۳۶ سال از نامگذاری ۲۹ فروردین به نام روز ارتش میگذرد، روزی که یادآور سپهبد سید محمد ولی قرنی است، وی سوم اردیبهشت ۵۸ در منزلش واقع در خیابان ولیعصر کنونی هدف گلولههای مأمور گروه فرقان با نام حمید نیکنام قرار گرفت که بعدها دستگیر و اعدام شد.
این گروه ترور آیتالله مطهری، آیتالله قاضی طباطبایی و دکتر مفتح را نیز در کارنامه سیاه خود دارد، ولی نام سپهبد قرنی به عنوان نخستین قربانی در پرونده شوم این گروه ثبت شده است.
سپهبد قرنی در سال ۱۲۹۲ متولد شد، وی سابقه درخشانی از خود در ارتش به یادگار گذاشته است، دشمنی و عداوت گروههای چپ و مارکسیستی با وی از سال ۱۳۳۲ نشات میگیرد که توانست شبکه افسران حزب توده را منهدم کند.
او همواره علیه رژیم طاغوت به مبارزه میپرداخت، به طوری که سه سال زندانی وی به دلیل کشف کودتایی علیه رژیم دلیل روشنی بر همین مبارزات است. هیچ سدی نمیتوانست جلوی امواج خروشان مبارزات قرنی را بگیرد. حتی در سال ۴۲ نیز پس از دیداری که با آیتالله میلانی داشت، دستگیر شد و به طور مجدد به سه سال زندان محکوم شد.
سپهبد قرنی نخستین رئیس ستاد مشترک ارتش
سپهبد قرنی پس از پیروزی انقلاب به عنوان نخستین فردی بود که سمت نخستین رئیس ستاد مشترک ارتش را به عهده گرفت و ۲۴ بهمن ۵۷ در دفتر ریاست ارتش مومن بودن و حفظ استقلال میهن به عنوان آرمان را از ویژگیهای افراد ارتش ذکر کرد.
فعالیت سپهبد قرنی در زمینه بازسازی و توان مکتبی ارتش زمینه خشم گروههای چپ و منافقان را فراهم کرد، بنابراین به کارشکنی پرداختند که از جمله فعالیتهای آنها میتوان به تصرف پادگان سنندج اشاره کرد که شهید قرنی از این اقدام جلوگیری کرد و مانند جرقهای در انبار باروت، مخالفتهای آنها را تشدید کرد و در نهایت به ترور وی انجامید.
اکنون سالها است که مردم قم افتخار میزبانی از نخستین رئیس ستاد مشترک ارتش را دارند، که در بخشی از خاک این منطقه در جوار حرم کریمه اهل بیت(س) آرمیده است، دلاورمردی که یاد او افتخار و سربلندی را به همراه دارد.
تشکیل ستاد بزرگداشت روز ارتش برای دومین سال
ستاد بزرگداشت روز ارتش برای دومین سال در استان قم تشکیل شده که به همین منظور برنامههای مختلفی از سوی این ستاد با همکاری نهادهای مختلف برگزار میشود که از جمله آنها میتوان به دیدار اعضای ستاد بزرگداشت روز ارتش با مراجع عظام تقلید، پیگیری برگزاری یادواره امیران، فرماندهان و شهدای ارتش استان، مراسم غبارروبی و عطرافشانی مزار شهدا و برنامه تجلیل از رزمندگان و ایثارگران سرافراز و خانوادههای معظم شهدای ارتش اشاره کرد.
به گفته احمد حسینی دبیر ستاد گرامیداشت روز ارتش در استان قم به منظور گرامیداشت روز ارتش تصاویری از امیران و فرماندهان ارتش در بخشهای مختلف شهر نصب میشود.
وی خاطرنشان کرد: ارتش در دوران دفاع مقدس نقشآفرینی فراوانی داشته است که به همین منظور اسناد آن جمعآوری میشود و به مناسبت روز ارتش راویان و فرماندهان ارتش در مراکز علمی، آموزشی و... حضور پیدا میکنند.
دبیر ستاد گرامیداشت روز ارتش در استان قم با اشاره به برنامههای دیگر روز ارتش گفت: یگانهای ارتش روز جمعه ۲۸ فروردین در نماز جمعه حضور به هم رسانده و خانوادههای پیشکسوتان و شهدای ارتش در مراسم دعای سمات در گلزار سوم خرداد شرکت میکنند.
به گفته وی به مناسبت روز ارتش مستندهای تلویزیونی پخش میشود و زمینه حضور فرماندهان، رزمندگان و پیشکسوتان ارتش در برنامههای رادیویی و تلویزیونی فراهم میشود. از دیگر برنامههای روز ارتش برگزاری مسابقات ورزشی چند جانبه ویژه نیروهای مسلح، مراسم بزرگداشت روز ارتش در تمام مراکز سپاه استان و ردههای اقشاری بسیج، تجلیل از خانوادههای شهدای هنرمند و معرفی هنرمندان شهید ارتش جمهوری اسلامی و اختصاص بخشی از مقالات و صفحات مطبوعات و رسانهها به بزرگداشت روز ارتش و سالروز شهادت سپهبد قرنی است.
حسینی عنوان کرد: مسئولان استانی به مناسبت روز ارتش با خانواده شهدا و ایثارگران ارتش دیدار میکنند و نامگذاری خیابانها و معابر به نام شهدای ارتش و برنامهریزی برای رونمایی از اسناد سجلی شهیدان ارتش استان در طول سال مد نظر قرار میگیرد.
وی از نواخته شدن زنگ شهدای ارتش در روز ۲۹ فروردین در مدارس خبر داد و افزود: برگزاری محفل شعر و خاطره و نمایشگاه آثار تولیدی هنرمندان تجسمی با موضوع شهدا، جانبازان و آزادگان ارتش از برنامههای دیگری است که برای روز ارتش در نظر گرفته شده است.
دبیر ستاد گرامیداشت روز ارتش در استان قم با اشاره به سوم اردیبهشت مصادف با سالگرد شهادت سپهبد قرنی گفت: برگزاری مراسمی در جوار مزار این شهید برنامهریزی شده است که در حرم حضرت معصومه(س) برگزار میشود.
وفاداری سپهبد قرنی به آرمانهای انقلاب
انقلابی بودن و وفاداری به آرمانهای نظام و انقلاب عامل عروج سپهبد قرنی است، این عامل سبب شده که پس از گذشت سالها هنوز از وی به نیکی یاد میشود و همواره وی را فردی فداکار در امور و فعالیتهای مختلف توصیف میکنند.
سپهبد قرنی در مدت ۴۳ روز فعالیت خود در نظام جمهوری اسلامی از ۲۳ بهمن تا هفتم فروردین توانست در بعد نظامی به خوبی بدرخشد، به طوری که دشمنان تحمل این نور درخشان را نداشتند، بنابراین با توطئهچینی در صدد خاموش کردن آن برآمدند، و ترور وی نشاندهنده تاثیرگذاری فعالیت ایشان بوده است.
آنها از این نکته غافل هستند که نور این شهیدان خاموششدنی نیست و همیشه در قلب و دل ملت ایران روشن است و از آنها به نیکی یاد میکنند.
امام خمینی(ره) با صدور پیامی در ۲۹ فروردین ۵۸ فرمودند: «ملت ایران موظفند از ارتش اسلامی استقبال کنند و احترام برادرانه از آنها را داشته باشند.
اکنون، ارتش در خدمت ملت و اسلام است و ارتش اسلامی است و ملت شریف لازم است آن را به این سمت به طور رسمی بشناسد و پشتیبانی خود را از آن اعلام کنند. اکنون، مخالفت با ارتش اسلامی که حافظ استقلال و نگهبان مرزهای آن است، جایز نیست.
ما و شما و ارتش، برادرانه باید برای حفظ و امنیت کشورمان کوشش کنیم و به شرارت اشرار و اخلال (اختلال) مفسدین خاتمه دهیم».
این سخن بنیانگذار جمهوری اسلامی که بخشی از پیام ایشان است، زمینه همبستگی ملت و ارتش را فراهم کرد تا از سوء استفاده بدخواهان جلوگیری شود و پرچم ارتش به یاد سپهبد قرنی همواره به اهتزاز درآید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد