به گزارش جام جم آنلاین از وزارت بهداشت، رسول دیناروند در خصوص عملکرد بازار دارویی کشور گفت: 67.5 درصد از ارزش ریالی بازار دارویی کشور مربوط به داروهای تولید داخل و 32.5 درصد مربوط به داروهای وارداتی است.
وی افزود: این آمار نشان می دهد در مقایسه با سال های گذشته سهم داروهای وارداتی نسبت به داروهای تولید داخل روند کاهشی داشته است.
معاون وزیر بهداشت یادآور شد: در سال 92 سهم ریالی داروهای تولید داخل در بازار دارویی کشور 62 درصد بود و در سال 93 این عدد به 67 درصد رسید که نشان دهنده کاهش سهم داروهای وارداتی است.
دیناروند گفت: از نظر عددی در سال 93 سهم داروهای تولید داخل به بیش از 97 درصد رسیده که این میزان تا به حال در هیچ سالی وجود نداشته است یعنی بالاترین سهم عددی داروهای تولید داخل مربوط به این سال است.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: واردات دارو در سال 93 کمتر از یک میلیارد دلار بوده در حالیکه در سال 92 این عدد یک میلیارد و 350 میلیون دلار و در سال 91 این عدد یک میلیارد و 200 میلیون دلار بوده است.
وی تاکید کرد: در سال 93 ، واردات نسبت به سال 91 و 92 کمتر بوده و این کاهش 350 میلیون دلاری ناشی از کاهش قیمت داروهای وارداتی، سیاست های کنترل قیمت دارو و نیز کاهش میزان واردات دارو است.
دیناروند با اشاره به اینکه عملکرد این سازمان بر اساس سیاست های موجود نشان می دهد که بازار دارویی کشور به سمتی حرکت می کند که عمدتا از محل تولیدات داخل نیازهای دارویی تامین شود و با حرکت های خوب صورت گرفته امید می رود که این موضوع در سال 94 ادامه یابد.
وی گفت: در سال 92 واردات داروهای مشابه تولید داخل 650 میلیون دلار بوده است که در راستای کاهش واردات داروهای مشابه تولید داخل این عدد در سال 93 به 250 میلیون دلار کاهش پیدا کرده که این مهم در راستای حمایت از تولید داخل بوده است.
رئیس سازمان غذا و دارو ابراز امیدواری کرد در سال 94 نیز داروهای وارداتی مجددا کاهش قیمت داشته باشد که با اعلام نتایج فراخوان این سازمان پیش بینی می شود کاهش 10 تا 15 درصدی قیمت داروهای وارداتی را داشته باشیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد