نتایج بررسیهای محققان نشان داد که کودکان دارای نسبتهای متعادل در دستان چپ و راست خود از واکنش سریعتری در آزمایشهای ذهنی برخوردار بودند. این امر حتی پس از در نظر گرفتن تفاوتهای جنسی و سنی نیز صحت داشت.
به گفته محققان، این یافتهها نشاندهنده ارتباطی از سن کودکی بین تقارن بدن، سلامت فیزیکی و عملکرد ذهنی است.
پژوهش های پیشین توانسته بودند ارتباطی را بین تقارن بدن و عملکرد ذهنی در سنین بالا نشان دهند و اینکه مردان دارای صورت متقارنتر کمتر احتمال دارد در پیری با کاهش نیروی مغزی روبرو شوند اما این نخستین بار است که این تاثیر در کودکان دیده شده است.
محققان به بررسی دادههای سلامت 856 کودک پنج تا 15 ساله در ادینبورگ پرداخته و تقارن دست آنها را با استفاده از اسکنرهای دیجیتالی ثبت کردند.
آنها سپس زمان واکنش کودکان را با استفاده از یک آزمایش رایانهای بررسی کردند که در آن از کودکان خواسته میشد بهجای قورباغهای بازی کرده و حشراتی که روی صفحه نمایان میشد، شکار کنند.
محققان دریافتند که کودکان دارای واکنش سریعتر همچنین از تقارن بیشتری در دستانشان برخوردار بودند.
پژوهش های پیشین نشان داده بود که زمان واکنش یک نشانگر مهم از سلامت بوده و زمان آن با بزرگتر شدن کودکان بطور چشمگیری افزایش یافته و با پیرتر شدن آنها کاهش مییابد.
این دانشمندان در پژوهش پیشین خود در سال 2011 دریافته بودند که میتوان با مشاهده تقارن چهره فرد در مورد کودکی وی اطلاعاتی را بدست آورد.
آنها با استفاده از 15 ویژگی متفاوت صورت دریافتند که افراد دارای صورتهای غیرمتقارن از کودکی سختتری نسبت به افراد دارای صورن متقارن برخوردار بودهاند.
یافتههای آنها نشان میدهد که تجربیات کودکی مانند تغذیه، بیماری، در معرض سیگار و آلودگی قرار داشتن و سایر جنبههای دشوار رشد میتواند نشانههای خود را روی ویژگی های چهره افراد جا بگذارد.
جالب اینجاست که این ویژگیها تحت تاثیر حالت اجتماعی اقتصادی فرد در زمان بزرگسالی قرار نداشته و حتی اگر فرد در بزرگسالی در جایگاه بهتری قرار بگیرد، نمیتواند علائم گذشته را از روی چهره خود پاک کند.
این یافتهها در مجله «Developmental Psychology» منتشر شده است.(ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد