نتایج یک پژوهش نشان داد:

تأثیر چاقی بر کیفیت اسپرم در مردان

چاقی همیشه بد نیست

در تحقیق جدیدی که از سوی محققان دانشکده پزشکی سن‌دیه‌گو در دانشگاه کالیفرنیا انجام شده، محققان به موضوع شگفت‌آوری رسیده‌اند که سلول‌های چربی زیر پوست از ما در برابر باکتری‌ها محافظت می‌کنند.
کد خبر: ۷۶۳۴۱۶
چاقی همیشه بد نیست

پروفسور ریچارد گالو، رئیس بخش پوست دانشکده پزشکی سن‌دیه‌گو و همکارانش موفق به کشف نقش ناشناخته سلول‌های چربی زیرپوستی موسوم به آدیپوسیت‌ها شدند. این سلول‌ها پپتیدهای ضدمیکروبی تولید می‌کنند که در مقابل باکتری‌های مهاجم و دیگر پاتوژن‌ها (عوامل بیماری‌زا) به ما کمک می‌کند. ریچارد می‌گوید: اکنون ما نشان داده‌ایم سلول‌های چربی مسئول حفاظت از ما هستند.

توانایی سلول‌های چربی در تولید مواد ضدمیکروبی تاکنون ناشناخته بود؛ چه رسد به این‌که حالا می‌بینیم آنها به اندازه یک نوتروفیل چنین موادی می‌سازند. سیستم دفاعی بدن در برابر عفونت‌های میکروبی پیچیده و چندلایه است و شامل انواع سلول‌ها مثل نوتروفیل‌ها و مونوسیت‌ها (سلول‌های متخصصی که به معنای واقعی کلمه عوامل بیماری‌زا را می‌بلعند) که تعدادشان پس از ورود میکروب‌ها به بدن به اوج می‌رسد.

اما قبل از این که گلبول‌های سفید خون در حال گردش، در صحنه حاضر شوند؛ بدن نیاز به پاسخ فوری قوی‌تری برای مقابله با میکروب‌هایی دارد که تعدادشان به سرعت در حال افزایش است. این کار را معمولا سلول‌های اپیتلیال و لکوسیت‌های ساکن در منطقه عفونت انجام می‌دهند. استافیلوکوکوس اورئوس یک باکتری معمولی و علت بیشتر عفونت‌های پوستی و بافت نرم در انسان است.

ظهور اشکال مقاوم به آنتی‌بیوتیک‌ها این باکتری یک مشکل مهم در پزشکی بالینی و در سراسر جهان محسوب می‌شود. در مطالعات قبلی، ریچارد گالو باکتری استافیلوکوکوس را در لایه‌های چربی زیر پوست مشاهده کرده بود. بنابراین او و همکارانش به‌دنبال این بودند تا بدانند آیا چربی زیر پوست نقشی در محافظت از پوست در برابر این باکتری دارد یا نه. آنها تعدادی موش را در معرض باکتری قرار داده و در طول چند ساعت متوجه افزایش تعداد و اندازه سلول‌های چربی در محل آلودگی شدند.

از همه مهم‌تر این‌که این سلول‌های چربی مقدار زیادی پپتیدهای ضدمیکروبی موسوم به CAMP تولید کردند. این پپتیدهای مورد استفاده، واکنش ذاتی ایمنی به‌منظور از بین بردن مستقیم باکتری‌های مهاجم، ویروس‌ها، قارچ‌ها و دیگر عوامل بیماری‌زاست. این پپتیدها اولین خط طبیعی دفاعی در برابر آلودگی هستند که تمامی موجودات زنده از آنها برای محافظت از خودشان استفاده می‌کنند. البته در انسان حضور این پپتیدها و خصوصا CAMP می‌تواند یک شمشیر دولبه باشد. کمبود آن باعث التهابات مکرر پوستی و خارش‌های پوستی شده و مقدار بیش از حد آن هم باعث دیگر بیماری‌های التهابی مانند لوپوس و صدفک پوستی و آکنه روزاسه شود.

البته آزمایش‌های بعدی نشان داد که این افزایش پپتیدی در واکنش به حضور باکتری به‌شکل مضر آن نیست. محققان معتقدند که این یافته‌ها بخش دیگری از پازل واکنش ایمنی را آشکار ساخته و گزینه فوق‌العاده جدیدی برای مطالعه بیشتر است. برای مثال داروهای فعلی که برای استفاده در بیماران دیابتی تولید می‌شود، ممکن است برای افراد دیگری که نیاز به تقویت این بخش از سیستم ایمنی دارند، مفید باشد.

medicalxpress ‌/‌ مترجم: آتنا حسن آبادی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها