در گفت و گو با جام جم آنلاین مطرح شد ؛

این بیماری ناشناخته زنان را بیشتر مبتلا می کند / کشف درمان ام اس صحت ندارد

اختلالات بینایی نظیر تاری دید، دوبینی، احساس مورمور شدن، اختلال در بلع و تکلم، گرفتگی عضو، اختلال حسی حرکتی و جنسی، تکرر ادرار، یبوست، مشکلات عاطفی و خستگی جزء علائم و نشانه‌های بیماری «ام اس یا مولتیل اسکلروزیس» است .
کد خبر: ۹۲۳۷۶۳
این بیماری ناشناخته زنان را بیشتر مبتلا می کند / کشف درمان ام اس صحت ندارد

دکتر فرامرز امیری متخصص نورولوژی در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد: بیماری ام اس 2 علت اصلی دارد، علت ذهنی و علت واقعی. علت ذهنی این است که با توجه به این مورد که بیماری ام اس بیشتر در قشر جوان ، تحصیل کرده و کسانی که موقعیت اجتماعی زیادی دارند دیده می شود می توان گفت استرس یکی از عوامل تشدید کننده ام اس بوده و بیماران باید از آن دوری کنند. استرس شیوع و بروز این بیماری را افزایش می دهد .

بیشتر بیماران در سنین 40-20 سال متوجه علائم بیماری ام اس می شوند. نوع این علائم و چگونگی پیشرفت آنها نیز بستگی به محل پلاکها در دستگاه عصبی مرکزی بیمار دارد.

ام اس جزء بیماری‌های مزمن و پراسترس طبقه‌بندی می‌شود و عواملی که این بیماری را پراسترس می‌سازد شامل سن شروع بیماری در جوانی و میانسالی، ترس از درد و ناتوانی، غیر قابل پیش‌بینی بودن حملات، هزینه‌ها و تغییر در شیوه زندگی است و با توجه به آن که استرس بر این بیماری و کیفیت زندگی مبتلایان بسیار تاثیرگذار است کنترل آن لازم و ضروری به نظر می‌رسد.

وی در ادامه افزود : یکی از مهم‌ترین عوامل ابتلا به بیماری ام اس سابقه ژنتیکی است به این معنی که وقتی در خانواده‌ای شخص مبتلا به ام اس وجود داشته باشد، برخی از ژن‌ها به شدت مستعد ابتلا به بیماری ام اس می‌شوند.عواملی نظیر ویتامین D، سابقه ابتلا به برخی عفونت‌های ویروسی، مصرف دخانیات و نوع تغذیه نیز در ابتلا به بیماری ام اس نقش مهمی ایفا می‌کنند.

شیوع ام اس در کشور ما رو به افزایش است البته ناگفته نماند نسبت به کشورهای غربی شیوع و بروز این بیماری کمتر است این بیماری در زنان شایعتر از مردان بوده و شدت این بیماری نسبت به آمریکای غربی و اروپای شرقی بسیار کمتر است .

این متخصص در رابطه با درمان قطعی ام اس اظهار کرد : چندی پیش خبری منتشر شد در رابطه با درمان قطعی بیماری ام اس که باعث خوشحالی بیماران شد اماچنین نبود در واقعا خبر درست ترجمه نشده بود آن مرکز تحقیقاتی همچنین ادعایی کرده بود بیماری ام اس بیماری ناشناخته ای است یعنی میدانیم چه اتفاقی می افتد ولی نمی دانیم چرا ؟ به این سبب هنوز درمان قطعی پیدا نکرده اند .

2 نوع درمان برای این بیماری وجود دارد ، درمان علامتی که سیر بیماری ، شدت ، زمان و عوارض را کاهش می دهد . درمان مداخله ای که بسیار موثر است سیر بیماری را کند و در برخی افراد قطع می کند .

وی در مورد کمبود دارو متذکر شد : دسترسی بیماران ام اس با توجه به این که این بیماری جز بیماری های خاص قرار گرفته است بودجه ثابت و سالیانه در بودجه وزارت بهداشت از طریق مجلس دارد و معمولا این نوسنات کم و زیاد دارو زود گذر است البته قابل ذکر است از نظر دسترسی دارو کشور ما از بسیاری کشورها آسان تر و ارزان تر است اما سیاست های ارزی ، ورود و توزیع داروها را تحت تاثیر قرار داده است .

بیتا نوروزی - خبرنگار جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۳
لادن
-
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
۰
۰
مرسی خیلی مفید بود
فقط در م,رد بیماری های خاص و مشكلاتشون با مسولین مصاحبه بگیرین خیلی سپاسگذارم
صادق
-
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
بله مشكلات بیماران خاص واقعا زیاده خواهشا مصاحبه كنید كمبود دارو الان واقعا فاجعه است
نسترن
-
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۱
۰
۰
خواهشا به مسایل و بیماری های مربوط به زنان بیشتر اشاره كنید
ممنون از خبر جالبتون
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها