این کار را یک شرکت آمریکایی به نام استرومامدیکال انجام میدهد. جالب اینکه این شرکت در حالی این عمل جراحی را در کشورهای آمریکای لاتین انجام میدهد که مجوز انجام چنین عملی را در خود ایالات متحده هنوز دریافت نکرده است.
رنگ چشم انسان همان رنگ عنبیه چشم است. اگر مایلید بدانید چه عاملی باعث شده تا رنگ چشمهای فعلیتان رقم بخورد، خوب است بدانید که رفتار نور در لایههای اپیتلیوم و استرومای عنبیه، تعیینکننده رنگ چشم افراد خواهد بود.
لایه اپیتلیوم بسیار نازک است و ضخامت آن به پهنای دو سلول میرسد. این در حالی است که لایه استروما رنگدانههای تیره دارد. آنها که چشمانی آبی دارند، لایه استروما در چشمانشان فاقد رنگدانه است و از این رو بیرنگ دیده میشود.
به همین علت پرتوهای نور مستقیما وارد عنبیه چشمان میشود و با ذرات معلق برخورد میکند سپس به خاطر جنس اجزای موجود در چشم و بالاتر بودن ضریب پخش نور آبی در چشم آنها نسبت به ضریب جذب دیگر نورها، نور آبی نسبت به دیگر اجزای نور سفید بیشتر پراکنده میشود و چشم به رنگ آبی دیده میشود؛ این یعنی هر چشم قهوهای میتواند آبی هم باشد.
کارشناسان موسسه استرومامدیکال نیز با آگاهی از همین ساز و کار رنگی دیده شدن چشم، عمل جراحی کوچکی را تدارک دیدهاند تا رویای داشتن چشمهای آبی را برای مشتاقان به واقعیت تبدیل کند.
آنها در این عمل جراحی که فقط 20 ثانیه طول میکشد، با تاباندن لیزر به عنبیه فرد داوطلب، رنگدانههای لایه استروما را از بین میبرند سپس در چند هفته با دفع رنگدانههای مرده از بدن، کمکم چشم به رنگ آبی دیده میشود.
با این حال فعلا راهحلی برای تغییر رنگ چشم به رنگ سبز پیشنهاد نشده است. اینکه در بلندمدت انجام چنین عملی چه عوارضی میتواند بر چشم افراد داشته باشد، موضوعی است که در آینده مشخص خواهد شد.
کاظم کوکرم - گروه دانش
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: