حسین خدمت در گفتگو با مهر با اشاره به افزایش روز افزون فست فودی ها در کلانشهرها و گرایش خانوادهها به این نوع وعده های غذایی، افزود: درباره مضرات فست فود بارها سخت گفته شده، اما به نظر میرسد به رغم همه این هشدارها گرایش به خوردن فست فود نه تنها کم نشده که مضاعف شده است.
وی با بیان این مطلب که فستفودها چند ایراد اساسی دارند که برای بدن بسیار مشکلساز هستند، گفت: مواد تشکیلدهنده آنها معمولاً با کیفیتی بسیار پایین و تاریخ مصرف گذشته هستند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: ضمن اینکه در مواد تشکیلدهنده بسیاری از این فستفودها باید تردید کرد، گوشت مورد استفاده در این فستفودها با مواد بسیار بیکیفیت و غیراستانداردی مخلوط میشود و در تهیه آن به هیچ عنوان نکات بهداشتی رعایت نشده است.
این فوق تخصص گوارش و کبد ادامه داد: ضمن اینکه از مواد نگهدارنده بسیاری در این ترکیبات بهره میگیرند که اصلاً مناسب نیستند.
وی، بهره گیری از ادویه های مضر را نیز عامل دیگر خواند و گفت: ایراد دوم آنها ادویه بسیار زیاد به ویژه نمک و فلفل غیراستانداردی است که در این حجم برای بدن و تغذیه بسیار نامناسباند؛ ضمن اینکه قندها و پروتئین آنها، کیفیت لازم را ندارند و حتی ناسالم هستند.
عضو انجمن گوارش آمریکا با اشاره به سومین ایراد مهم فستفودها گفت: روغنهایی که در طبخ این مواد استفاده میشود، نه تنها بسیار بیکیفیت هستند و حتی برای سرخ کردن بار اول هم مناسب نیست اما متاسفانه شاهدیم که فستفودفروشیها بارها و بارها از این روغن نامناسب استفاده میکنند؛ به طوری که این روغن به شدت سرطانزا میشود.
سس و نوشابه، دو چاشنی خطرناک
این فوق تخصص گوارش و کبد در ادامه از دو چاشنی خطرناکی صحبت کرد که معمولا جزو لاینفک فست فودها هستند.
وی با اشاره به دو چاشنی عمدهای که معمولاً با این فستفودها سرو میشود، به سسها اشاره کرد و گفت: سسهای بسیار چرب هم همواره تغذیه سالم را زیر سئوال میبرند. مصرف بیش از حد این سسها بسیار برای بدن مضر و آسیبرسان است.
این فوق تخصص گوارش تاکید کرد: تغذیه سالم با چربی و نمک کم و مواد تازه فراهم میشود، در حالی که این فستفودها اصلاً این فاکتورها را ندارند.
خدمت در ادامه با اشاره به نوشیدنیهایی که معمولاً با فستفودها سرو میشود، گفت: نوشابه در رنگهای مختلف جزو لاینفک فستفودهاست. مصرف بیش از حد این نوشیدنی در ایجاد سوءتغذیه بسیار موثر است و مانع اصلی در جذب املاح به حساب میآید.
بیشترین آسیب به کبد و دستگاه گوارشی میرسد
وی با بیان اینکه این فستفودها همه بدن را تحتالشعاع خود قرار میدهند، گفت: آسیب این نوع تغذیه ناسالم به همه بدن میرسد، اما بیشترین آسیب شامل کبد و دستگاه گوارش میشود.
این فوق تخصص گوارش اضافه کرد: پوکی استخوان، کبد چرب و ضعف عضلانی که این روزها به شدت با آن روبرو هستیم را باید در این نوع تغذیه جستوجو کرد.
خدمت با بیان اینکه نوشیدنیها بیشترین آسیب را بر اسکلت بدن می زنند و ایجاد پوکی استخوان می کنند، گفت: اما فستفودها بیشترین تاثیرشان را بر کبد و گوارش میگذارند.
وی افزود: رفلاکس و تنبلی معده، اختلال سوخت و ساز در کبد و کبد چرب از مهمترین مضرات این دو ماده غذایی هستند.
نوجوانان بیشترین آسیب را میبینند
این فوق تخصص گوارش با بیان اینکه این مواد بر اساس سن و سال آسیبشان افزایش و کاهش مییابد، گفت: سنین زیر ۱۶ سال و بالای ۷۰ سال بیشترین آسیب بدنی را از این مواد ناسالم میبینند و ممکن است آثار سوء آن را بلافاصله مشاهده کنند.
خدمت تاکید کرد: با این حال باید بگویم بیشترین ضرر به افراد در سنین رشد میرسد.
وی توضیح داد: در این سن بدن نیاز به پروتئین خوب دارد و مواد غذایی سالم، اما وقتی این مواد ناسالم به بدن میرسند، نوجوانان قطعاً در سالهای آینده آسیبهای آن را خواهند دید.
ورزش و تناسب وزن را فراموش نکنید
این فوق تخصص گوارش در ادامه با بیان اینکه ورزش مناسب میتواند آسیبهای فستفودها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد، گفت: تحرک و ورزش مناسب میتواند مانعی باشد برای بسیاری از آسیبهای فستفودها.
خدمت، یکی از آسیبهای فستفودها را اضافه وزن نام برد و گفت: کسی که فستفود میخورد معمولاً زیاد و سریع میخورد که این امر مهمترین عامل در افزایش وزن است.
وی گفت: افزایش وزن خود حکایتی مجزا دارد و آسیبهای بسیاری میرساند و ورزش تنها راه مقابله با آن است.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: