غلامحسین شافعی گفت: 10 ماه است که از مطرح شدن موضوع راهاندازی اتاق بازرگانی مشترک ایران و آمریکا میگذرد اما در این مورد خاص برای راهاندازی اتاق بازرگانی مشترک، نظر اتاق بازرگانی ایران این بود که باید نظر حاکمیت را در نظر گرفت و خود مستقل عمل نکرد. در این مدت نیز همین رویه اتفاق افتاد و مشورتهای لازم از دولت در این زمینه کسب شد.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: بر این اساس توصیه شد در گام اول، ارتباطی بین بخشهای خصوصی ایران و آمریکا به وجود آید و تقویت شود تا در آینده، زمینه برای راهاندازی این اتاق و شکلگیری ارتباطات رسمی فعالان اقتصادی دو کشور فراهم شود.
وی گفت: این ارتباطات غیررسمی زمینه را برای اینکه بتوانیم گردهمایی بزرگی را برای حضور فعالان اقتصادی دو کشور و تشکیل اتاق بازرگانی مشترک ایران و آمریکا در آینده ایجاد کنیم، فراهم میکند. البته اکنون آمریکاییها خود تشکلی خودجوش به نام اتاق بازرگانی مشترک ایران و آمریکا را ایجاد کردهاند اما هنوز از سوی جامعه اتاقهای بازرگانی آمریکا، رسمیت ندارد و همانند یک شرکت ثبت شده است که تجار آمریکایی آن را تشکیل دادهاند.
به گفته شافعی، آمریکاییها البته هنوز به صورت رسمی درخواستی برای مذاکره رو در رو با اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران نداشتهاند ولی بخش خصوصی آمریکا علاقه مندی زیادی دارد که ارتباط تجاری با ایران برقرار کند؛ به خصوص که هماکنون مشاهده میکنند اکثر کشورهای غربی با هیاتهای بزرگی دارند به اقتصاد ایران ورود میکنند و علاقه مندی وجود دارد.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: اکنون اروپاییها و کشورهای آسیای جنوبشرقی به لحاظ تکنولوژی و کیفیت ماشینآلات، چیزی از آمریکا کم ندارند اما ارتباط تجاری با آمریکا برای بازار صادراتی ایران مهم است، چراکه کالاهای سنتی ایران در این کشور، بازار مناسبی دارند.(مهر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد