش برای طی یک سال گذشته این شیوه را روی بیمارانشان تجربه کردهاند و نتایج آن بسیار موفقیتآمیز بوده است.
نیکس مدعی است این نخستین پیشرفت عمده در زمینه شناسایی سرطان پروستات برای بیش از 30 سال گذشته است و دستاوردی بسیار مهم تلقی میشود.(مهر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت