«باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا روز یکشنبه بار دیگر گفت واشنگتن توانسته در مذاکرات هستهای با ایران، پیشرفت برنامه ایران را به مدت یک سال و نیم، متوقف کند.
اوباما در بخشی از مصاحبه در رابطه با انتقاداتی که از راهبردی وی در قبال ایران و روسیه مطرح میشود، با بیان اینکه به عقیده او، در جایی که امکانپذیر است، باید مسائل را از طرق دیپلماتیک حل کرد، گفت: «نمونه این مسئله ایران است. از یک سال و نیم قبل که ما مذاکرات با آنها را آغاز کردیم، ایران برای اولین بار در یک دهه، برنامه هستهای خود را توسعه نداده است.»
وی افزود: «این امری نه تنها از سوی سازمان ملل، آژانس بینالمللی انرژی اتمی و خودمان، تائید شده، بلکه حتی منتقدان سیاست ما، از جمله دولت (بنیامین) نتانیاهو در اسرائیل هم اذعان دارند، که در واقع ایران پیشرفتی نداشته است.»
رئیسجمهور آمریکا در بخش دیگری از این مصاحبه به بحث تنش اخیر در روابط با کره شمالی بر سر هک شرکت «سونی» پرداخت و پیونگیانگ را تهدید کرد که بار دیگر نام کره شمالی را در فهرست کشورهای حامی ترویسم قرار میدهد.
شرکت پخش و تولید رسانهای «سونی پیکچرز» چندی پیش اعلام کرد که مورد حمله سایبری قرار گرفته است و روز 28 آذرماه آمریکا رسما اعلام کرد که کره شمالی پشت حملات اینترنتی اخیر به کمپانی سونی پیکچرز و هک شدن اسناد و ایمیلهای این شرکت قرار دارد اما کره شمالی این اتهام را رد کرده و میگوید پیونگیانگ حاضر است در این مورد تحقیقات مشترکی با آمریکا انجام دهد.
هفته گذشته شرکت سونی پیکچرز اعلام کرد اکران کمدی «مصاحبه» را به دلیل دریافت تهدیدات امنیتی جدی، لغو کرده است.
شرکت آمریکایی «سونی پیکچرز» قصد داشت از روز 25 دسامبر و همزمان با تعطیلات کریسمس، فیلم «مصاحبه» را در سینماهای این کشور اکران کند؛ در این فیلم جنجالبرانگیز و حساسیتزا، داستانی تخیلی از توطئه ترور «کیم جونگ اون» رهبر جوان کره شمالی به تصویر کشیده شده بود.
هکرهای ناشناس اما به سایت «سونی پیکچرز» حمله کردند و پیامی تهدیدآمیز منتشر کردند که میگفت در مکانهای نمایش این فیلم، سرنوشتی تلخ برای آنهایی که میخواهند با ترور تفریح کنند، رقم زده خواهد شد.
علیرغم آنکه کره شمالی با آمریکا اعلام همکاری کرده است تا در زمینه این حمله سایبری تحقیقات صورت گیرد، اما اوباما در مصاحبه خود گفت که حمله سایبری کره شمالی به «سونی پیکچرز» را «اقدام جنگطلبانه» نمیداند بلکه آن را یک «خرابکاری سایبری» میداند.
اوباما در مصاحبه خود در حالیکه به کره شمالی را عامل حمله به سونیپیکچرز معرفی کرد، تصریح کرد که احتمال دارد آمریکا کره شمالی را در لیست حامیان تروریسم قرار دهد.
وی گفت که حمله سایبری به سونی پیکچرز بسیار «پرهزینه و گران» بوده است و نمونهای از خرابکاری سایبری و نه یک اقدام جنگی بوده است.
اوباما تأکید کرد: «ما از طریق فرایندی که قبلاً نیز بوده قصد داریم این موضوع را بررسی کنیم. من منتظر میمانم تا یافتههای حاصل از این بررسی مشخص شود.»
کره شمالی به مدت دو دهه در لیست کشورهای حامی تروریسم قرار داشت تا اینکه دولت «جرج بوش» رئیسجمهور سابق آمریکا در سال 2008، در حین مذاکرات هستهای این کشور را از این لیست حذف کرد. کشورهایی که در این لیست قرار دارند، با تحریمهایی مواجه هستند که کمک آمریکا، صادرات دفاعی و برخی معاملات مالی خاص را محدود میکند.
پیش از این نیز اوباما در سخنرانی سالانه خود با اشاره به لغو پخش فیلم مصاحبه و با پافشاری پافشاری بر دست داشتن مقامات کرهشمالی در هک شدن «سونی پیکچرز» گفت که «به این حمله پاسخ میدهیم.»
وی در سخنرانی انتهای سال خود با اشاره به تصمیم سونی پیکچرز برای لغو اکران فیلم مصاحبه گفت که «شرکت سونی پیکچرز اشتباه کرد» و ایکاش شرکت مزبور این فیلم را نمایش میداد و یا حداقل پیش از اخذ تصمیم نهایی برای لغو نمایش این فیلم، با وی مشورت میکردند.(فارس)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب