به گزارش جام جم آنلاین ،معصومه ابتکار در خصوص طرح انتقال تونلی آب رودخانه کرج به تهران که باعث کمبود آب در کلانشهر کرج می شود و خطرات زیست محیطی زیادی را به همراه دارد، اظهار کرد: هرگونه انتقال آب باید به گونه ای انجام شود که به محیط زیست آسیبی وارد نکند.
وی با بیان اینکه هرگونه دست بردن در طبیعت حتی در صورتی که پروژه عظیمی باشد، باید مشمول ارزیابی شود، افزود: ارزیابی زیست محیطی باید در مورد این پروژه ها انجام شود و در غیر این صورت باید موافقت سازمان حفاظت محیط زیست کشور را به همراه داشته باشد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور تصریح کرد: در پروژه انتقال آب از سد کرج به تهران از طریق تونل باید تمامی مسائل زیست محیطی و حق آبه طبیعت رعایت شود .
وی بیان کرد: دخل و تصرف در طبیعت با استدلال پرداخت حق آبه که البته پرداخت نیز نمی شود، امری است که متاسفانه روال شده و سبب از بین رفتن رودخانه ها، تالاب ها و دشت ها در کشور شده است، از این روز باید بر اساس ضوابط سازمان حفاظت از محیط زیست اقدام کرد.
به گزارش مهر، طرح انتقال آب رودخانه کرج به پایتخت از طریق تونل با اعتبار هزار میلیاردی سال ۸۵ به تصویب رسید به گفته کارشناسان اجرای این طرح آن هم از سد امیرکبیر نتیجه ای جز خشک شدن مسیر ۳۰ کیلومتری رودخانه تا کرج ندارد.
در ادامه باید گفت؛ آب رودخانه کرج به تهران در شرایط فعلی نیز انتقال می یابد اما از انتهای مسیر این رودخانه یعنی بیلقان - کرج، در این شرایط ۳۰ کیلومتر از این رودخانه بی بدیل به حیات خود ادامه می دهد اما طرح انتقال تونلی آب کرج به تهران از سد امیر کبیر پروژه ای است که آب رودخانه کرج را از خروجی سد توسط تونل به تهران انتقال می دهد و بیش از ۳۰ کیلومتر از این رودخانه منحصر به فرد را خشک می کند.
از آنجاییکه رودخانه کرج تنها منبع سطحی تغزیه کننده سفره های زیر زمینی آب دشت کرج است و با اجرای انتقال آب این رودخانه از محل سد کرج به تهران و خشک شدن ۳۰ کیلومتر از رودخانه کرج، طبق نظر کارشناسان سفره های آب زیر زمینی بیش از ۱۰۰ متر کاهش می یابد بسیاری از مسئولان استان البرز اجرای این طرح را خطری جدی می دانند به طوری که ششم خردادماه در نشست ملی تنوع زیستی که به میزبانی استان البرز برگزار شد؛ حسین محمدی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بر این مسئله اذعان داشت و گفت: رودخانه کرج یکی از رودخانه های حفاظت شده کشور محسوب می شود انتقال تونلی آب رودخانه کرج از زیرسد به تهران خطر جدی برای این رودخانه به شمار می آید.
پیشتر نیز حاجی رضا شاکرمی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز با اشاره به اینکه انتقال آب رودخانه کرج به پایتخت برای البرز تبعات زیست محیطی بدنبال دارد، گفته بود: در این مورد دغدغه جدی داریم به همین منظور رییس دادگستری وقت استان در ۹۳ طی نامه ای به رییس قوه قضاییه با اشاره به معضلات زیست محیطی پیامدهای این انتقال را عنوان کردند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛