به گزارش جام جم آنلاین به نقل ازاز پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، این میزان بارش در مدت مشابه سال آبی گذشته 50 میلی متر بوده که در مقایسه با میزان بارش امسال 20 درصد و نسبت به متوسط درازمدت 46 درصد افزایش یافته است.
طبق این گزارش، میزان بارش ها در دوره درازمدت 43 ساله در همین زمان 41 میلی متر ثبت شده است.
بیشترین افزایش بارندگی تا پایان هفته گذشته در مقایسه با دوره درازمدت در ایستگاه دهلران در استان ایلام با 10 برابر افزایش بارش بوده و ایستگاه میانده در استان کرمان با 100 درصد کاهش کمترین میزان بارندگی در مقایسه با دوره درازمدت را داشته است.
ایران به دلیل موقعیت جغرافیائی و قرار گرفتن در منطقه خاورمیانه از کشورهای کم آب جهان به شمار می رود اکثر مساحت ایران را نقاط کویری و بیابان های خشک و سوزان فرا گرفته است و به جز باریکه سر سبز کناره دریای مازندران، میزان بارش در سایر نقاط آن به اندازه ای نیست تا حفره های خشک زیرزمینی را سیراب کند.
در کشورهای در حال توسعه میزان آب مصرفی برای هر هکتار زمین کشاورزی دو برابر کشورهای توسعه یافته می باشد.
در حالی که محصول برداشت شده از هر 1.3 هکتار این کشورها می باشد. در این کشورها میزان زیادی از آب در شبکه های انتقال آب به هدر می رود که این میزان در ایران به 30 درصد می رسد.
کارشناسان می گویند: نرخ آب بها در ایران در حدی نیست که حساسیت مشترکان پرمصرف را برانگیزد تا الگوی مصرف خود را اصلاح کنند. با این حال تاکید می کنند که اصلاح الگوی مصرف تنها راه مدیریت منابع آبی کشور نخواهد بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد