به گزارش مهر، مهمترین ویژگی این قلب سنتزی ساخته شدن آن از لایه های گوناگون است به طوریکه قابلیت چسبیده شدن به بافت های بدن یا جدا شدن از آنها را پیدا می کند.
دانشمندان برای ساخت بافت قلب های سنتزی معمولا مواد شیمیایی زیست تجزیه پذیر ساخت دست انسان را در آزمایشگاه با سلول های زنده ترکیب کرده تا به نتیجه نهایی دست پیدا کنند.
بافتی که بدین ترتیب حاصل می شود عملکرد خوبی دارد اما همین سطح از عملکرد با محدودیتهایی همراه است.
بارها مشاهده شده که محصول نهایی چنین پروژه هایی از شکل و شمایلی برخوردارند که پیش از نهایی شدن، قابل پیش بینی نبوده و یا ریزساختارهای تشکیل دهنده آنها نیز به خوبی روی یکدیگر سر هم نمی شوند.
از آن گذشته در سال های اخیر قلب های سنتزی تولید شده با فناوری چاپ زیستی نیز خبرساز شده اند اما آنها نیز به رغم عملکرد خوبی که دارند، عدم امکان تفکیک لایه های تشکیل دهنده مهمترین نقص آنها به شمار می آید.
اکنون دانشمندان دانشگاه تورنتو در کانادا بافت قلب سنتزی ساخته اند که مهمترین ویژگی آن چسبندگی و امکان افزودن با برداشتن لایه هایش است.
این بافت قلبی «Velcro» نام دارد که یک سمت آن دارای یک سری ریز حلقه های فیبری و سمت دیگر آن برخوردار از قلاب هایی از جنس همین ماده است.
دانشمندان دانشگاه تورنتو با قرار دادن این بافت سنتزی در بدن موش آزمایشگاهی متوجه شروع به تپیدن آن پس از چند روز شدند.
البته بافت قلبی که این دانشمندان تولید کرده اند با لایه ای از سلولهای اندوتلیل پوشیده شده تا از آن در برابر تجزیه شدن در بدن محافظت کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد