جزئیاتی از پرونده جاسوس انگلیسی

یک منبع مطلع با اشاره به درخواست چندی قبل وزیر خارجه انگلیس از وزیر خارجه کشورمان برای آزادی یک تبعه ایرانی ـ انگلیسی که در ایران به جرم جاسوسی، دستگیر و متهم شده است، جزئیاتی از پرونده این فرد با نام کمال ـ ف را تشریح کرد.
کد خبر: ۸۶۴۹۵۹

به گزارش خبرگزاری صداوسیما و به نقل از منابع مطلع، کمال ـ ف که سال ۹۱ به جرم جاسوسی برای سرویس اطلاعاتی انگلیس به بیش از هفت سال زندان محکوم شد، یک مورد نادر در فعالیت‌های اطلاعاتی محسوب می‌شود، چرا که وی همزمان با سفارتخانه بیش از ۳۵ کشور در تهران مرتبط بوده است.

اطلاعات موجود حکایت از آن دارد که متهم از سرمایه‌داران پیش از انقلاب و عضو حزب جبهه ملی بود و پس از پیروزی انقلاب از کشور خارج شد و تمام سرمایه خود را به انگلیس برد و به کارهای ساختمانی و سرمایه‌گذاری در بانک‌ها و بورس‌های اروپایی پرداخت. پس از پایان جنگ تحمیلی و ازدواج با همسر دوم خود مهین فرزانه، بیوه آقای اعلم از پزشکان دربار پهلوی که او نیز به سبب ارتباط با جریان انحرافی و به‌ویژه پریوش سطوت (همسر حسین فاطمی)، عامل سرویس جاسوسی ام.آی.6، مدتی را در بازداشت به سر می‌برد. کمال ـ ف در سال 69ـ1368 به طور مشکوکی به ایران بازگشت و فعالیت‌های اقتصادی خود را در حوزه‌های نفت و انرژی آغاز کرد. وی پس از ورود به ایران و در دوره جدید در حوزه نفت فعال شد و با توجه به داشتن ارتباطات پنهان خارجی، از طریق عوامل داخلی به حوزه مدیریت کلان نفت و انرژی کشور نزدیک شد و ضمن ایجاد شبکه در حوزه نفت، به مرور زمینه لازم را برای حضور شرکت‌های خارجی در ایران فراهم کرد. وی تخصص ماموریتی خود را در شرکت آمریکایی دانیال جانسون دریافت کرد و با توجه به ارتباطات وسیعی که با شرکت‌های مالزیایی داشته، دانشجویان و افراد مستعد را شناسایی و آنها را به دانشگاه تکنولوژی پتروناس مالزی(UTP) معرفی می‌کرد که بیشتر این افراد، از فرزندان مدیران و مسئولان ارشد در وزارت نفت و خارجه بوده‌اند. هدف این فرد این بود که با توجه به قابلیت، تخصص و مهارتی که این افراد به لحاظ علمی در حوزه نفت و انرژی کسب می‌کردند، سمت‌های آینده نظام در این حوزه‌ها را با استفاده از آنها و در جهت پیشبرد اهداف مشترک خود و بیگانگان در اختیار بگیرد. متهم با جفری جیمز، کاردار سفارت انگلیس در تهران ـ که عنصر مشهور سرویس جاسوسی انگلیس است ـ از سال 1993 مرتبط بود و با پایان دوره مأموریت هر سفیر به سفیر بعدی معرفی می‌شد. بررسی‌ها و اسناد مکشوفه نشان می‌دهد کمال ـ ف فعال در تهیه اطلاعات و ارسال آن به محافل غربی و آمریکایی بوده و از جمله اطلاعات زیر را به طرف غربی منتقل کرده است: تهیه نقشه و حتی قراردادهای برخی پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها؛ نقشه‌های میادین نفت و گاز و خطوط گازی سراسر کشور؛ میزان پیشرفت کارها در پروژه ها، میادین و چاه‌های اکتشاف؛ رصد مداوم فعالیت‌ها، پروژه‌ها و قرادادهای وزارت و شرکت نفت؛ تمامی اخبار و اطلاعات مرتبط با صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران؛ تهیه چارت همه قسمت‌های وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران، شرکت نفت و گاز و شرکت‌های تابعه که حتی تعدادی از این چارت‌ها مربوط به تغییرات آینده شرکت نفت و پیش بینی این تغییرات بوده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها