به گزارش جامجم، روزهای پایانی آبان امسال دخترجوانی با حضور در پلیس آگاهی شهر ارزوئیه در استان کرمان از مرد رمالی به اتهام کلاهبرداری شکایت کرد و گفت: مدتی بود بهدلایل پیش پا افتاده هر فردی که به خواستگاریام میآمد، مراسم بههم میخورد و همین موضوع باعث شده بود دچارمشکلات روحی شوم. به پیشنهاد یکی از دوستانم به ملاقات یک تبعه پاکستان رفتم که در زمینه رمالی و نوشتن نسخههای خوشبختی فعالیت داشت. او پس از ملاقات با من و پی بردن به مشکلم ادعا کرد اگر نسخههای خوشبختی او را مو به مو انجام دهم، طلسم زندگیام میشکند و ازدواج میکنم.
وی ادامه داد: چند بار به ملاقات مرد رمال رفتم و او هر بار با دریافت مبالغی از من نسخهها را برایم مینوشت و طبق آن عمل میکردم، اما هر بار وضع زندگیام بدتر میشد تا اینکه تصمیم گرفتم به او اعتراض کرده و پولهایم را پس بگیرم، اما وقتی به آنجا رفتم، متوجه شدم که مرد رمال خانهاش را تغییر داده است.
با تشکیل پرونده قضایی و چهرهنگاری رایانهای از مرد رمال، جستجو برای دستگیری او آغاز شد تا اینکه دختران و پسران جوان روستایی دیگری هم با حضور در پلیس آگاهی و ارائه شکایتهایی عنوان کردند در دام مردی رمال گرفتار شده و مورد کلاهبرداریهای میلیونی قرار گرفتهاند.
با دریافت این اطلاعات و چهرهنگاری رایانهای از متهم فراری، مشخص شد بخشی از این تصاویر به دست آمده متعلق به همان رمال تحت تعقیب پلیس است و بقیه تصاویر متعلق به دو مرد میانسال دیگر است.
بررسیها نشان داد این سه نفر با هم همدست هستند و به یک شیوه کلاهبرداری میکنند. سه مرد رمال تحت تعقیب پلیس قرار گرفته و مخفیگاههای احتمالی آنها بهطور نامحسوس زیرنظر گرفته شد تا اینکه دو روز پیش کارآگاهان پلیس آگاهی موفق به شناسایی آنها در خانهای در حومه روستا شدند. در بازرسی از این مخفیگاه نسخههای خوشبختی و بختگشایی که متهمان آن را آماده کرده بودند، همراه موی پلنگ، شاخ گوزن، پوست گرگ و لوازم و کتابهای رمالی کشف شد.
با انتقال ایـــــن سه متهم به پلیس آگاهی، آنها بازجویی شده و گفتند، تبعه پاکستان هستند و در زمینه رمالی فعالیت دارند.
یکی از متهمان درباره نحوه کلاهبرداریهایشان گفت: من و دو همدستم بیش از یک ماه و نیم است که به صورت غیرقانونی وارد ایران شده و به استان کرمان آمده و کار رمالی را شروع کردیم. برای این که فعالیتمان لو نرود، تصمیم گرفتیم هرکدام از ما در یک روستا فعالیتش را ادامه دهد و بعد ازچند هفته محلهای کارمان را عوض کنیم. با این ترفند به بهانه این که میتوانیم مشکلات زندگی طعمههایمان را حل کنیم، مبالغ کلان از آنها پول میگرفتیم.
با اعتــراف این مرد، دو همدست وی نیز در ادامه تحقیقات به کلاهبرداری از دختران و پسران جوان روستایی اعتراف کردند.
رئیس دادگاه عمومی شهر ارزوئیه در اینباره به جامجم گفت: با اعتراف سه رمال میانسال، برای آنها قرار قانونی صادر شد و متهمان روانه زندان شدند.
عنایتالله دهقانی افزود: افرادی که در دام متهمان گرفتار شدهاند، میتوانند با حضور در پلیس آگاهی از آنها شکایت و پروندههایشان را پیگیری کنند. تاکنون 15 نفر از سه رمال پاکستانی شکایت کردهاند که احتمال افزایش شاکیان وجود دارد. بنابراین تحقیقات تکمیلی از آنها برای فاش شدن دیگر کلاهبرداریهایشان ادامه دارد.
وی با هشدار به مردم عنوان کرد: فالگیری و رمالی برای برخی از افراد سودجو به کسب و کار پردرآمدی تبدیل شده است؛ هر چند اغلب افرادی که بهدنبال فالگیری میروند باسواد هستند، اما در بیشتر موارد از اعتماد به نفس پایین رنج میبرند و فکر میکنند خودشان قادر به رفع مشکلاتشان نیستند. از طرفی دیگر برخی افراد ایمان قوی ندارند و فکر میکنند این کار راه مناسبی برای رفع مشکلاتشان است؛ بنابراین از مردم میخواهیم فریب اینگونه متهمان که جان و مال آنها را نشانه رفتهاند، نخورند و براحتی به دام آنها نیفتند و در صورتی که از فعالیت اینگونه رمالها باخبر شدند، موضوع را به پلیس و مراجع قضایی گزارش دهند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد