اخیر "جشنواره آشپزی غذاهای گیلانی" در جوار عمارت کلاه فرنگی شهر رشت برگزار شده است. بیش از ۱۷۰ غذای محلی در گیلان پخته میشود که از این نظر در ایران در رتبه نخست قرار دارد. .در همین زمینه خبرگزاری "میراث فرهنگی" گزارش داده که دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو پیشنهاد داده است تا شهر رشت به عنوان "شهر خلاق غذا" در یونسکو ثبت شود.
به عنوان نمونه از این ۱۷۰ نوع غذای محلی در گیلان پخته میشود، مردم این استان سرسبز تنها برای فصل زمستان حدود ۶۰ غذای محلی دارند. میرزا قاسمی، نازخاتون، ترش تره، باقالاقاتوق، ماهی فویج ، فسنجان، اناربیج، غوره آویج، سیرقلیه، گل در چمن، کال کباب تنها برخی از غذاهای محلی معروف استان گیلان است. وفور سبزیجات و تنوع آب و هوا از جمله دلایل فراوانی غذاهای محلی در استان گیلان است که مهمترین عامل آن را آب و هوای مساعد و خاک مرغوب گیلان مناسب پرورش انواع صیفیها، میوهها، حبوبات و غیره میتوان دانست.
منبع عکس: دی دبلیو دی.ای
تدوین و جلوههای ویژه: جواد ودودزاده/جامجم نما
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛