1.ویلا اپکوئن، آرژانتین
اپکوئن در جنوب غربی زمینهای کشاورزی بوئنوس آیرس قرار دارد و در طول سال جزو مناطق جذاب توریستی محسوب میشده و وجود چشمههای آب شور و معدنی این شهر را به شهرت جهانی رسانده بود. اخبار حاکی است باران های سیل آسا در 10 نوامبر 1985 و سرریز شدن آب دریا به خانهها و خیابانهای شهر طی 20 روز کل شهر را 10 متر زیر آب فرو برد.
اما پس از گذشته سالها آب به آرامی شروع به عقب رفتن کرده و به تازگی کل شهر گمشده بار دیگر پس از نیم قرن سر از دل دریا درآورده است. این شهر که به مدت 25 سال زیر آب بوده به همراه اتومبیلهای زنگزده، خانههای ویران شده، سنگقبرهای متعدد، گورستان و درختان خشک شده در منطقه وسیعی، باعث توجه توریستهای زیادی به این منطقه از آرژانتین شده است.
2.شی چنگ، چین
این شهر باستانی و کهن حدود 1300 سال قبل در دامنه کوهستان وو شی یا کوهستان پنج شیر بنیان نهاده شد، اما امروز در عمق 26 تا 40 متری زیر آب قرار گرفته است. در سال 1959 این شهر و دهکده مجاورش با برنامهای از پیش تعیین شده برای ایجاد یک سد به زیر آب رفتند تا یک دریاچه مصنوعی و همچنین یک نیروگاه تولید نیروی برق آبی راه اندازی شود. امروزه این مکان به بهشتی رویایی برای غواصان تبدیل شده است.
شهر شی چنگ به صورت معجزه آسایی دچار فرسایش چندانی نشده و ساختمانها، دیوارها و حتی جزئیات چوبی آن تقریبا دست نخورده و سالم باقی ماندهاند. هم اکنون یک گروه فیلم برداری سرگرم ضبط و ثبت تصاویری از این شهر باستانی هستند.
باستان شناسان در اندیشه این مسئلهاند که چگونه این شهر از چنگال تخریب و فرسایش تدریجی جان سالم به در برده است. اگر چه در سال 2004 یک زیر دریایی با هزینه 6.4 میلیون دلار برای گشت و گذار توریست ها در این شهر ساخته شد اما هیچ گاه مورد استفاده قرار نگرفت و متاسفانه هنوز هیچ امکانات غواصی برای گردشگران مهیا نشده تا از این بخش باستانی دیدن کنند.
3.کلیسای پوتوسی، ونزوئلا
به مدت 20 سال تنها بخشی که از این کلیسای گوتیکی به چشم می خورد، برج آن است. این کلیسا متعلق به روستایی با 1200 ساکن بوده که در سال 1985 برای ساخت یک سد در نزدیکی آن، به زیر آب رفت. در سال 2008 به دلیل خشکسالی کم کم ساختمان آن نمایان شد و در سال 2010 به طور کامل سر از آب بیرون آورد و به جمع باقی خانه های ویران شده پیوست.
4.پورت رویال، جاماییکا
پورت رویال نام بندری در جنوب باختری جاماییکا بوده که در ته پالیسادوز و در دهانه بندر کینگستون جایداشتهاست. در نیمه دوم سده هفدهم میلادی پورت رویال مرکز بازرگانی دریایی در دریای کارائیب بودهاست. همچنین در زمانی که اسپانیا ابرقدرت بود پورت رویال پایگاه دریایی این کشور شمرده میشد. با ناتوانی دولتهای اروپایی در فرستادن نیروهای یاریرسان دزدان دریایی بر مسیرهای دریایی پورت رویال جولان دادند و فرمانروایان شهر هم از سر ناچاری به ایشان گراییدند. در دهه ۱۶۶۰ اروپاییان این شهر را شهر گناهکاران خواندند چرا که پناهگاه دزدان، آدمکشان و روسپییان گشته بود.
انگلستان در نیمه دوم سده ۱۷ این مکان را از دست اسپانیاییان بیرون کشید. در سال ۱۶۹۲ زمینلرزهای آسیبهای فراوان به پورت رویال رساند و بسیاری از بارو و استحکامات آن را ویران نمود. در سده ۱۸ و نیز ۱۹ کوششهایی برای بازسازی آنجا شد ولی آتشسوزیهای پیاپی باز به ویرانی بیشتر پورت رویال انجامید. بخشی از شهر نیز در پی توفانهای دریایی به زیر آب رفت و اکنون در 12 متری زیر سطح آب قرار گرفته است.
5.کالیازین، روسیه
در سال 1939 ژوزف استالین دستور داد تا برای ساخت اوگلیچ، شهر کالیازین که متعلق به قرن 12 میلادی است را غرق کنند. در طی این اقدام چندین ساختمان قرون وسطایی از جمله دو کلیسا به زیر آب رفتند اما برج ناقوس یکی از آنها همچنان بیرون از آب نمایان است. این برج با ارتفاع 75 متر یکی از بلندترین سازه های مسیحی ارتودوکس در جهان است. کارشناسان این برج را از ویرانی نجات دادند و اطراف آن جزیره دست ساز کوچکی ساختند که مبدل به یکی از جاذبه های گردشگری شناگران و توریست ها شده است.
6. کلیسای مدیانو، اسپانیا
اسپانیا شهرهای غرق شده زیادی دارد اما از میان آنها کلیسای مدیانو در هوئسکا شهرتی خاص دارد. این کلیسا متعلق به اواخر قرن 16 میلادی می باشد و نوک برج آن همیشه قابل مشاهده است. غواصان می توانند از اطراف و حتی داخل این مکان بازدید کنند اما اخیرا به دلایل امنیتی رفتن به داخل آن ممنوع اعلام شده است.
7. کتسکیلز، نیویورک
برترینها نوشت: بیشترین شهرهای غرق شده آمریکا متعلق به نیویورک است. در سال 1910 تا 1928 ده ها روستای کشاورزی در کاتسکیلز به منظور ساخت و ساز به زیر آب رفت که موجب از دست رفتن اموال بسیاری از ساکنین شد. افراد ساکن در آن منطقه حتی شغل، خانواده و اقوام خود را هم از دست دادند. امروزه زمانی که سطح آب پایین می آید، نوک کلیساها، مدارس، انبارها و غیره سر از آب بیرون می آورند که برای توریست ها جاذبه گردشگری بسیاری دارد.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: