افول 6 مدعی، در صورت شکست مذاکرات هسته‌ای

مذاکرات هسته‌ای ایران و 5+1 در حالی به آخرین روزهای خود در چارچوب طرح اقدام مشترک ژنو نزدیک می‌شود که تحلیلگران نسبت به کارشکنی برخی کشورها در مسیر توافق هشدار می‌دهند.
کد خبر: ۷۳۷۹۰۲
افول 6 مدعی، در صورت شکست مذاکرات هسته‌ای

هر چند واشنگتن پیش از این نشان داده بود به بهانه پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات کنگره، مایل به افزایش فشار بر کشورمان برای اخذ امتیازات بیشتر است، اما علاوه بر واشنگتن، رژیم صهیونیستی فشار خود بر پاریس را برای برعهده گرفتن نقش مخالف توافق در مذاکرات افزایش داده است.

در همین راستا وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی به پاریس سفر کرده و آن‌طور که خود بیان کرده، درباره پیامدهای توافق هسته‌ای با تهران به وزیر امور خارجه فرانسه هشدار داده است.

او که پیش از این با مقامات واشنگتن و لندن هم در این رابطه صحبت کرده بود، در اظهاراتی معنادار، به نشریه فرانسوی «لوپوئن» گفته که «تنها پاریس موضع ما را جدی گرفته است».

هر چند این اظهارات نشان می‌دهد تل‌آویو در تبلیغات ضدایرانی‌اش در انزوا قرار دارد، اما نکته مهم‌تر، امید تندروها به فرانسه است تا شاید بتواند در میانه گفت‌وگوهای هسته‌ای، نقشی مخرب ایفا کند. این شاید همان نقشی باشد که فابیوس پیش از این در جریان امضای توافق ژنو ایفا کرد و خیلی زود به چهره‌ای منفور در میان افکار عمومی ایران بدل شد.

روشن است که کشورهای عضو 5+1 در یک سال اخیر از سوی لابی‌های جنگ‌طلب برای به بن‌بست رسیدن گفت‌وگوهای هسته‌ای تحت‌فشار بوده‌اند.

این فشارها در آستانه پایان ضرب‌الاجل ژنو افزایش یافته و به همین دلیل است که به تعبیر دبیر شورای‌عالی امنیت ملی کشورمان، مواضع اعلامی و مکاتبات محرمانه سران برخی کشورها دچار تناقض‌های معنادار شده و این وضع، ادامه مذاکرات هسته‌ای را با مشکل مواجه کرده است.

با این‌که دولت باراک اوباما نیازی فوری به توافق با ایران به‌منظور حل و فصل بحران‌های خاورمیانه دارد، اما لابی‌های جنگ‌طلب باعث شده‌اند تا عملا واشنگتن جسارت کافی برای اخذ یک تصمیم دشوار، اما مهم برای تعیین تکلیف پرونده هسته‌ای ایران نداشته باشد.

درست در چنین شرایطی است که واشنگتن، پاریس، لندن و دیگر کشورهایی که هدف فشار لابی‌های ضدایرانی برای شکست توافق هستند، باید به یاد آورند که نتیجه بن‌بست گفت‌وگوهای در حال انجام، کاهش شدید اعتبار این کشورها در حل و فصل یک منازعه بین‌المللی است. پیامدی که می‌تواند جهان را با یک بی‌نظمی سیستماتیک روبه‌رو کند و جایگاه تندروها را فراتر از مدعیان قدرت جهانی قرار دهد.

مصطفی انتظاری‌ هروی - گروه سیاسی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها