استتاد دانشگاه پرینستون در گفت و گو با ایرنا توافق هسته ای را هموار کننده زمینه حل مسائل اساسی منطقه دانست و تتاکید کرد: اکنون زمان آن است که بعد از دوران هسته ای، ایران و قدرت های جهانی همکاری نزدیک و فوق العاده جدی و کاری راجع به مدیریت بحران های منطقه ای شکل دهند .
موسویان درباره احتمال تاثیر این توافق برهمکاری های آتی ایران و آمریکا در منطقه و انزوای برخی افراطیون گفت: نگرانی اصلی جبهه اعراب متحد آمریکا هم همین است. آن ها متوجه می شوند آمریکا و اروپا تشخیص داده اند که ریشه افراطی گری، تروریسم و بحران های منطقه ای یا در اشتباهات خودشان و یا در سیاست های گذشته و جاری متحدانشان است.
موسویان با نقل جمله ای از جو بایدن معاون رییس جمهوری آمریکا که گفته بود «مشکل اصلی ما متحدان خودمان در منطقه هستند» ، افزود: این موضوع را همه سرویس های اطلاعاتی غرب، اروپا و آمریکا متوجه شده اند؛ اما روی چه کسی می توانند حساب کنند؟ همه قبول دارند که تروریسم تکفیری افراطی خطر اول امنیت جهانی است .
وی اضافه کرد: همه هم می دانند که ریشه آن در ایدئولوژی وهابی ها است که متحدان خود آمریکا هستند. این ها روزی از گروههای تروریست در سوریه حمایت کردند، حاضر بودند اسد سقوط کند و چشمهایشان را به روی این که به چه کسی پول و اسلحه می دهند، بستند و این فضاحت را در سوریه به وجود آوردند.
این کارشناس مسایل بین المللی تاکید کرد: اکنون می گویند اگر بخواهیم با این تهدید مقابله کنیم، در منطقه روی چه کسی می توانیم حساب کنیم؟ ترکیه را که متحد جبهه النصره و برخی گروه های تروریستی می دانند. پس تنها کشوری که قدرت و توان دارد و به طور جدی مخالف این جریان است ، ایران است.
موسویان در پاسخ به این سوال که تا چه حد توان نیروهای نظامی ما در زمینه امنیت منطقه موثر بوده است؟ گفت: حدود دو ماه پیش به میزگردی در کانادا رفته بودم که از سراسر دنیا کارشناسانی در آن حضور داشتند. بحث یکی از سعودی ها این بود که سپاه، عامل بی ثباتی منطقه است.
در پاسخ به ادعای فرد سعودی ،من استدلال آوردم که ارتش و سپاه ایران امروز ستون ثبات منطقه هستند که تقریبا اروپایی ها و آمریکایی ها هر چند که برایشان پذیرفتن این موضوع سخت است اما به فکر فرو رفته اند.
یک آمریکایی هم به این فرد سعودی گفت که آیا شما می توانید جایگزین ایران در زمینه مبارزه با داعش شوید که وی پاسخ داد ما سعودی ها، همه کشورهای عربی و حتی آمریکاییها مشکلشان این است که یک قاسم سلیمانی نداریم.
موسویان خاطرنشان کرد: ما که خودمان می دانیم سپاه و ارتش ایران ده ها قاسم سلیمانی دارد، ما جنگ را تجربه کرده ایم و می دانیم که هزاران نیروی فوق العاده فداکار در طول هشت سال جنگ داشته ایم و اکنون نیز داریم اما چون حاج قاسم دررسانه های جهانی سمبل شده است، افکار عمومی دنیا بیشتر او را می شناسند.
هزینه سنگین لابی سعودی -صهیونیستی علیه توافقنامه هسته ای
لابی سعودی در اقدامی موازی با دیگر لابی های صهیونیست در آمریکا، با صرف میلیون ها دلار در زمینه های مختلف از جمله تبلیغات در رسانه های آمریکایی و بکارگیری برخی از نمایندگان پرنفوذ آمریکا، سعی در فرافکنی در مورد واقعیت های توافقنامه هسته ای ایران و 1+5 و متقاعد کردن افکار عمومی آمریکا برای اعمال فشار بر نمایندگان کنگره در جهت جلوگیری از تصویب توافقنامه برآمده است.
پایگاه خبری «فرست لوک» آمریکا در این باره نوشت، سفارت دولت پادشاهی عربستان سعودی در آمریکا، با استخدام و پرداخت حقوق ماهانه به برخی از سیاستمداران و سناتورهای پیشین سنای آمریکا، تحت عنوان «خدمات حقوقی» به اعمال نفوذ و لابی گری برای به کرسی نشاندن سیاست های خود در واشنگتن می پردازد.
به گزارش این پایگاه خبری، دفتر حقوقی «هوگام لاول» متعلق به «نرم کلمن» سناتور پیشین مجلس سنای آمریکا، بطور رسمی با دریافت کمک مالی 60 هزار دلار در ماه، تحت عنوان «خدمات حقوقی» لابی رسمی پادشاهی آل سعود در آمریکا بحساب می آید.
در این گزارش آمده است، پادشاهی آل سعود، تنها در یک مورد با صرف 6 میلیون دلار از طریق لابی طرح امنیت آمریکا که سناتور کلمن ریاست آن را برعهده دارد، رسانه های آمریکا را مملو از تبلیغات علیه توافقنامه ایران و 1+5 کرده است.
بر اساس گزارش فرست لوک، لابی گری آل سعود تنها از طریق یک لابی دنبال نمی شود بلکه «سکسبی چامبلس» از دیگر سناتورهای پیشین مجلس سنا نیز از دیگر سیاستمدارانی که از طریق موسسه DLA Piper به نفع کشور عربستان در آمریکا لابی می کند محسوب می گردد.
این در حالی است که خبر لابی گری ده ها میلیون دلاری رژیم صهیونیستی علیه توافقنامه هسته ای ایران، چندی پیش سرخط اخبار رسانه های آمریکا قرار داشت که موجب واکنش باراک اوباما در این مورد شد.
اتهامات جدید دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس با تکرار اتهامهای بی اساس خود علیه ایران مدعی شد که تهران در امور داخلی سایر کشورها مداخله میکند و حامی تروریسم بوده و چشم طمع به منطقه دوخته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری دولتی عربستان، «عبداللطیف بن راشد الزیانی» در سخنرانی خود در افتتاحیه سیمنار تحقیقات خلیج فارس که مرکز تحقیقات خلیج فارس در دانشگاه کمبریج انگلیس برگزار میکند، گفت: شک و تردیدها درباره بلندپروازیهای ایران که برهم زننده ثبات است، همچنان پابرجا است.
وی به توافق هستهای بین ایران و گروه 5+1 اشاره کرد و مدعی طمع ورزی و مداخله ایران در سایر کشورهای منطقه شد.
به گزارش شبکه العالم، الزیانی با چشم پوشی از نقش مخرب شورای همکاری خلیج فارس در منطقه و حملات گسترده برخی کشورهای عضو این شورا به یمن در حمایت از تروریسم، افزود : ما در شورای همکاری خیلج فارس همواره درخصوص یک توافق غیرفراگیر که توجهی به خواستههای منطقهای مغرضانه ایران و دخالتهایش در امور داخلی دیگر کشورها نداشته باشد، هشدار دادهایم و همگی ما باید در خصوص احتمال این طمع ورزیهای قدیمی در سایه تامین پولهای بیشتر برای حمایت مالی از این فعالیتها نگران باشیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد؛
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد