گزارش تحلیلی جام جم آنلاین

کابینه آینده رژیم صهیونیستی تندروتر می شود؟

ائتلاف حکومتی اسرائیل به رهبری بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم با برکناری یائیر لبید وزیر امور مالی، تزیپی لیونی وزیر امور قضایی و استعفای 4 وزیر دیگر فروپاشید اما این موضوع باعث نمی شود کابینه آینده صهیونیستی کمتر از وضع موجود افراطی باشد بلکه اگر نتانیاهو با احزاب تندروی دینی «حریدیمی» ائتلاف کند، کابینه آینده افراطی تر هم خواهد شد.
کد خبر: ۷۴۹۹۲۱
کابینه آینده رژیم صهیونیستی تندروتر می شود؟

به گزارش جام جم آنلاین، انتخابات کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) روز 17 مارس 2015 (26 اسفندماه 93) در حالی برگزار خواهد شد که ناظران سیاسی با ملاک قرار دادن نظرسنجی های فوری بعد از انحلال کابینه صهیونیستی تقریبا تردیدی ندارند تغییر چندانی در وضعیت حزب حاکم لیکود به ریاست بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم به وجود نخواهد آمد.

تردیدی نیست که انتخابات زودهنگام کنست در فصل اول سال آینده میلادی چیزی جز یک رفراندوم برای تایید ادامه حاکمیت نتانیاهو نخواهد بود اما مساله این است که او نخواهد توانست چیزی بیش از اکثریت نسبی را در انتخابات درو کند و تشکیل کابینه منوط به ائتلاف با احزابی خواهد بود که هر کدامشان نقشه راه سیاسی اسرائیل را به نوبه خود تغییر خواهند داد.

نتانیاهو از هم اکنون در حال رایزنی با احزاب راست افراطی مانند «شاس»، «یهدوت هتورات» و «خانه یهودی» است تا ائتلافی جدید را در کنار حزبش لیکود و شریک آن در قدرت یعنی «یسرائیل بیتنو» به ریاست آویگدور لیبرمن تندرو است.

بازی سیاسی نتانیاهو بعد از آن ادامه می یابد که او دو وزیر اصلی میانه و چپ یعنی یائیر لبید وزیر امور مالی و رهبر حزب «آینده ای هست» و همچنین تزیپی لیونی وزیر امور قضایی و رییس حزب چپ هاتنواه (جنبش) را برکنار کرد و ائتلاف حکومتی او با دو مهره مخالف اما همپیمانش برهم خورد.

متارکه سیاسی بین نتانیاهو و احزاب مذکور در حالی محقق شد که نتانیاهو کمی پیش از آن وصلتی ناگزیر را برای تقویت جایگاه خود با احزاب تندروی دینی یهودی موسوم به «حریدی ها» با الحاق آنها به اردوگاه خود آغاز کرده بود. او در خفا قراردادهایی را با روسای احزاب دینی برای تضمین جایگاه و امتیازاتشان منعقد کرد. همزمان، نظرسنجی های رسانه های اسرائیلی به شکلی عاجل در حال انتشار نتایجی بودند که نشان می داد قدرت جریان راست افراطی اسرائیل به ریاست نفتالی بنیت رو به افزایش است و حزب چپ «کار» به زعامت یتسحاک هرتسوج رو به افول گذاشته است. همچنین احزاب عربی که پیش بینی می شود در انتخابات کنست آینده با فهرست واحدی شرکت کنند، تعداد کرسی های کمتری را به نسبت دوره پیش در پارلمان صهیونیستی خواهند داشت.

یک چهره دیگر در دوره اخیر توانسته است در صحنه سیاسی رژیم صهیونیستی حرفی برای گفتن داشته باشد. موشه کحلون عضو سابق حزب لیکود و وزیر ارتباطات نتانیاهو که از سمت خود استعفا داد و دو سالی بود که حضور کمرنگی در عرصه سیاست این رژیم داشت؛ فردی که با نخست وزیر اسرائیل به مشکل خورد اما حالا گفته می شود جایگاه مناسبی را در میان صهیونیست ها یافته است. اسرائیلی ها او را به عنوان شخصیتی می شناسند که توانست انقلابی ارتباطی را در سرزمین های اشغالی ایجاد کند. برخی می گویند او توانسته است در برابر شرکت های ارتباطات تلفنی قد علم کند و نرخ ها را در بازار تلفن همراه شکسته است تا پایگاه ویژه ای را در میان اسرائیلی ها بیابد و شاید بتواند با توجه به اختلافاتش با نتانیاهو معادلات را در انتخابات آینده تا حدودی به ضرر نخست وزیر این رژیم که نیاز به ائتلاف با سایر احزاب دارد به هم بزند.

گفته می شود اگر کحلون دست به تاسیس حزب بزند، 10 کرسی دو حزب «جنبش» لیونی و «کار» هرتسوج را از آن خود خواهد کرد.

یکی از این نظر سنجی های منتشر شده در رسانه های اسرائیلی که مرکز «تلسیکر» آن را اجرا کرده است، نشان می دهد که نتانیاهو در مسیر تشکیل «کابینه چهارم» خود گام بر می دارد و لیکود به 23 کرسی در کنست دست خواهد یافت، «خانه یهودی» 17 کرسی و «اسرائیل بیتنو» 12 کرسی خواهند داشت.

در مقابل قدرت احزاب میانه و چپ «کار»، «آینده ای هست»، و «جنبش» مجموعا 28 کرسی را به دست خواهند آورد، این در حالی است که در کنست فعلی 40 کرسی دارند. این عقب نشینی تا حد زیادی ناشی از فروپاشی قدرت حزب «آینده ای هست» است که حدود نیمی از توان خود را از دست داده است.

نتایج نظرسنجی ها نشان داده است که حزب کار قدرت فعلی خود را حفظ خواهد کرد و به 12 کرسی خواهد رسید، «آینده ای هست» 11 کرسی، حزب جدید کحلون 10 کرسی، یهدوت هتورات 8 کرسی، شاس 8 کرسی، میرتس 5 کرسی و هتنوعا (جنبش) 5 کرسی را دارا خواهند شد. در احزاب عربی هم، حزب واحد عربی 5 کرسی، الجبهه 3 کرسی و التجمع 2 کرسی را از آن خود خواهد کرد.

با این روند فرض اصلی بر این است که کابینه آینده در هر صورت به ریاست بنیامین نتانیاهو نخست وزیر فعلی این رژیم تشکیل خواهد شد، با این حال ترکیب کابینه با توجه به شکل های ائتلاف ممکن حکومتی، می تواند سیاست های این رژیم را در دو سطح داخلی و خارجی تا حدی متفاوت کند بدون اینکه تغییری قابل ملاحظه در سیاست های کلی این رژیم حاصل شود.

جواد ارشادی- جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها