به گزارش جام جم آنلاین، مولود چاوش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در چارچوب سفر وی به امارات متحده عربی طی مصاحبه با روزنامه صباح با تأکید بر گرمی روابط آنکارا و ریاض، مدعی شد سیاستهای ایران درباره سوریه، «اشتباه و خطرناک» است.
وی با تاکید بر این که یکی از اولویتهای سیاست خارجی ترکیه پس از انتصاب وی به سمت وزیر امور خارجه بازگرداندن روابط با عربستان به روند عادی بود، گفت: روابط ما با عربستان اکنون بیش از پیش رو به بهبود است.
وی خاطر نشان کرد: پس از کودتا در مصر، روابط ترکیه و عربستان کمی به سردی گراییده بود.
چاووش اوغلو گفت: عربستان و امارات عربی متحده دو کشور مهم جهان اسلام و منطقه هستند و روابط خوب با این دو کشور برای ثبات، آینده و امنیت منطقه حائز اهمیت است.
وزیر امور خارجه ترکیه افزود: هدف اصلی سفر اخیر من به عربستان سعودی شرکت در مراسم یادبود سعودالفیصل، وزیر خارجه سابق عربستان سعودی، بود.
وی گفت: شمار زیادی از مقامات کشورهای مختلف در این مراسم شرکت کردند، اما تنها وزیر امور خارجه که ملک سلمان خواستار دیدار خصوصی با وی شد، من بودم. این موضوع نشانگر سطحی است که روابط ترکیه با عربستان به آن رسیده است.
وزیر امور خارجه ترکیه با بیان اینکه با پادشاه عربستان سعودی درباره نتایج اجلاس اخیر سران سازمان همکاری اسلامی در استانبول و روابط دوجانبه ترکیه و عربستان گفتگو کردهاند، افزود: با هر مقامی که در منطقه دیدار میکنیم همواره موضوع سیاستهای ایران مطرح میشود. سوریه نیز موضوع دیگری است که همواره در دیدارها با مقامات منطقه مطرح میشود زیرا آینده سوریه برای همه کشورهای منطقه با اهمیت است. نقش ایران در سوریه نیز آشکار است. متاسفانه این نقش چندان مثبت نیست. ما هرگاه که با مقامات ایرانی دیدار میکنیم این موضوع را گوشزد میکنیم که سیاستهای تفرقهافکنانه و فرقهگرایانه آنها اشتباه و خطرناک است».
وزیر خارجه در ادامه افزود: آنان باید سیاست حمایت از بشار اسد را رها کنند. در عراق نیز همین مشکل وجود دارد. منظور من فقط چند سال اخیر نیست. از زمان بر سر کار آمدن نوری مالکی متاسفانه این سیاست فرقه گرایی و در انزوا قرار دادن دیگران به صورت جدی عراق را متزلزل کرده است.
چاوش اوغلو در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: «برای پاکسازی منطقه 98 کیلومتری منبچ از نیروهای داعش باید مخالفین سوری را تقویت کرد. در این زمینه با آمریکایی ها به توافق رسیدیم. در چارچوب این توافق موشک های آمریکایی HIMARS با برد 90 کیلومتر در ماه می به ترکیه آورده خواهد شد. با استفاده از موشک های مذکور مواضع داعش را به راحتی مورد اصابت قرار خواهیم داد».
وی تصریح نمود: «درگیری جاری در بین نیروهای رژیم سوریه و پ.ی.د در منطقه کامیشلی چیزی جز تئاتر و دوز و کلک نیست. این تحولات در نتیجه راهنمایی ی.پ.گ از سوی کسانی که می خواهند این گروه را قانونی کنند جریان یافته است. ولی هیچ کس فریب آنها را نمی خورد. ما منبعد خواستار همکاری آمریکا با پ.ی.د و ی.پ.گ نیستیم. ما با ارائه اسناد و مدارک عدم وجود تفاوت در بین گروه تروریستی پ.ک.ک و پ.ی.د/ ی.پ.گ را نشان دادیم».
وزیر امور خارجه ترکیه در ادامه اظهار داشت: آمریکا و برخی از کشورها به ما برای آغاز مجدد مذاکره با پ.ک.ک پیشنهاد می دهند. ولی آیا این کشورها می توانند ترک سلاح از سوی پ.ک.ک را نیز تضمین کنند؟
وی در رابطه با ادعای بازگرداندن اجباری گروهی از پناهجویان سوری به کشورشان از سوی ترکیه، اظهار داشت: «گروهی از پناهجویان سوری را فریب داده و به آنها گفته اند که اگر بگویید ترکیه ما را به زور به سوریه باز می گرداند بلافاصله از سوی کشورهای اروپایی پذیرفته خواهید شد. کشوری که برای 3 میلیون مهاجر کلیه امکانات را فراهم کرده است چرا 40-30 زن و کودک را به زور به سوریه بازگرداند؟ هیچ کس از طریق اخبار دروغ در صدد انگاره سازی علیه ترکیه بر نیاید».
منبع:تسنیم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد؛
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد