موفقیت از نظر هرکس متفاوت است. درست مانند زیبایی میماند که هر کسی آن را طبق معیارهای خودش تعریف میکند. بنابراین، شما باید ابتدا موفقیت را برای خود تعریف کرده و بررسی کنید که چگونه میتوانید به آن دست پیدا کنید. با این حال شناخت موانع کمک زیادی به شما برای رسیدن به موفقیت میکند؛ این موانع و راههای از میان برداشتنشان را بشناسید:
1- بهانه تراشی: به دلیل شکست هایتان مدام دیگران را مقصر جلوه ندهید و سرزنش نکنید. مسئولیت خطاهایتان را بپذیرید. شما خودتان در انتخابتان اشتباه کردهاید. انتخابهای غلطتان را توجیه نکنید. افراد موفق هرگز اینگونه رفتار نمیکنند. همه اشتباه میکنند و گاه شکست میخورند. اما فرد موفق کسی است که از خطاهایش درس میگیرد و آنها را اصلاح میکند.
2- تمرکز روی موارد منفی: بیشتر مواقع شرایط و موضوعاتی منفی در زندگی وجود دارد که شما روی آنها کنترل ندارید .همین طور هم تجربههای مثبت بسیاری نیز وجود دارد و حتی میتوان گفت این تجربههای مثبت از منفیها بیشتر است . اگر شما میخواهید زندگی موفقی داشته باشید روی موارد منفی متمرکز نشوید، زیرا این کار باعث میشود هرگز احساس رضایت نکنید و در نهایت همچون فرد شکست خوردهای به نظر برسید.
3- ترس از شکست: همیشه با خود فکر کنید: «احتمال دارد شکست بخورم.» وقتی بدترین شرایط را برای خود تجسم کنید مسلما دیگر از شکست ترسی به دل راه نخواهید داد و تمام تلاشتان را برای رسیدن به هدف به کار میبرید.
4- پیگیر راههای آسان بودن: البته قبل از هرچیز باید بدانیم که موفقیت به این مفهوم نیست که حتما باید مسیر سخت و پر فراز و نشیبی طی کرده باشید. اما باید گفت افراد موفق همیشه به دنبال راههای آسان نیستند. گاهی اوقات مجبور میشوید از برخی موانع بگذرید. یاد بگیرید محدودیتهایتان را کنار زده و پیش روید. وقتی بتوانید از حداکثر ظرفیتهایتان استفاده کنید این خودش یک موفقیت است.
5- سرزنش خود: گاهی اوقات ما خودمان را به دلایلی سرزنش میکنیم. یاد بگیرید چگونه از پس افکار و احساسات بد نسبت به خود در شرایط بحرانی برآیید. این موضوع برای موفق شدن بسیار ضروری است. ممکن است موضوعاتی شما را ناراحت کند. یادبگیرید احساسات تان را به روشی مناسب ابراز کنید و هرگز خودتان را بابت موضوعی آزار نداده و افکار ناراحتکننده به مغزتان راه ندهید.این گونه افکار وقت و انرژی بسیاری از شما خواهند گرفت.
6- ناسپاسی: اگر میخواهید از زندگیتان راضی و خشنود باشید، حقشناستر باشید، زیرا ناسپاسی، شادی، تفریح و سعادت را از زندگی مان میگیرد. قدردانی از زندگی موجب شادی میشود و شادی به نوبه خود موفقیت میآورد. در واقع حس قدردانی باعث میشود راحتتر به ثروت و اهداف تان برسید. البته منظور از ثروت صرفا مالی نیست بلکه هرچیز با ارزش ثروت محسوب میشود. ثروتمندان بسیاری هستند که ذرهای قدردانی از زندگیشان ندارند و فقرایی هستند که زندگیشان را با حق شناسی میگذرانند. ناسپاسی با موفقیت همخوانی ندارد. اگر قدردان لحظات زندگیتان باشید، در تصمیمگیریهایتان درست رفتار میکنید و در نهایت به هدف تان میرسید.
7- فقط به نیازهای خود توجه داشتن: اگر فقط به نیازهای خود توجه کنید هرگز موفق نمیشوید. شما ممکن است با سوءاستفاده از دیگران به ثروت هنگفتی رسیده باشید. اگر اینگونه است هرگز در بین افراد موفق جایی ندارید، چراکه در نهایت وقتی با خودتان روراست هستید، نمیتوانید شاد باشید . بهترین روش موفق شدن در زندگی، کمک کردن به دیگران است.
8- زندگی بیهدف: باید نسبت به زندگیتان احساس مسئولیت کنید و اهدافی برای خود درنظر داشته باشید. در حقیقت هر کس در زندگی باید برای هر روز خود برنامه و هدفی داشته باشد تا درنهایت به هدفی بزرگتر و سپس موفقیت دست پیدا کند. بیهدف زندگی کردن، هدر دادن وجود باارزش یک انسان است.
9- تسلیم شدن: وقتی با مانعی روبهرو میشوید چه میکنید؟ تسلیم میشوید یا نهایت تلاشتان را برای رویارویی با آن به کار میبرید؟ افراد موفق هرگز تسلیم نمیشوند و خود را برای رسیدن به مقصد متعهد و مسئول میدانند.
10- حواس پرتی: میخواهید کتاب بخوانید اما ... میخواهید یک ایده عالی تجاری را بررسی کنید اما ... یا اصلا میخواهید به مسافرت دور دنیا بروید اما نمیشود. چرا؟ برای اینکه بیشتر مواقع ما حواس مان پرت میشود. یعنی در میانه راه یادمان میرود در ابتدا چه کار میخواستیم انجام دهیم. البته زندگی گاهی اوقات شرایطی را به وجود میآورد که در مسیر متفاوتی قرار بگیریم، اما بیشتر مواقع گناه این متفاوت رفتار کردنها و فراموش کردن رویاهایمان برگردن خودمان است. اگر میخواهید موفق باشید باید مراقب باشید اهدافتان را فراموش نکنید.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد