کیریباتی، کشوری ذرهبینی در اقیانوس آرام است. این کشور در سال 2010، 55 میلیون دلار درآمد و 107 میلیون دلار خرج داشته و از این رو معادل کل درآمدش، کسری بودجه دارد. بعد از این کشور، کرانه باختری که دولت فلسطین در آن مستقر است با 16 درصد از کل تولید ناخالص داخلی یک سالش در رتبه دوم است (و ناگفته پیداست که مظالم رژیم صهیونیستی چقدر در این مساله موثر است) و بعد از این کشور هم سودان جنوبی، مصر و اریتره در جایگاه سوم تا پنجم کشورهایی که بیشترین کسری بودجه را دارند ایستادهاند. باعث تاسف است که سه کشور (فلسطین، مصر و اردن) از ده کشوری که کسری بودجه شدید دارند در منطقه خاورمیانه است، و سه کشور از پنج کشور صدر جدول هم از قاره آفریقا (مصر، اریتره و سودان جنوبی)
حالا به سراغ کشورهای مرفه برویم. در صدر جدول کویت ایستاده که 114 میلیارد درآمد دارد، اما با همه ولخرجیهایش (که هفته پیش در صفحه 72 ملت بخشی از آن را خواندید) 61 میلیارد دلار خرج میکند. بعد از این کشور ماکائو قرار دارد (کشوری در نزدیکی چین) و بعد هم جمهوری کنگو، نروژ، برونئی، دارالسلام، قطر، عربستان سعودی، مالت، امارات و سنت کیتس (یک کشور جزیرهای دیگر در اقیانوس آرام). حالا که اسم کنگو را در صدر جدول دیدید شاید تعجب کرده باشید و وقتی هم یک حساب سرانگشتی بکنید و ببینید چهار کشور از خاورمیانه است که بیشترین مازاد بودجه را دارند باید بیشتر تعجب کنید. باعث تاسف است که پنج کشور از کشورهایی که در صدر فهرست مازاد بودجه است کشورهای اسلامی بوده و جهان اسلام با بحرانهایی چون گرسنگی یا حتی تجاوز رژیم صهیونیستی دست و پنجه نرم میکند.
کشور ما با حدود 4.5 درصد کسری بودجه در جایگاه 160 فهرست جهانی worldfactbook قرار گرفته است. جالب است بدانید وضع کشورهایی چون اسپانیا، پرتغال و ایرلند از نظر این مقیاس از ما بدتر است و از آن طرف وضع کشورهایی چون سودان، روآندا و ویتنام بهتر. ایالات متحده آمریکا به عنوان اقتصاد اول دنیا هم فقط 20 پله از ایران بالاتر است و حدود 4 درصد کسری بودجه دارد؛ بنابراین معیار کسری بودجه به تنهایی ارزش اقتصادی ندارد و فقط به درد صفحه شگفتی میخورد!
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر