در دیدار روز گذشته (چهارشنبه) با رهبر فرزانه انقلاب، مسئولان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و بنیاد ملی نخبگان به همراه جمعی از دانشجویان و استعدادهای برتر علمی کشور و روسای جوان شرکتهای دانش بنیان، همچون همیشه این دیدارها، دریایی از معنی و راهبرد و راهکار و روشنگری را به چشم دیدیم و راه پیش رویمان روشنتر شد.
رهبر معظم انقلاب، در این دیدار نصیحتهایی کردند پدرانه. پدرانه از این جهت که دلسوزی، مسئولیتپذیری، آیندهنگری، تاثیرگذاری، مسلط بودن و هدایتکنندگی را همچنان در سخنانشان یکجا داشتند و شنونده، اگر شنونده باشد، توشهای پربار برای آیندهاش فراهم کرده است و حدیث مفصل خوانده است از این مجمل.
ایشان پیگیریکننده و موسس بنیاد ملی نخبگان و واضع معاونت مهم و اثرگذار علمی و فناوری ریاست جمهوری بودند و سالیانی است که بر فعالیتهای آن، به دقت نظارت دارند. حاصل این پیگیریها نیز براساس گزارشهای عملکردی که طی این سالها ارائه شده است، برجستگیها و نقاط روشنی را در عرصه فعالیتهای علمی کشور نمایان میکند.
از اینرو، رهبر فرزانه انقلاب را میتوان پرچمدار و هادی ملی علم و فناوری در ایران دانست؛ کشوری که به اذعان مراجع رصدکننده بینالمللی حالا با شتاب و البته با رعایت سرعت مطمئنه، به سمت پیشرفت و فتح قلههای علمی و فناوری در دنیا، حرکت میکند و همگان به وجود روزهای خوب و روشن، امید دارند.
ایشان همچنین در ادامه سخنانشان، چیره دستانه و در جملاتی کوتاه، تحلیلی ارزشمند و ماندگار از وضعیت نخبگان کشور کردند و ادامه دادند: «بهجای آنکه خود را در هاضمه بیرحم و آزمند جوامع بیگانه قرار دهید، سازنده هندسه صحیح سلامت کشور و تضمینکننده مغز و سلسله اعصاب و استخوانبندی جامعه خود باشید.»نظر به توصیههای رهبر حکیم، حالا دیگر حجت بر همه تمام شده است و هرکس نخواهد بر این نمط اقدام شایسته کند و همچنان بر طریق گذشته سیر کند، آیندگان این قصور را نخواهند بخشید.
ضمن آنکه اینک، چنان چرخهای اقتصاد دانشبنیان با قدرت و اطمینان و به پشتوانگی دولت و آحاد جوانان مومن متخصص به حرکت افتاده است که عاقلانهترین کار، همراهی و همسویی با آن است، در غیر این صورت، مخالف اندیشان راه به جایی نخواهند برد.
نکته دیگری که با توجه به این دیدار ارزشمند لازم است عنوان کنم، ضرورت «ایجاد هستههای علمی در دانشگاهها با محوریت استادان برجسته، متعهد و انقلابی» بهعنوان یکی از اقدامات لازم برای ادامه حرکت علمی نخبگان است که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکیدی ویژه داشتند.
باید توجه داشته باشیم حمایت و توجه جدی به شرکتهای دانشبنیان برای پیشبرد اهداف اقتصاد دانشبنیان و در نهایت به نتیجه رسیدن برنامه اقتصاد مقاومتی، تنها گزینهای است که میتوان با آن همه دغدغهها را پاسخ داد.
این شرکتها شامل جمعی از نخبگان، سرآمدان، استعدادهای برتر، فارغالتحصیلان و دانشجویان کشور است که خود به خود، آن هسته مدنظر «آقا» شکل خواهد گرفت.
تلاش شبانهروزی خدمتگزاران در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز بر شاه بیت «حمایت از شرکتهای دانشبنیان» استوار است.
از آنجا که حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب، خودشان به تنهایی یک رسانه قدرتمند و با نفوذ در کشور، منطقه و دنیا محسوب میشوند، ما نیز در جهت فرهنگسازی و ترویج اقتصاد دانشبنیان، این بیانات را سرلوحه کارمان در ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانشبنیان قرار میدهیم و به پشتوانگی دعاهای ایشان و مردم عزیز کشورمان، روبه پیشرفت قدم خواهیم برداشت اما ضروری است که رسانههای مختلف ما از جمله صدا و سیما، مطبوعات و خبرگزاریها، استمراردهنده این بیانات باشند و تا حصول نتیجه، پیگیریهای لازم را انجام دهند.
پرویز کرمی - دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم فناوری و اقتصاد دانشبنیان
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛