جام‌جم گزارش می‌دهد

انتخاب آنلاین به کمک ازدواج سنتی می‌آید

بسیاری از طلاق‌ها در کشورمان ریشه در انتخاب نادرست همسر دارد. نکته اینجاست که این امر سبب ایجاد آشفته بازار و گسترش بی‌حساب و کتاب آسیب‌های اجتماعی دیگری مانند فعالیت سایت‌های همسریابی غیرقانونی نیز شده تا آنجا که پلیس از فعالیت 350 سایت غیرمجاز همسریابی در فضای مجازی خبر داده که اغلب گردانندگان آنها فقط به دنبال کسب درآمد و سوءاستفاده از اطلاعات کاربران خود هستند.
کد خبر: ۷۸۶۸۶۶
انتخاب آنلاین به کمک ازدواج سنتی می‌آید

افزون بر این صفحات حوادث روزنامه‌ها پر است از ماجراهای تامل‌برانگیز افراد فرصت‌طلبی که با هویت جعلی در این سایت‌ها ثبت‌نام کرده و دست به کلاهبرداری و اذیت و آزار طعمه‌های خود زده‌اند؛ موسسه تبیان و معاونت ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان برای رفع این مشکل از راه‌اندازی سایت همسان‌گزینی خبر داده‌اند سایتی که قرار است تا اواسط اردیبهشت فعالیت خود را در تهران آغاز کرده و سبب تسریع و تسهیل ازدواج از مجاری درست و آنلاین در کشور شود.

پیدا کردن همسر مناسب تا چند سال پیش از سوی خانواده‌ها بیشتر به شکل سنتی انجام می‌شد، اما به دلیل گسترش شهرنشینی و فاصله گرفتن خانواده‌ها و همسایه‌ها از یکدیگر باید اعتراف کرد که روش سنتی دیگر جوابگو نیست، هرچند این روش رضایت و حمایت بیشتر خانواده‌ها را درپی داشت.

روش دیگر آشنایی جوانان در محیط کار و دانشگاه است، اما در این روش نیز اگر راهنمای خوبی وجود نداشته باشد، نمی‌توان امیدوار بود که باری از روی دوش خانواده‌ها بردارد.

درباره آشنایی جوانان در محیط‌های دیگر که از آن به عنوان شناخت‌های گذرا و سریع یاد می‌شود نیز باید گفت آشنایی جوانان در محیط‌هایی مانند پارک و خیابان عاری از انگیزه ازدواج بوده و نمی‌تواند روش مناسبی باشد.

سایت‌های همسریابی، فرصت و تهدید

روش دیگر استفاده از سایت‌های همسریابی است، اما چون تاکنون نظارت دقیقی روی این سایت‌ها انجام نشده، خانواده‌ها نسبت به آن بی‌اعتماد هستند، زیرا صفحات حوادث روزنامه‌ها پر است از حوادثی که در آن افراد شیاد با حضور در سایت‌های همسریابی دست به کلاهبرداری و سوء‌استفاده از افرادی زده‌اند که در جستجوی شخص مناسب برای ازدواج هستند.

محمود گلزاری، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در گفت‌وگو با جام‌جم تاکید می‌کند: نیروی انتظامی می‌گوید 350 سایت همسریابی در فضای مجازی فعال است، اما چون قانونی برای برخورد با آنها وجود ندارد، نمی تواند با آنها برخورد کند، مگر این‌که شاکی خصوصی دراین بین وجود داشته باشد.

وی ادامه می‌دهد: برای رفع چنین مشکلاتی با همکاری موسسه تبیان سایت همسرگزینی که متناسب با فرهنگ جامعه است، طراحی شده که در آن بیشتر معرف‌ها و واسطه‌های ازدواج که مورد اعتماد هستند اطلاعات خود را با یکدیگر به اشتراک می‌گذارند.

به گفته گلزاری، مراکز مشاوره مناسب در کنار این سایت فعال هستند و سازمان ثبت‌احوال نیز قرار است اسناد هویتی متقاضیان را راستی‌آزمایی کند.

به طور میانگین هرسال حدود 700 هزار ازدواج در کشور ثبت می‌شود، این درحالی است که معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان ادعا می‌کند، چنانچه همه چیز بخوبی انجام شود، برآورد می‌کنیم فعالیت این سایت سالانه به یکصد ازدواج منجر شود.

زهره حسینی، مدیر پروژه همسان‌گزینی موسسه تبیان نیز درباره نحوه فعالیت این سایت به جام‌جم می‌گوید: براساس مراحل اجرایی فردی که ثبت‌نام می‌کند، اطلاعات خود را در فرم‌هایی که کارشناسایی شده وارد کرده و به پرسش‌نامه‌های روان‌شناختی که از سوی معاونت ساماندهی امور جوانان تدوین شده پاسخ می‌دهد. در مرحله بعد برای تکمیل پرونده جلسه‌ای حضوری با وی در موسسه تبیان برگزار می‌شود.

وی اظهار می‌کند: به این ترتیب یک‌سری بسته‌های آموزشی نیز در اختیار شخص قرار می‌گیرد تا او بتواند در تمامی مراحل کار بخوبی عمل کند. در مرحله بعد نیز اطلاعات شخص در اختیار معرفین ازدواج قرار می‌گیرد.

معرف‌ها نیز با استفاده از نرم‌افزار هوشمند «همسان‌گزینی» که براساس شاخص‌هایی مانند سن، تحصیلات، موقعیت خانوادگی و اقتصادی، روحیات و شاخص‌های روان‌شناختی آماده شده، افراد مناسب را شناسایی می‌کنند.

به این ترتیب واسطه ازدواج نیز از بین افراد شناسایی شده مناسب‌ترین اشخاص را انتخاب و به یکدیگر معرفی می‌کنند.

مدیر پروژه همسان‌گزینی موسسه تبیان تاکید می‌کند: این درحالی است که تمامی مراحل تحت نظر خانواده‌ها انجام می‌شود، به همین دلیل بعد از شناسایی افراد مناسب مراحل دیگر به شکل سنتی اتفاق می‌افتد، یعنی نوبت به خواستگاری می‌رسد.

به گفته وی، چنانچه معرفی افراد به یکدیگر به ازدواج منجر نشود، پرونده شخص دوباره به جریان می‌افتد تا فرد مناسب دیگری به او معرفی شود. حسینی درباره هزینه ثبت‌نام در این سایت عنوان می‌کند: تمام مراحل، مصاحبه و معرفی رایگان است، فقط هزینه خدمات مشاوره‌ای که ارائه می‌شود براساس تعرفه نظام روان‌شناسی کشور محاسبه می‌شود.

مدیر پروژه همسان‌گزینی موسسه تبیان بیان می‌کند: در اواسط اردیبهشت‌ با رونمایی ازسایت در استان تهران خدمات این وبسایت به شکل کامل تبلیغ شود تا افرادی که واسطه‌های ازدواج را می‌شناسند به آنها مراجعه کنند و آن دسته از جوانانی که معرف‌ها را نمی‌شناسند نیز می‌توانند در سایت ثبت‌نام کنند، به این شکل سایت جوانان را به واسطه‌های ازدواج معرفی می‌کنند.

به گفته وی، تا کنون بیش از150 معرف که در دانشگاه، حوزه‌های علمیه، مدارس، سازمان‌های مردم‌نهاد و خیریه‌ها فعالیت می‌کنند شناسایی شده و شبکه‌ای از این افراد تشکیل شده است. حسینی با بیان این‌که در مرحله اول این طرح فقط در استان تهران اجرا می‌شود، ابراز می‌کند: درآینده جوانان دیگر استان‌های کشور نیز می‌توانند در این پایگاه ثبت‌نام کنند.

تفاوت سلیقه جوانان و خانواده

محسن ایمانی، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس نیز در گفت‌وگو با جام‌جم درباره علت ضعف جوانان در پیدا کردن همسر مناسب بیان می‌کند: عده‌ای از جوانان برخلاف داشتن شغل، درآمد و تحصیلات مناسب در همسریابی مشکل دارند، زیرا خانواده آنها به لحاظ سطوح تحصیلی در سطحی نیست که بتواند فرزند خود را درک کند، به همین دلیل ممکن است سلیقه مادر و پدر خانواده با سلیقه دختر یا پسری که قصد ازدواج دارد، یکسان نباشد؛ نکته اینجاست که این تفاوت سلیقه جوانان را دچار مشکل می‌کند. وی ادامه می‌دهد: به همین دلیل اگر سایت همسریابی مناسبی تشکیل شده و این افراد بتوانند برای رفع مشکل خود از آن استفاده کنند، مشکل این عده از جوانان برطرف می‌شود. وی تاکید می‌کند: به نظرم نکاتی را نمی‌توان از سایت انتظار داشت باید کماکان خانواده‌ها جوانان را همراهی کرده و در به دست آوردن شناخت از یکدیگربه آنها کمک کنند.

ایمانی یادآور می‌شود: برخی مواقع نیز جوانان بارها برای خواستگاری با خانواده همراه می‌شوند، اما این فرآیند به انتخاب شخص منجر مناسب نمی‌شود، به همین دلیل ممکن است این فرآیند وقتگیر شود، در این مواقع نیز سایت‌های همسریابی می‌توانند به خانواده‌ها کمک کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس خاطرنشان می‌کند: این درحالی است که این سایت می‌تواند به دختران خانه‌داری که فعالیت اجتماعی کمی دارند نیز کمک کرده و اسباب ازدواج را برای آنها فراهم کند.

انتخاب نامناسب، آموزش ندیدن بعد از ازدواج و مراجعه نکردن به مشاور هنگام بروز اختلاف از عوامل اصلی طلاق زوج‌های جوانان در کشور است، به همین دلیل مسئولان باید برای حل این مشکلات راهکارهای مناسبی پیدا کنند.

مهدی آیینی - گروه جامعه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها