مجید خرازیان مقدم افزود: حدود یک ماه پیش با حضور مشاوران بینالمللی، کارگاه آموزشی برای احیای گونه در معرض انقراض گوزن زرد در سازمان محیط زیست برگزار و تصمیم گرفته شد برنامهای برای احیای این گونه تدوین شود.
به گفته وی، براساس این برنامه تا سال آینده تعداد زیادی از سایتهای تکثیر و پرورش گوزن زرد تعدیل و تعداد زیادی از آنها حذف میشود.
مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان محیط زیست با اشاره به یک سری برنامههای مدیریتی برای این گونه در گفت و گو با مهر اظهار کرد: براساس این برنامهها، سایتهای تکثیر و پرورش گوزن زرد ساماندهی میشود و ظرف دو سال آینده تعداد گوزنهای زرد از 350 راس فعلی حداقل به 700 راس میرسد.
مقدم تصریح کرد: اکنون در تعدادی از زیستگاههای طبیعی برای معرفی این گونه شناسایی شده که امیدواریم ظرف دو تا سه سال آینده شاهد احیای این گونه در زیستگاههای طبیعی باشیم.
وی با اشاره به اینکه زیستگاه کرخه تنها جایگاه مادری گوزن زرد است، تاکید کرد: اما متاسفانه در گذشته این زیستگاه به قدری تخریب شده که هم اکنون چندین سال است که هیچ گزارشی از حضور گوزن زرد در این منطقه نداریم.
مقدم یادآور شد: کارشناسان بینالمللی چند زیستگاه طبیعی را برای پرورش این گونه برگزیدهاند که بزودی و در صورت قطعی شدن این زیستگاهها معرفی خواهند شد.
مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان محیط زیست درخصوص انتقال گوزنهای زرد سایت دنا به کرخه، اظهار کرد: فقط پنج راس از این گوزنها به سایت کرخه منتقل شدهاند که آن هم بر اساس مجوز بوده ولی به دلیل این که قرار بود استان خوزستان برنامه جامعی برای نگهداری و پرورش گوزن زرد ارائه بدهد و این برنامه را هنوز ارائه نداده جلوی انتقال گرفته شد و اکنون 12 راس دیگر از گوزنهای زرد دنا به کرخه منتقل نشدهاند. وی افزود: فقط در صورتی که برنامه جامع مدیریت گوزنهای زرد توسط استان خوزستان ارائه شود و این برنامه مورد قبول دفتر حیات وحش قرار گیرد، این نقل و انتقال صورت خواهد گرفت.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛