علی اصغر بیات، افزود: با توجه به اینکه بازنشستگان تامین اجتماعی در حال حاضر از نظر اقتصادی شرایط خوبی ندارند و زندگی آنها به سختی می گذرد و از نظر تامین هزینه های درمانی، معیشتی و...، گرفتاری های بسیار دارند. بر همین اساس افزایش ۱۵ درصدی حقوق بازنشستگان که روز گذشته به تصویب هیات وزیران رسیدبه هیچ وجه قابل قبول نیست.
وی با اشاره به اینکه این افزایش حقوق به رغم پیگیری های مکرر کانون بازنشستگان به تصویب رسید، گفت: پیشنهاد سازمان تامین اجتماعی نیز ۱۷ درصد بود اما متاسفانه دولت افزایش ۱۵ درصد را برای مستمری بگیرانی که حداقل بگیر نیستند تصویب کرد.
بیات اظهار داشت: دو گروه مستمری بگیر در سازمان تامین اجتماعی وجود دارند گرول اول که ۶۰ درصد بازنشستگان را تشکیل می دهند افرادی هستند که حداقل حقوق را دریافت می کنند که افزایش مستمری آنان طبق ماده ۴۱ و ۱۱۱ تامین اجتماعی ۱۷ درصد افزایش پیدا کرد و دسته دوم نیز بازنشستگان که حقوقشان بالای سطوح مزدی است که افزایش مستمری این افراد نیز براساس ماده ۹۶ و نرخ تورم اعلام شده از سوی دولت ۱۵ درصد تصویب شده است.
رئیس کانون عالی مستمری بگیرن و بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد: در حال حاضر دو میلیون و ۶۹۴ هزار و ۶۷۹ نفر مستمری بگیر اصلی و دو میلیون و ۳۱۲ هزار و ۱۱۰ نفر تبعی تحت پوشش سازمان هستند که در مجموع تعداد آنان بیش از ۵ میلیون نفر می شود که متاثر از موضوع افزایش حقوق هستند.
بیات به دلایل افزایش کم حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اشاره کرد و افزد: افزایش حقوق ۱۴ درصدی کارکنان و بازنشستگان وظیفه بگیر کشوری و لشکری و همچنین اعلام نرخ تورم از سوی دولت باعث شده که حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به اندازه درصد پیشنهادی افزایش چیدا نکند اما این درحالی است که بازنشستگان تحت پوشش دولت وظیفه بگیر لشکری و کشوری از مزایای جانبی برخوردارند و حقوق آنان اصلا قابل قیاس با بازنشستگان تامین اجتماعی نیست بطوریکه ۱۴ درصد افزایش حقوق آنان در مجموع مساوی ۲۰ درصد خواهد بود و این موضوع به هیچ وجه عادلانه نیست.
رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی با انتقاد از نرخ توم ۱۴ درصدی اعلام شده ،گفت: به هیچ وجه نرخ تورم را به این صورت قبول ندارم زمانی قبول میکنیم که در جامعه ملموس و قابل مشاهده باشد در حالیکه هم اکنون حتی نمی توانیم مایحتاج ضروری زندگی خود را خریداری کنیم و از سوی دیگر هنگامی که نان ۳۰ درصد ، کرایه تاکسی ۲۰ درصد و قیمت سایر اقلام مصرفی نیز همین گونه افزایش داشته است ما دیگر چیزی را در سفره های نمی بینیم و در این شرایط مستمری بازنشستگان ۱۵ درصد افزایش پیدا میکند!!
بیات به پیگیری برای دریافت مطالبات قانونی و انتظارات بازنشستگان از مسئولان اشاره کرد و افزود : با ادامه رایزنیها و مذاکرات لازم با مسئولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیران سازمان تامین اجتماعی، پیگیر اجرایی شدن انتظارات و مطالبات قانونی بازنشستگان و مستمری بگیران خواهیم بود تا به نتیجه برسد.
وی گفت: امیدواریم مسئولان امر با اعمال سیاست های حمایتی و جانبی و یا پیش بینی و اجرای طرحها و برنامه های مرتبط با بازنشستگان و مستمری بگیران، هزینه های پرداختی آنان را کاهش دهند. ( مهر )
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
باسلام وخسته نباشید به اطلاع عالی میرسانم كه كلیه بازنشستگان ومستمری بگیران تامین اجتماعی افرادی عیالوارند و هزینه های سنگین زندگی برای همه یكسان باتوجه به تعداد افرادخانواده میباشد چه آنها كه حداقل مزد وچه آنها كه بیشترازحداقل مزد دریافت میدارند واگر كمی دقت فرمایند میزان 60درصد حداقل بگیر باتوجه به تعدادافرادخانواده وهمچنین مبلغ مستمری دریافتی این میزان به حدود 85درصد خواهدرسید وفقط حدود 15درصد افراد مستمری بگیر شاید هم كمتر سقف مستمری را دریافت میدارند لذا ازانصاف به دوراست كه حداقل بیشترو بیشتر حداقل افزایش حقوق راداشته باشند كما اینكه این 2 درصد برای كسی كه 1 ملیون تومان میگیردمیشود 20هزارتومان ولی مشكل اصلی وضعیت معیشت سخت روزگارفعلی است كه یقه این دسته از اقشار ضعیف جامعه رادربرداشته و هزینه های سرسام آور زندگی مردان این خانواده هاراشرمنده زن وبچه نموده است . شمارابه خداوندمتعال كه كاری ازدستتان برمیآید و میتوانید این قشرزحمتكش ورنجدیده را دریابید فكری بكنید ؛ كه اگر نكنید به خودتان ظلم كرده اید. باتشكر- محمدنامی بازنشسته گرفتارروزگار