علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی سخنران افتتاحیه همایش سراسری ستادهای دهه فجر انقلاب اسلامی بود.
وی امروز شنبه در این همایش، استکبار ستیزی را یکی از اهداف و نتایج انقلاب اسلامی خواند و گفت: ضد استکباری بودن از ویژگی های مهم انقلاب است، این انقلاب با استکبار ستیز دارد چون استکبار به دنبال زیر دست کردن کشورهاست.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شعارهای ضد اسکتباری موضوعی تفننی برای انقلاب نیست و علت ایستادگی نظام در مسئله هسته ای نیز مقابله با زورگویی غرب است.
لاریجانی افزود: غرب با ایران جنگ نمی کند چون نتیجه جنگ برای آنها گران و سنگین است لذا به دنبال راهکارهای دیگر برای فشار بر ملت ایران هستند.
وی با اشاره به اظهارات اخیر رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه افزایش تحریم ها ایران را پای میز مذاکرات کشاند: ایران میز مذاکرات را ترک نکرد بلکه غرب میز مذاکرات را ترک کرده و با اعمال تحریم ها تلاش داشت ملت ایران را به زانو درآورد اما چون اهداف آنها محقق نشد پای میز مذاکرات بازگشتند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروز نیز مسائلی مطرح می کنند که کنگره بر دولت فشار می آورد، این به ما مربوط نیست اگر آقای اوباما نمی تواند مشکلات داخلی خود را حل کند ایشان مسئول بر هم زدن مذاکرات است. ایران در این مذاکرات انعطاف لازم را نشان داده است.
وی تاکید کرد: میدان مذاکرات هسته ای نشان داد که ایران می تواند در مقابل استکبار بایستد و این یعنی استکبارستیزی.
رئیس مجلس شورای اسلامی برگزاری مراسم دهه فجر امسال را از جهات مختلف مهم خواند و گفت: شرایط بین المللی و آشفتگی صحنه منطقه ای که دست ساز دشمنان است به گونه ای طراحی شده که با جوهره انقلاب مقابله کند که البته موفق نخواهند شد.
وی با اشاره به صف آرایی دنیای غرب در مقابل انقلاب گفت: انقلاب حرکتی زنده است که طراوت و زنده بودن خود را همچنان حفظ کرده است.
لاریجانی با بیان اینکه انقلاب حرکتی تاریخی نیست گفت: انقلاب حرکتی زنده و ارگانیک است که ملت ایران در آن زندگی می کنند و بیداری های اسلامی منطقه نیز نشأت گرفته از انقلاب اسلامی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی شعارهای انقلاب اسلامی را شعارهای اصیل و زنده خواند و گفت: جوهره اسلامیت انقلاب ایران را از سایر حرکت های اجتماعی جدا کرد.
وی ادامه داد: دینی بودن و اسلامی بودن انقلاب تنها یک لفظ نیست بلکه پشت سر آن تئوری دقیقی قرار دارد. ما انسانی را سعادتمند می دانیم که تمام عرصه های زندگی او را دین در بر بگیرد.
انقلاب اسلامی به دنبال اجرای دین حنیف و غرب به دنبال نحیف کردن دین است
لاریجانی ادامه داد: غربی ها از دو قرن قبل به دنبال نحیف کردن دین هستند اما انقلاب اسلامی به دنبال حنیف کردن دین است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در تشریح این موضوع گفت: غرب دین را به حدی نحیف کرده که امروز توهین به پیامبر را افتخار می داند و افتخارشان این است که شرایط آسمانی دین را زمینی کرده اند.
وی آزادی بیان را توجیه غرب برای توهین به ادیان خواند و گفت: ما آزادی بیان را برای ارتقای دین می خواهیم. آزادی فکر برای کمال آن است نه برای سقوط آن، اگر فحاشی و توهین آزادی فکر است پس افراد شرور بزرگترین متفکران هستند.
لاریجانی توهین به پیامبر اسلام را سوء استفاده از فکر و عمل مجرمانه خواند و گفت: غرب به دنبال نحیف کردن و حذف دین است اما انقلاب به دنبال جامعیت دادن به دین در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و خانوادگی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ادعای اجرای دین در همه شئونات کشور را نداریم گفت: حرکت انقلاب تلاش برای پیاده کردن اسلام در همه شئونات کشور است. البته در برخی عرصه ها پیشرفت داشتیم و در برخی عرصه ها عقب مانده ایم اما دغدغه اجرای کامل دین وجود دارد.
وی تفکر سکولار را مخالف تفکر انقلاب اسلامی خواند و گفت: پیام انقلاب اسلامی این است که دین، دنیا و دولت را باید در کنار هم ببینیم اما سکولاری این عرصه ها را از هم جدا می داند و تلاش دارد دین را به کالای فرهنگی تبدیل کند.
لاریجانی تاکید کرد: افتخار ما، افتخار دین خاتم این است که اسلام را تئوریزه کرده و در همه عرصه ها پیاده کند.
انقلاب فقط متعلق به قشر مستضعف و یا طبقه متوسط نیست
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنرانی خود با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی فقط متعلق به نخبگان، پا برهنگان و طبقه متوسط جامعه نیست گفت: برای پیروزی انقلاب اسلامی همه طبقات اعم از متوسط پابرهنگان نخبگان دانشجویان بازاریان ورود کردند.
وی مستضعفان را موتور حرکت انقلاب خواند و گفت: در جریان مبارزات انقلاب وجدان همه طبقات بیدار شده و به انقلاب تعلق خاطر یافتند، در سال ۵۷ همه مذاهب اقوام و افکارها برای پیروزی انقلاب در خیابان ها حضور داشتند. انقلاب اسلامی انقلابی فراگیر است و این ارزش بزرگی است.
متکی بودن جمهوری اسلامی بر آرای مردم ودیعه انقلاب اسلامی است
لاریجانی مردمی بودن را یکی از ویژگی های انقلاب خواند و گفت در جمهوری اسلامی از صدر تا ذیل مسئولان با آرای مردم روی کار آمدند و حتی رهبری انقلاب را خبرگان منتخب مردم انتخاب می کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جمهوری اسلامی نظامی مردمی ایجاد کرده است اظهار داشت: ممکن است عده ای در غرب کینه ورزانه درباره انقلاب حرف بزنند که علت آن پایداری و ثبات انقلاب اسلامی است که موجب اضطراب کشورهای غربی شده است.
وی ادامه داد: با وجود اوضاع بی ثبات و آشفته کشورهای منطقه جمهوری اسلامی دارای وضعیتی باثبات و الهام بخش است که در نتیجه مردمی بودن نظام است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دموکراسی خواهی در انقلاب ایران امری تفننی نیست بلکه علت حمایت ایران از انقلاب های منطقه مردمی بودن آن است.
حمایت از مستضعفین علت پویایی و زنده بودن انقلاب اسلامی است
وی حمایت از مستضعفین را از آرمان ها و شعارهای انقلاب اسلامی خواند و گفت: دفاع از ملت فلسطین وظیفه و آرمان انقلاب اسلامی است زنده بودن انقلاب ما به خاطر همین شعار است. اگر در لاک خود فرو می رفتیم انقلاب این چنین زنده نبود.
لاریجانی حمایت از مظلومان و مستضعفان را علت زنده بودن حرکت انقلاب خواند و گفت: جمهوری اسلامی تنها کشوری است که از ابتدا بر مقاومت در مسئله فلسطین تاکید کرد و تا امروز نیز بر موضع خود ایستاده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شسکت طرح های صلح کشورهای منطقه با افزایش تعداد یهودیان در فلسطین و شهرک سازی های اخیر نمایان شده است.
تروریسم و صهیونیست دو روی یک سکه هستند
وی با اشاره به حمایت ایران از ملت عراق گفت: اگر ایران در اشغال عراق در کنار مردم این کشور قرار گرفت برای حمایت از مستضعفان و مظلومان بود. این در حالی است که بیشتر کشورهای منطقه از آمریکا حمایت می کردند.
لاریجانی تروریسم در منطقه را ظلم مضاعف به دین و مردم خواند و گفت: اتفاق اخیر در سوریه خیلی مسائل زیادی را مکشوف کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ترور فرماندهان مجاهد حزب الله و ایران در سوریه نشان داد تروریسم و صهیونیسم دو روی یک سکه هستند و ظلم مضاعف این است که تحت لوای دین تروریست ها نقش آفرینی می کنند.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی جزو محدود کشورهایی است که در مقابل تروریسم از ابتدا ایستاد.
شعارهای اصلی انقلاب کهنه نیست بلکه عامل زنده بودن انقلاب است
رئیس مجلس شورای اسلامی استقلال و پیشرفت اقتصادی را امری مهم خواند و گفت: انقلاب تلاش کرد تا پیشرفت وارد شهرها و روستاها شود البته در حوزه اقتصادی نقش داریم اگر کسی نگاهی علمی انقلابی دینی و دلسوزانه برای کشور داشته باشد باید همه همتش را در این بخش بگذارد.
وی سیاست های اقتصاد مقاومتی را رافع مشکلات مردم خواند و گفت: در صحنه مواجهه بین المللی نیز اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی مهم است زیرا تا اقتصاد مردمی نشود این مشکلات حل نخواهد شد. متاسفانه هر دولتی که روی کار می آید فکر می کند اگر اقتصاد زیر چتر خودش باشد همه مشکلات حل می شود.
لاریجانی ادامه داد: در بخش های زیادی آرمان های انقلاب را مردم به خوبی محقق کردند اما در حوزه اقتصاد نقص جدی وجود دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: شعارهای اصلی انقلاب شعارهای کهنه نیست بلکه عامل زنده بودن انقلاب است و زنده بودن این شعارها به تحرک انقلاب کمک می کند.
وی تاکید کرد: اگر نگاه دلسوزانه به انقلاب داشته باشیم باید همبستگی ملی برای حل مشکلات اقتصادی به وجود آید.
لاریجانی افزود: حاشیه سازی و دعوای حیدری و نعمتی دلسوزی نیست بلکه باید از مسائلی گذشت کنیم تا نگاه ها به حل مشکلات اقتصادی مردم معطوف شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: نمی توانیم بگوییم کشوری انقلابی هستیم اما فرزندانمان بیکار هستند.
وی تاکید کرد: باید از اتکای بودجه جاری به نفت خلاص شویم باید منابعی برای کشور فراهم کنیم که بودجه جاری به نفت متصل نشود. می توانیم صرفا بودجه عمرانی را به نفت وصل کنیم.(مهر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد