استیو وارن، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) ضمن انتقاد از انتخاب اسم رمز عملیات آزادسازی الانبار عراق گفت: به نظر پنتاگون این مساله هیچ کمکی نمیکند؛ ما همواره گفتهایم که کلید پیروزی یعنی راندن داعش از عراق، وجود یک عراق یکپارچه است که به دور از دو دستگیها باشد و تمامی مردم و مسئولان آن علیه یک تهدید مشترک با هم متحد باشند.
واشنگتن خواهان احتیاط بغداد در به کارگیری شبه نظامیان شیعه (نیروهای مردمی) برای کمک به نیروهای عراقی در بازپس گیری شهر رمادی شده است؛ شهری که هفته پیش سقوط کرد و سقوط آن بزرگترین شکست برای عراق طی یک سال گذشته محسوب میشود.
سخنگوی پنتاگون افزود: باید تلاش کرد از تفرقه و اختلاف بیشتر میان مردم عراق جلوگیری کرد و آنها را حول محور تهدید مشترک که داعش است، گرد آورد.
بیشتر ساکنان الرمادی سنی مذهب هستند و پنتاگون مدعی است که این اسم رمز میتواند باعث افزایش اختلافات میان سنیها و شیعیان شود.
پیش از این یک مقام گروه ائتلافی نیروهای مردمی عراق (حشد شعبی) اعلام کرده بود که شعار لبیک یا حسین (ع) برای این عملیات انتخاب شده است.
حشد شعبی گروهی است که بعد از فراخوان آیتالله سیستانی، بلندپایهترین مرجع شیعیان عراق، برای جنگ علیه داعش از ائتلاف بیش از ۶۰ گروه شیعه مذهب تشکیل شد. حشد شعبی در نبرد آزادسازی الرمادی در کنار نیروهای نظامی عراق حضور دارد.
ارتش عراق نبرد برای بازپس گیری استان انبار و بهویژه الرمادی را از روز سهشنبه (۵ خرداد) آغاز کرد.
با اینحال اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا، روز یکشنبه از ارتش عراق انتقاد کرد که «انگیزه و عزم جدی» برای مبارزه علیه داعش و پس گرفتن استان انبار ندارد.
وزیر دفاع آمریکا نیروهای عراقی را متهم میکند که در حالی که شمار آنها بسیار چشمگیرتر از نیروهای داعش است و تجهیزات نظامی بهتری نیز در اختیار دارد، ناگهان تصمیم به عقبنشینی گرفتند.
این اظهارات اشتون کارتر با واکنش انتقادآمیز حیدر العبادی، نخست وزیر عراق مواجه شد.
العبادی از وزیر دفاع آمریکا به این دلیل که نیروهای نظامی عراق را به کمکاری و بیانگیزگی متهم میکند انتقاد و تاکید کرد که عزم دولت عراق برای مبارزه علیه گروه تروریستی «دولت اسلامی» جدی است.
نخست وزیر عراق وعده داده که ارتش عراق «ظرف چند روز آینده» رمادی را از نیروهای داعش پس خواهد گرفت.
استیو وارن در این خصوص گفت: تعداد نیروهای عراقی بسیار بیشتر از تعداد داعشیها بود اما عقب نشینی را انتخاب کردند. روحیه این نیروها پایین آمده و رهبرانشان در سطح عالی نبودند. آنها گمان کردند که حمایتی را که نیاز دارند دریافت نخواهند کرد.(ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد